X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • becekpl
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 4304

Odp: Od czego zacząć???

the winner is ....7four
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Radex
      Coś już napisał
      • 2013
      • 54

Zamieszczone przez marcin.gojski
      Ochłonąłem i wracam do normy Wiele z waszych odpowiedzi było bardzo pomocne, czegoś się dowiedziałem i nauczyłem, wiem na co zwracać uwagę i od czego zacząć. Więcej tych pozytywów niż negatywów [...] .
      No to dzieła i tak trzymać.

Komentarz

• mizuno82

witam , to mój pierwszy post na forum i wybaczcie jeśli pytam w niewłaściwym miejscu...

wiem że to pytanie pojawiało się na forum wiele razy ale mimo wszystko potrzebuje waszej pomocy
        jestem aktualnie na etapie wyboru sprzętu (i systemu) - w tej chwili nic nie posiadam. poczytałem trochę na forach, ale po tym mętlik w głowie jeszcze większy,,,
        więc żeby nie zanudzać : ma to być aparat dla amatora, foto z wycieczek ( krajobrazy, architektura, kościoły, muzea itp), to co wiem na pewno to odpada seria xxx, ze względu na ergonomię. chciałbym wydać na sam korpus około 2000 pln. zależy na na sprawnym AF, dobrym wizjerze i bezawaryjności..

dzięki za pomoc

Komentarz

• becekpl
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 4304

Canon s120-bedziesz zadowolony
          Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
          Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• pan.kolega
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2817

Zamieszczone przez becekpl
            Canon s120-bedziesz zadowolony
            Pewnie powinien nowy kolega być zadowolony, bo najlepszy wizjer to brak wizjera, ale skoro chodzi o ergonomię w sensie tego forum, to pewnie chodzi o luszczankie, a jeżeli tak to w tej cenie tylko EOS 50d.
            Canon obecnie nie produkuje aparatów "z ergonomia" w tej cenie, więc tylko używany.

A z seria xxx na wycieczkach, to faktycznie babli, odcisków i karpal syndrom można się nabawić, bo ergonomii to w nich nie ma za grosz.
            I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• igor58
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1861

zaciśnij zęby, pasa, dołóż trochę i kup Canona 60D
              no chyba, że lubisz używki, wtedy kieruj się radą platynowego członka

Komentarz

• marfot
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 4568

Zamieszczone przez mizuno82
                foto z wycieczek ( krajobrazy, architektura, kościoły, muzea itp), to co wiem na pewno to odpada seria xxx, ze względu na ergonomię. chciałbym wydać na sam korpus około 2000 pln. zależy na na sprawnym AF, dobrym wizjerze i bezawaryjności
                Myślę, że problem wynika z przyjętej kwoty na korpus. Gdyby to było ok. 2500 zł to aż się prosi nowe 60D. Dla mnie "ergonomia" to w tym wypadku: górny wyświetlacz i wahliwy ekranik. Ale czy dla pytającego też to nie wiemy?
                Duże, trwałe body to rzeczywiście 50D ale używane z konieczności.
                Preferowana tematyka zdjęć nie bardzo winduje wymagania dla AF - poradzi sobie każde body.
                https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• jellyeater
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 1631

Po co robić zdjęcia w muzeach? Przez szybkę, bez statywu, bez lampy to ciężko o coś ciekawego. Nie myślałeś o jakimś micro 4 / 3? Ten sprzęt jest stworzony na wycieczki.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• mizuno82

z tego co piszecie albo używane 50d lub nowe 60d. chociaz naczytałem się ze 50d jednak górą. a jakie szkiełko do tego zestawu ?

Komentarz

• Raideur
                      Początki nałogu
                      • 2011
                      • 265

Poczekaj juz wkrotce nikon d3300, a szkielko w jakiej cenie chcesz kupic?

Komentarz

Pracuję...