X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kaindox
    Uzależniony
    • 2009
    • 598

Odp: Pralka kaput, co kupić do 1500 zł ?

To jeszcze masz poniedziałek A za parę dni pewnie jak zwykle powtórzą promocję

Komentarz

• GoomeX
      Początki nałogu
      • 2007
      • 338

Polecam BEKO, model energooszczędny A z 3 plusami +++

Chociaż prawda jest taka, że sprzętów z w.w 3+ się nie opłaca kupować, gdyż nigdy się nie zwróci ich wyższy początkowy koszt względem klasy energetycznej A++

Bosch i Samsung to ideologia 'prestiżu' w tym kraju. Pralki Boszowskie (podobno) mają identyczne podzespoły jak jakaś niszowa polska marka, tańsza o 30% względem Boscha. Splendor to Miele Amice odradzam!

Komentarz

• centur
        Uzależniony
        • 2011
        • 766

na allegro najwięcej idzie boszów i szajsungów ale zadaliście mi klina z tym BEKO, szczególnie z 5-letnią gwarancją ......
        http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
        http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
        Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• Ligo
          Początki nałogu
          • 2012
          • 385

Na Twoim miejscu patrzyłbym nie na markę, tylko właśnie na gwarancję.

Komentarz

• Leon007
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2709

Im prostsza, tym lepsza - i tak potem ogranicza się do trzech ustawień: na zimno, na ciepło i czasem na gorąco. Wirowanie 1200 obr/min nie utrudni Ci prasowania.

A ze starej zrób sobie grila:

Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
            Ja
            Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
            Konfucjusz

Komentarz

• centur
              Uzależniony
              • 2011
              • 766

tylko żeby się nie okazało że ta 5-letnia gwarancja to coś w rodzaju 7-letniej gwarancji od Kii ...
              Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• Tibby
                Coś już napisał
                • 2008
                • 51

Kiedyś najlepsze pralki, ok., wg wielu najlepsze to miała firma Gorenje. Świetna jakość, ocynkowana obudowa (jak audi 80 b4...) i niesamowita trwałość. Wśród znajomych i rodziny te pralki działają nadal, ponad 10lat. Co teraz kupić? Nie wiem, ale obecnie to coraz większy szajs sprzedają, więc warto coś z długą gwarancją.

Komentarz

• kaindox
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 598

Kiedyś to nawet Polary i Whirlpoole wytrzymywały 10 lat, teraz rzadko która pralka dobija takiego wieku. Jak masz wątpliwości co do gwarancji to jej warunki są na stronie BEKO, wystarczy poczytać

Komentarz

• DarekB
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 182

Mam Beko i to już chyba z 5 lat. Poza włamaniem klapki od filtra żadnych problemów (odpukać). Jedyny minus to fakt, że programy są strasznie długie - około 2 godzin standardowe na 60 stopni.

Komentarz

• cobalt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2012
                      • 1513

Pralka będzie żywotna (trwała) jeżeli w jej bebechach znajduje się minimalna ilość chińskich komponentów.
                      Co do porad u mechaników, to nie warto pytać w serwisach ogólnych tylko w firmowych. Albo takich, które maja podpisaną wyłączność na jakimś obszarze z dwoma albo trzema producentami.
                      Jak serwisant nie ma zdania (bo jeszcze nie serwisował) konkretnego modelu, który jest produkowany już 2 lata, to można go brać spokojnie .
                      Ostatnio edytowany przez cobalt; 44932.
                      C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
                      www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• kaindox
                        Uzależniony
                        • 2009
                        • 598

Zamieszczone przez DarekB
                        że programy są strasznie długie - około 2 godzin standardowe na 60 stopni.
                        No to w tm modelu który podrzuciłem wyżej używam programu codziennego (30stopni i pierze bardzo dobrze mimo że nie używam proszku tylko mleczka do prania od Lovelli) który trwa 39 minut.
                        Jak ustawię na 60 stopni pranie trwa 1 godzinę i jedną minutę

Jeśli masz blisko do Auchan sprawdź tam, ostatnio wydawało mi się że mieli na te pralki przyzwoitą cenę
                        Ostatnio edytowany przez kaindox; 25813.

Komentarz

• centur
                          Uzależniony
                          • 2011
                          • 766

miezzkam w okolicach Koszalina, w pobliżu nie ma Auchan...

Komentarz

• krzys.d
                            Dopiero zaczyna
                            • 2013
                            • 47

Ja mam drugą LG i wszystko jest super. Pierwszą sprzedałem po 10 latach nadal w 100% sprawna, po prostu była już za mała na nasze potrzeby i nadal działa od 2 lat u nabywcy. Rodzice mają LG od ok. 6 lat, Siostra LG od 3 lat. Mamy jeszcze lodówki LG, nasza chodzi 12 lat, Siostry 3 lata. Tyle, jeśli chodzi o tą markę

Komentarz

• canon_user
                              Coś już napisał
                              • 2013
                              • 76

Gorąco polecam markę Mastercook. Naprawdę niezawodne AGD. Moja pralka hula już przeszło 6 lat, koszt jej zakupu wyniósł ok. 700,00 i nie zanosi się na to aby miała dosyć - absolutnie żadnych problemów.

Niejednokrotnie przekonałem się (na szczęście nie na własnej skórze), że np. nafaszerowane elektroniką i "wodotryskami" szajsungi, padają jak muchy. Samsung produkuje przystępne smartfony i dobre dyski SSD ale AGD niekoniecznie. Kwestię niezawodnego sprzętu pozostawmy takim markom jak Mastercook, Siemens, Bosch, Miele itd. Zdarzają się oczywiście wyjątki, tutaj nie ma reguły. Wiele słyszy się o tym, że pralki Bosch czy Siemens produkowane na rynku Niemieckim są wyższej jakości niż te z rynku Polskiego, różnią się np. jakością podzespołów, okresem gwarancji itp. To tak jak z niemiecką chemią, kosmetykami czy kawą - jesteśmy trochę jak kraj 3 świata, niestety.
                              Ostatnio edytowany przez canon_user; 49353.

Komentarz

• Zowa
                                Bywalec
                                • 2013
                                • 120

Znajoma wsadzila do BEKO trampki i jej szybka w drzwiczkach pękła...
                                Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
                                c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
                                mój FB
                                mój Flickr

Komentarz

Pracuję...