X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Reno
    Początki nałogu
    • 2004
    • 271

zdjęcia na serwerze

Mam wykupiony hosting (w kylos) i potrzebuję wrzucić na serwer zdjęcia z imprezy, tak, żeby osoby, którym podam hasło, mogły obejrzeć sobie i ściągnąć te, którymi są zainteresowane. Da się to jakoś prosto zrobić?
    Mam też swoją stronę internetową ale nie jest zabezpieczona hasłem i nie chcę tych zdjęć tam wrzucać.
    Bardzo proszę łopatologicznie
  • słowiczek
    Uzależniony
    • 2014
    • 759

Odp: zdjęcia na serwerze

Jeżeli host ma w ustawieniach " galerie prywatne", to ustawiasz tak wybraną galerię, podajesz wybranym osobom dane do logowania i gotowe, pozdrawiam

Komentarz

• antek76
      Dopiero zaczyna
      • 2013
      • 26

Wejdz sobie poprzez ftp na swoj hosting, zrob nowy katalog np zdjecia, uploaduj zdjecia, potem poczytaj o hasłach w .htaccess jak tak zrobisz, bedziesz mial adres www twojego hostingu (domeny) , czyli twojadomena.pl/zdjecia po wejsciu na taki link jezeli dobrze ustawisz .htaccess pojawi sie haselko do wpisania.
      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• trumil9
        Bywalec
        • 2009
        • 235

najprosciej i najmniej pracaochlonne jest abys po obrobieniu zdjec zzipowal je w jeden folder na przyklad jpg.zip i dal kazdemu zainteresowanemu link http://www.domena.com/impreza/jpg.zip
        Kazdy sobie sciagnie i czesc zatrzyma a reszte wyrzuci. Chyba ze chcesz sie napracowac i dla kazdego zalozysz osobny folder, tez mozesz zrobic x folderow i kazdemu dac. Po co Ci hasla? Zapowiedz, ze link bedzie dzialal 10 dni i pozniej wykasuj zipa. Inaczej beda wchodzili ciagle i obciaza Ci transfer, chyba ze jestes bez limitu

Komentarz

• komisarz ryba
          Coś już napisał
          • 2012
          • 89

Zamieszczone przez trumil9
          najprosciej i najmniej pracaochlonne jest abys po obrobieniu zdjec zzipowal je w jeden folder na przyklad jpg.zip i dal kazdemu zainteresowanemu link http://www.domena.com/impreza/jpg.zip
          Kazdy sobie sciagnie i czesc zatrzyma a reszte wyrzuci. Chyba ze chcesz sie napracowac i dla kazdego zalozysz osobny folder, tez mozesz zrobic x folderow i kazdemu dac. Po co Ci hasla? Zapowiedz, ze link bedzie dzialal 10 dni i pozniej wykasuj zipa. Inaczej beda wchodzili ciagle i obciaza Ci transfer, chyba ze jestes bez limitu
          ja tak robie. pakuje w zipa zabezpieczonego haslem i rozsyłam link i haslo do pliku.

Komentarz

Pracuję...