Jeśli to jest Twoja pierwsza wizyta na naszym forum, pamiętaj sprawdź listę najczęściej zadawanych pytań FAQ . Zapraszamy do zarejestrowania się
Z uwagi na kłopoty wbudowanej "szukaczki" zalecamy korzystanie z narzędzia alternatywnego, wyszukiwarki google.
Istnieje kilka sposobów korzystania z narzędzia, najprostsze z nich to:
1. Rozbudowana wyszukiwarka Kolaj-a: http://maciejko.net/cbsearch/
W okienku wpisujemy szukaną frazę a w rozwijanym menu poniżej wybieramy całe forum lub też konkretne podfora.
Szukać możemy na całym forum, tylko w tytułach wątków lub też tylko w postach konkretnego użytkownika. Narzędzie umożliwia również wyłączenie z wyników wyszukiwania tematyki ślubnej.
2. Bezpośrednio przez google http://google.pl
w celu wyszukiwania informacji na CB wpisujemy: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie w tytułach i treści postów
lub: allintitle: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie wyłącznie w tytułach
Istnieje też możliwość bezpośredniego wyszukiwania googlem, ograniczonego do poszczególnych forów i działów. Aby znaleźć coś w konkretnym dziale konstruujemy zapytanie w następujący sposób: "Canon Board > nazwa_forum > nazwa_działu" "szukana_fraza" site:canon-board.info
np.: "Canon Board > Sprzet Cyfrowy > Canon dSLR" "7D" site:canon-board.info
3. Za pomocą wtyczki do przeglądarki internetowej, którą możemy pobrać w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=22036
Chcą ograniczyć wyszukiwanie do tytułów wątków wpisujemy. allintitle: szukana_fraza
Wyszukiwanie ograniczone do tytułów wątków działa jak wyżej lecz nie wpisujemy już oczywiście "site...."
Wbudowana wyszukiwarka przyjmuje obecnie zapytania złożone z 5 lub więcej znaków i nie zawierające znaków typograficznych ("-" "/" itp.). Znajdzie więc wyniki dla zapytania "plecak", "teleobiektyw" czy "1200L" ale dla "600D","70-200/2.8", "24-70"czy "35/2" już nie.
Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Gość: Jeśli coś działa - nie ruszaj. Jeśli nie działa - udawaj, że tak miało być.
Odp: Szykujcie większą kasiorkę dla Zakałdu Utylizacji Szmalu ...
O il emu te studia w ogóle były potrzebne za granicą.... i nie tyle potrzebne co respektowane.... Tam odpracowujesz studia, ale tam studia a to co u nas nazywa się uczelnią wyższą to dwa różne światy....
Zamieszczone przez banan82
Jak dobrze że z Polski zaraz po studiach wyjechałem. Szkoda życia na marne pensje.
Mam nadzieję,że nie przyjeżdżasz do Polski .Ja po takiej decyzji nie przyjeżdżałbym .
Co w takim razie trzyma Ciebie na polskim forum ? .Język czy inna potrzeba ?
Mimo wszystko :współczuję .Coraz więcej zadowolonych z wyjazdu/emigracji : wraca.
Już taki jestem:zerojedynkowy .
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL] 7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Zamieszczone przez igor58
nie zapominaj, kto zapłacił za Twoje studia
To proste. Jego rodzice płacąc podatki Ten argument akurat jest trochę wyolbrzymiany. Studia w PL są śmiesznie tanie. Cały semestr na politechnice kosztuje tyle co dobre, jednodniowe warsztaty foto Mam tu na myśli kwotę, która płacą studenci zaoczni. Wiem, że dochodzi pewnie jakaś dopłata z ministerstwa, ale i tak jak za taką ilość wiedzy to nieduże kwoty.
Zamieszczone przez YaneC
Szwedzi muszą studia opracować. Przynajmmiej lekarze....
i bardzo dobrze. Studia powinny być płatne.
Zamieszczone przez zysk
Mam nadzieję,że nie przyjeżdżasz do Polski .Ja po takiej decyzji nie przyjeżdżałbym .
Co w takim razie trzyma Ciebie na polskim forum ? .Język czy inna potrzeba ?
Mimo wszystko :współczuję .Coraz więcej zadowolonych z wyjazdu/emigracji : wraca.
Już taki jestem:zerojedynkowy .
Zamieszczone przez jinks
Studia w PL są śmiesznie tanie. Cały semestr na politechnice kosztuje tyle co dobre, jednodniowe warsztaty foto
Tak ,śmiesznie tanie,szczególnie dla tych co mają ambicję ,chęc nauki ,a nie mają wsparcia finansowego ani samodzielnego mieszkania.
Chyba nie masz styku z tym przedzialem"studentów".Diesiatkom jesli nie setkom ludzi ,nie śmiałbym powiedzieć ile kosztuje moje hobby.
Co do dramatyzowania:
Nie ,nie dramatyzuję.To tylko moje zdanie.
Ktoś ,kto ucieka po studiach za które nie zaplacił,chwali się tym ,a jednocześnie przyjeżdża po chińskie zupki do tesco co miesiac ,jest po prostu mięczakiem.
Takie obrazki widzę codziennie w lokalnym hipmarkecie.
Aby było jasne: to nie do kolegi banan.
Zamieszczone przez zysk
Tak ,śmiesznie tanie,szczególnie dla tych co mają ambicję ,chęc nauki ,a nie mają wsparcia finansowego ani samodzielnego mieszkania.
Chyba nie masz styku z tym przedzialem"studentów".Diesiatkom jesli nie setkom ludzi ,nie śmiałbym powiedzieć ile kosztuje moje hobby.
Co do dramatyzowania:
Nie ,nie dramatyzuję.To tylko moje zdanie.
Ktoś ,kto ucieka po studiach za które nie zaplacił,chwali się tym ,a jednocześnie przyjeżdża po chińskie zupki do tesco co miesiac ,jest po prostu mięczakiem.
Aby było jasne: to nie do kolegi banan.
Nie uciekłem, ale miałem ofertę pracy nie do odrzucenia. Na szczęście w zawodzie który mi dały studia. Do Polski to puki co przyjeżdzam rodzinę odwiedzić, a na forum canon-board byłem już zanim gdziekolwiek pojechałem więc Swoje w nasz kraj zainwestowałem, więc myślę, że dług za studia spłacony.
Żyje się tam gdzie jest dobrze. W Polsce (i całym bloku na wschód od Niemiec) dobrze nie jest. Sentymentów do garnka nie włożysz a poza tym nikt nikogo na siłę nigdzie nie trzyma. Jako kraj dostaliśmy po d**ie w XX wieku pomimo zniesienia komuny niezbyt się polepsza.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1 Crazy Apple Fanboy Ex Linux User
Zamieszczone przez igor58
nie zapominaj, kto zapłacił za Twoje studia
to jest ten malo komentowany aspekt wolnego rynku pracy w Unii. ze kraje ekonomicznie lepiej stojace drenuja specjalistow z krajow biedniejszych.
czesc tego niejako "wraca" w funduszach unijnych, ktorych de facto Polska bierze niewspolmiernie duzo do swojej wielkosci. i tutaj podatnik ze zgnilego kapitalistycznego zachodu
moglby sie burzyc, ze to z jego dochodow idzie. po prawdzie to akurat o tym nie ma prawa zapomniec, od bicia na tej piany sa brunatni politycy (Wilders, Farage, Le Pen, ...)
Zamieszczone przez YaneC
Szwedzi muszą studia opracować. Przynajmmiej lekarze....
nie wiem jak konkretnie Szwecja, ale w wielu krajach jest duzy niedobor medykow. i te kraje z jednej strony kombinuja jak zatrzymac wlasnych absolwentow a z drugiej strony uwielbiaja
sciagac juz "zaplaconych" absolwentow spoza swoich granic...
Zamieszczone przez zanussi
O il emu te studia w ogóle były potrzebne za granicą.... i nie tyle potrzebne co respektowane.... Tam odpracowujesz studia, ale tam studia a to co u nas nazywa się uczelnią wyższą to dwa różne światy....
tu bym sie nie rozpedzal. a na pewno nie generalizowal. wiem, ze w NL studia sa duzo bardziej praktyczne i z lepszym przelozeniem na dobry start na rynku pracy. ale to niekoniecznie sa studenci wyzszego kalibru niz z szanujacej sie polskiej uczelni.
Zamieszczone przez zysk
bo?
Zamieszczone przez MariuszM
Pewnie rodzice, nie? (w podatkach)
jego rodzice. moi rodzice. Twoi rodzice. pana rodzice. pani rodzice...
koszt wyksztalcenia magazyniera czy inzyniera, jesli uwzglednic cala stojaca za tym infrastrukture, nie jest az tak maly. a z tego co wiem w przypadku medykow mowi sie o jeszcze wiekszych nakladach...
znalazlem takie dane (szkolnictwo podstawowe) i nawet zakladajac, ze Polska nie jest w czolowce swiatowej, to to moze byc wiecj niz 40~50 tysiecy PLN za wygenerowanie "mgr" przed nazwiskiem:
to jest graficzne, ale sa pod spodem odnosniki do zrodel. mnie sie nie chce dlubac szczegolowo, zeby dojsc do uczelni wyzszych, Google namietnie upiera sie, ze interesuja mnie czesne na uniwerkach
Zamieszczone przez jinks
Studia w PL są śmiesznie tanie. Cały semestr na politechnice kosztuje tyle co dobre, jednodniowe warsztaty foto
bosz... serio?
studenta owszem, kosztuje niewiele. ale cala reszte przeciez dorzucaja podatnicy. lekarz pierwszego kontaktu tez jest darmowy, ale przeciez wyplate potem jakas dostaje i ma ogrzewanie w gabinecie. no a skads pieniadze na to sie musza wziac, prawda?
Zamieszczone przez banan82
Żyje się tam gdzie jest dobrze. W Polsce (i całym bloku na wschód od Niemiec) dobrze nie jest. Sentymentów do garnka nie włożysz a poza tym nikt nikogo na siłę nigdzie nie trzyma. Jako kraj dostaliśmy po d**ie w XX wieku pomimo zniesienia komuny niezbyt się polepsza.
-cieszy mnie każdy sukces polaka za granica i że za tą granica jest Tobie dobrze
-widzę ,że Twoja wiedza (dobrze,niedobrze)jest mocno ograniczona,wyłączyłeś ze swojej oceny :wschodnie niemcy,południe europy,
ale to nie to forum na szczegóły
-co Ty przyjacielu wiesz o komunie ? zapytałby Linda
pozdrawiam
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL] 7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Zamieszczone przez zysk
Mijasz się z prawdą, bo owszem, zapłacił - on i zapewne jego rodzice płacąc w tym kraju podatki od każdej zarobionej/wydanej złotówki, i to kilkukrotnie.
I ma prawo wyjechać kiedy chce i gdzie chce, ma również prawo robić zakupy w lokalnym Tesco (nawet lepiej, że w lokalnym, bo dzięki niemu znowu płaci podatki w PL).
Nie nazwałbym go mięczakiem, a wręcz przeciwnie:-)
Komentarz