X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Odp: UWAGA na allegro! Nowe opłaty od sprzedaży

Zamieszczone przez r_m
    Wystawiłem po miesiącu to samo na all za cenę z olx +jakieś 15%, poszło w dwa dni.
    I czego to dowodzi?
    Niczego. Po prostu tak wyszło. Zbieg okoliczności. Dodaj do tego osoby dla których allegro wciąż jest bardziej bezpieczne niż OLX. Poza tym kupujących w ogóle nie interesuje zwiększona prowizja od sprzedaży.

Komentarz

• marfot
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 4568

Zamieszczone przez r_m
      I czego to dowodzi?
      Dowodzi to, że istnieją ludzie, którzy nie wiedzą o istnieniu olx. Zaliczam się do nich.
      https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
      EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• tomfoot
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2277

Zamieszczone przez becekpl
        wystawiłem szkło na OLX i w tydzień poszło
        4free
        Ale jak poszło 4free to nie sztuka! Trzeba było sprzedać za jakieś pieniądze :-)

Komentarz

• r_m
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2418

Zamieszczone przez aptur
          Dodaj do tego osoby dla których allegro wciąż jest bardziej bezpieczne niż OLX
          Dokładnie, ja to wiem, inni kupujący też, łatwiej kupić coś z drugiego końca kraju, jeśli istnieje jakiś "Program Ochrony" (niektórzy nawet mówią, że działa), jesli można zapłacić karta (i w razie problemów pomyśleć o chargeback). W przypadku olx albo odbiór osobisty, albo zaufanie jednej strony do drugiej, bez żadnych gwarancji i żadnych zabezpieczeń (nawet teoretycznych). Niestety to powoduje takie sytuacje, o jakich jest ten watek - "sprzedajecie, to płaćcie ile sobie wymyślimy, bo jak nie to równie korzystnie nie sprzedacie".

Komentarz

• becekpl
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 4304

Zamieszczone przez marfot
            Dowodzi to, że istnieją ludzie, którzy nie wiedzą o istnieniu olx. Zaliczam się do nich.
            już nie
            Zamieszczone przez r_m
            Dokładnie, ja to wiem, inni kupujący też, łatwiej kupić coś z drugiego końca kraju, jeśli istnieje jakiś "Program Ochrony" (niektórzy nawet mówią, że działa), jesli można zapłacić karta (i w razie problemów pomyśleć o chargeback). W przypadku olx albo odbiór osobisty, albo zaufanie jednej strony do drugiej, bez żadnych gwarancji i żadnych zabezpieczeń (nawet teoretycznych). Niestety to powoduje takie sytuacje, o jakich jest ten watek - "sprzedajecie, to płaćcie ile sobie wymyślimy, bo jak nie to równie korzystnie nie sprzedacie".
            nu, ale OLX opiera się głownie na sprzedaży bezpośredniej , z raczki do raczki
            pan przyjechał,obejrzał i kupił
            osobiście chyba bym nie kupił na OLX na odległość-za duże ryzyko

Zamieszczone przez tomfoot
            Ale jak poszło 4free to nie sztuka! Trzeba było sprzedać za jakieś pieniądze :-)
            coś tam klient zostawił ale za to ja nic nie zostawiłem OLX ;D
            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

Pracuję...