X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niki68
    Bywalec
    • 2011
    • 239

Zasłyszane, potwierdzam :-) Różnica pomiędzy Canonem a Nikonem.

Canon trafia 3 razy na 10. Nikon nie trafia 3 razy na 10. Ale jak Canon trafi to daje ładniejszy obrazek.
  • asdf
    Początki nałogu
    • 2014
    • 279

Odp: Zasłyszane, potwierdzam :-) Różnica pomiędzy Canonem a Nikonem.

A jak Canon trafi z kundlami, to już jest turbo obrazek.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Komentarz

• xxkomarxx
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1456

Zanim nikon trafi to mu gumy odpadna a matryce olej zaleje :-)

Komentarz

• asdf
        Początki nałogu
        • 2014
        • 279

Te ficzery chyba dopiero od serii D7*** dokładali, D90 to była całkiem fajna pucha.
        T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Przede wszystkim podstawowa różnica jest taka, że Nikon ma duszę .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12158

Zamieszczone przez Kolekcjoner
            no ale to dotyczylom matryc CCD bodajze a to juz minelo wiele lat temu i se ne vrati
            www albo tez flickr

Komentarz

• xxkomarxx
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1456

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Ja mam na szafie żelazko ktore ma dusze ale niespecjalnie chcialbym nim prasowac :-)

Komentarz

• Maro66
                Coś już napisał
                • 2016
                • 66

Z mojego punktu widzenia, czyli posiadacza D90, D7100 i ostatnio 40D, to mam wrażenie, że Nikon daje obrazek bardziej (jakby to nazwać...) syntetyczny, a Canon bardziej analogowy (przynajmniej po pierwszych zabawach 40D)
                Ostatnio edytowany przez Maro66; 56542.
                Fujifilm GFX, X-T5, X-T30II, Panasonic S5II, G-9

Komentarz

• chrisNI
                  Bywalec
                  • 2013
                  • 173

Niestety Nikon robi lepsze lustrzanki niż Canon ... Tylko Canon robi lepsze fotki . Nic Nie pobije mojego analoga F-1 z Deltami Ilforda

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18766

Zamieszczone przez chrisNI
                    Niestety Nikon robi lepsze lustrzanki niż Canon ... Tylko Canon robi lepsze fotki . Nic Nie pobije mojego analoga F-1 z Deltami Ilforda
                    Dlaczego niestety? Wyobraźmy sobie żeby robił gorsze wtedy nowy 5D mkIV kosztowałby 30 kzł .
                    Natomiast "niestety" Canon nie robi lepszych zdjęć, a szkoda. Byłoby bardzo przyjemnie gdyby dodawali talentu w gratisie .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• fancik
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 214

Zasadnicza różnica między tymi aparatami ...jeden nazywa się na C a drugi na N.....wieczny problem dla tych co gadają zamiast robić zdjęcia....

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
                      Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
                      Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Komentarz

• Bogdan56_Ch
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 377

I tak większość zdjęć jest poddawana obróbce końcowej tak, że wynik końcowy nie pozwoli odróżnić, które zdjęcie jest robione Canonem czy Nikonem.

Komentarz

• maniakierowania

Ci dwaj producenci robią światową fotografię i nie mają póki co konkurencji. Bez względu na to czy weźmiesz korpus Canona czy Nikona – będziesz zadowolony. Jeśli w ogóle zadajesz sobie pytanie „Canon czy Nikon?” to prawdopodobnie nie zauważysz nawet różnicy między tymi producentami. Świat profesjonalnej i amatorskiej fotografii to świat Canona i Nikona. Usatysfakcjonowany posiadacz Nikona D50

Komentarz

• Tom77
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2874

Nie wiem jak teraz ale kiedyś puszki Nikona były lepiej wykonane niż odpowiedniki Canona. Obiektywy kitowe też były lepsze w Nikonie. Lepiej też działał AF. Kolory skóry zawsze bardziej mi odpowiadały w Canonie, za to w Nikonie lepiej wyglądało niebo Jakoś nie mogę się pozbyć D80 i D90 chodź to już dziadki, miło też wspominam D200, D300 i D60

Komentarz

• maniakierowania

Tom77 jeśli kiedyś będziesz chciał je sprzedać - pisz do mnie.

Komentarz

Pracuję...