X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nozanu
    Uzależniony
    • 2010
    • 542

Odp: Rowery - jeździcie?

To jakaś moda, zwyczaj czy zakaz?. Nie wyruszam z domu bez błotników i osłony na łańcuch, a jeżdżę praktycznie codziennie.
    Myślę że to "bida marketing" bo sprzedają gołe rowery i zdzierają kasę za każdy dodatek.

Komentarz

• pawel.guraj
      Pełne uzależnienie
      • 2013
      • 1223

A po co zakładać błotnik jak prognoza pogody pokazuje słońce przez 5 dni ;-)
      Jak jeżdżę na mokre to zakładam błotniki, choć w XC wiele nie dają i tak.

p,paw
      https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po Bieszczadach

Komentarz

• kmeg
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 1533

Zamieszczone przez Nozanu
        To jakaś moda, zwyczaj czy zakaz?. Nie wyruszam z domu bez błotników i osłony na łańcuch, a jeżdżę praktycznie codziennie.
        Myślę że to "bida marketing" bo sprzedają gołe rowery i zdzierają kasę za każdy dodatek.
        Jak możesz!!! Kolarki i gravele pewnie odwracają wzrok jak Cię widzą. Nie mów, że jeszcze jeździsz z plecakiem? W górze Kalwarii pewnie by za to nie wpuścili nawet do pewnej knajpy
        Galeria na CB
        http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• pawel.guraj
          Pełne uzależnienie
          • 2013
          • 1223

Zamieszczone przez kmeg
          Jak możesz!!! Kolarki i gravele pewnie odwracają wzrok jak Cię widzą. Nie mów, że jeszcze jeździsz z plecakiem? W górze Kalwarii pewnie by za to nie wpuścili nawet do pewnej knajpy
          O to nie wiedziałem, że jazda z plecakiem to jest jakieś faux-pas. No ale ja to się przyzwyczaiłem, że patrzą na mnie jak na zło najgorsze ;-)

p,paw
          https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po Bieszczadach

Komentarz

• cauchy
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2595

akurat jazda z plecakiem to nic złego

głównie chodzi o to, że im więcej jakichś dziwnych rzeczy przytroczonych do roweru tym większa szansa na awarię, na to że błoto zapcha przestrzeń między kołami a ramą, znacznie gorzej to się czyści itd. Również z tego powodu nie stosuje się już przerzutek przednich w rowerach innych niż szosowe, ew. wyprawowe gdzie jeździ się z dużym obciążeniem po pagórkach. Błotniki jak kto lubi to zakłada, w okresie jesień-zima jak najbardziej mają sens, w okresie wiosna-lato raczej średni. Osłony na łańcuch to jeszcze chyba w miejskich 20kg klocach się stosuje

ogólnie z napędami w rowerach jest już od 10tek lat tak samo, czekam na jakąś rewolucję, która zamknie napęd w jakiejś zwartej szczelnej obudowie. Póki co widziałem tylko jeden dobrze działający patent niemieckiej firmy, ale on podnosi wagę kolarki o kilka kg.
            Ostatnio edytowany przez cauchy; 19623.
            EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
            Flickr | YT

Komentarz

• WinSho
              Uzależniony
              • 2008
              • 909

A ten BMC to treningowy rower na, którym zrobiłem najwięcej kilometrów ze wszystkich moich rowerów.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: P1750204.jpeg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 6,00 MB
ID: 2092902

--- Kolejny post ---

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: bmc.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 3,86 MB
ID: 2092903
              Sony i Canon czy tam Nikon już nie ogarniam
              www.facebook.com/KadryZpodrozy2025
              https://www.instagram.com/photo_shoot_travel/
              https://500px.com/p/photo_travel_shoot

Komentarz

• cauchy
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2595

to Granfondo? na takim GVA wygrał P-R w 2017
                nawiasem mówiąc masz mocno agresywną pozycję, ja bym na takiej nie przejechał więcej niż 10km..
                Flickr | YT

Komentarz

• atsf
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 4832

Zamieszczone przez kmeg
                  Mnie z moim rowerem to by pewnie nie wpuścili nawet do samej Góry Kalwarii
                  EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• cauchy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2595

jesli byś podjechał tym 20kg czołgiem
                    Flickr | YT

Komentarz

• atsf
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 4832

Zamieszczone przez cauchy
                      jesli byś podjechał tym 20kg czołgiem
                      Zjechałbym z góry, tylko ktoś by mnie musiał podrzucić wyżej
                      EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• cauchy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2595

Z góry to też tam juz jest walka o przetrwanie, ten asfalt jest z roku na rok coraz gorszy. O ile czolg nie powinien miec problemow o tyle na kolarce niestety daję po heblach i pelna koncentracja przy omijaniu dziur, wyłomów, studzienek i wąwozów w asfalcie.
                        Flickr | YT

Komentarz

• kmeg
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 1533

Zamieszczone przez pawel.guraj
                          O to nie wiedziałem, że jazda z plecakiem to jest jakieś faux-pas. No ale ja to się przyzwyczaiłem, że patrzą na mnie jak na zło najgorsze ;-)

p,paw
                          Oczywiście, że jest. Kiedyś robilem test ile "kolarek/graveli" mnie pozdrowi lub odzdrowi na trasie w zależności co mam na rowerze oraz w co ubrany i jak. Plecak zdecydowanie obniżał wyniki Już pomijam, że pozdrawianie kogoś na crossowym rowerze to totalne faux-pas
                          Galeria na CB
                          http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• atsf
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 4832

Zamieszczone przez cauchy
                            Z góry to też tam juz jest walka o przetrwanie, ten asfalt jest z roku na rok coraz gorszy. O ile czolg nie powinien miec problemow o tyle na kolarce niestety daję po heblach i pelna koncentracja przy omijaniu dziur, wyłomów, studzienek i wąwozów w asfalcie.
                            Skąd ja to wiedziałem, że zawsze się trafi ktoś, kto zrobi to za mnie?!

Komentarz

• Nozanu
                              Uzależniony
                              • 2010
                              • 542

Czyli bida-szpan.
                              Ja rozumiem to świetne poczucie wolności kiedy mamy wiatr we włosach i komary w zębach. Ale już
                              piasek w zębach i spływająca po rowie woda to nie dla mnie.
                              Ostatnio edytowany przez Nozanu; 35508.

Komentarz

• atsf
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 4832

Zamieszczone przez Nozanu
                                Czyli bida-szpan.
                                Ja rozumiem to świetne poczucie wolności kiedy mamy wiatr we włosach i komary w zębach. Ale już
                                piasek w zębach i spływająca po rowie woda to nie dla mnie.

Komentarz

Pracuję...