X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fotofil
    Początki nałogu
    • 2006
    • 284

Gdzie w Świnoujsciu na szybkie zdjęcia?

Dobry wieczór. Jest tu ktoś ze Świnoujścia kto podpowie mi gdzie pójść na szybkie foto w Świnoujściu? Przyjechałem wczoraj i będę jeszcze przez weekend 28-29 01. 20023. Co warto zobaczyć? Gdzie pójść na krótki fotospacer żeby zabrać do domu do Gdańska parę pamiątkowych zdjęć?
    Ostatnio edytowany przez Fotofil; 5287.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
  • atsf
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 4832

Odp: Gdzie w Świnoujsciu na szybkie zdjęcia?

Zamieszczone przez Fotofil
    Dobry wieczór. Jest tu ktoś ze Świnoujścia kto podpowie mi gdzie pójść na szybkie foto w Świnoujściu? Przyjechałem wczoraj i będę jeszcze przez weekend 28-29 01. 20023. Co warto zobaczyć? Gdzie pójść na krótki fotospacer żeby zabrać do domu do Gdańska parę pamiątkowych zdjęć?
    Szczerze mówiąc nie wiem, ale jest pewna metoda: fotografuj cokolwiek, a jak się ktoś będzie pytał, gdzie to było robione, to z dumą odpowiesz, że w Świnoujściu, Panie!
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• cauchy
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2595

Jestes zmotoryzowany? Moze warto pojechac nad zalew szczecinski na bieliki? Internety mowia o przystanku Dziewoklicz na Miedzyodrzu.

W samym Świno kojarzę fajny park, sporo umocnien wojennych oraz… posągi Moai niczym z Wyspy Wielkanocnej. No i latarnia, samo morze jeśli trafi się fajny zachód slonca.
      EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
      Flickr | YT

Komentarz

• Fotofil
        Początki nałogu
        • 2006
        • 284

Zamieszczone przez atsf
        Szczerze mówiąc nie wiem, ale jest pewna metoda: fotografuj cokolwiek, a jak się ktoś będzie pytał, gdzie to było robione, to z dumą odpowiesz, że w Świnoujściu, Panie!
        Dobry pomysł ?
        Ja już z dumą odpowiadam znajomym którzy do moje dzwonią, ze jestem w Świnoujściu ?

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez cauchy
        Jestes zmotoryzowany? Moze warto pojechac nad zalew szczecinski na bieliki? Internety mowia o przystanku Dziewoklicz na Miedzyodrzu.

W samym Świno kojarzę fajny park, sporo umocnien wojennych oraz… posągi Moai niczym z Wyspy Wielkanocnej. No i latarnia, samo morze jeśli trafi się fajny zachód slonca.
        Jestem zmotoryzowany, ale nie będę miał aż tyle czasu, żeby gdzieś jechać. Myślałem bardziej o jakimś krótkim popołudniowym plenerku. Poza tym mam za krótki obiektyw na orły i inne dinozaury ?
        Ostatnio edytowany przez Fotofil; 5287.

Komentarz

• cybulski
          Pełne uzależnienie
          • 2022
          • 1156

Alhbeck, Heringsdorf jest ciekawszy do szybkiego foto skoro masz weekend.
          Ostatnio edytowany przez cybulski; 71039.
          linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 135/1.8, TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Komentarz

• Fotofil
            Początki nałogu
            • 2006
            • 284

Zamieszczone przez cybulski
            Alhbeck, Heringsdorf jest ciekawszy do szybkiego foto skoro masz weekend.
            Bylem tam wczoraj ?

Komentarz

• cybulski
              Pełne uzależnienie
              • 2022
              • 1156

Bylem tam wczoraj ������
              Z rana polecam kupić bułki ze śledziem i z "matiasem", smakuje wyśmienicie jeśli lubisz śledzia, pycha
              Mnie te dwa miasteczka zajęły prawie cały dzień na łażeniu uliczkami i w strefie nadmorskiej, tylko że ja piechotą szedłem ze Świnoujścia aż do Heringsdorfu, ścieżką spacerowo-rowerową (pierwsza równoległa do morza), schodząc raz na jakiś czas nad morze, racząc się pifkiem w międzyczasie Latem jest na pewno ciekawiej i więcej się dzieje.
              linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 135/1.8, TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Komentarz

• cauchy
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2595

Parę lat temu zrobiłem na rowerze trasę od Lubeki do Stralsund, 4 dni, fantastyczne warunki, jak widzę można by jeszcze pociagnac do samego Świno, tylko wtedy nie było czasu. A w PL jak ręką uciął konczy się trasa na kolarkę, a zaczyna na gravela/mtb [emoji1787]
                EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                Flickr | YT

Komentarz

• Fotofil
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 284

Zamieszczone przez cybulski
                  Z rana polecam kupić bułki ze śledziem i z "matiasem", smakuje wyśmienicie jeśli lubisz śledzia, pycha
                  Mnie te dwa miasteczka zajęły prawie cały dzień na łażeniu uliczkami i w strefie nadmorskiej, tylko że ja piechotą szedłem ze Świnoujścia aż do Heringsdorfu, ścieżką spacerowo-rowerową (pierwsza równoległa do morza), schodząc raz na jakiś czas nad morze, racząc się pifkiem w międzyczasie Latem jest na pewno ciekawiej i więcej się dzieje.
                  Pamiętasz gdzie były te śledzie? Narobiłeś mi smaka. Może wrzucisz jakąś mapkę/pinezkę?

Komentarz

• cybulski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2022
                    • 1156

Pamiętasz gdzie były te śledzie? Narobiłeś mi smaka. Może wrzucisz jakąś mapkę/pinezkę?
                    To zazwyczaj stoi budka ze sprzedawcą, w Alhbeku przy molo a w Świnoujściu było koło skrzyżowania Promenada/Powstańców Sląskich Nie wiem czy po sezonie też są.

Komentarz

• tomfoot
                      Pełne uzależnienie
                      • 2010
                      • 2277

A czy w Świnoujściu jest jakiś lokalny legalny przejazd do Niemiec samochodem? Czy trzeba do Kołbaskowa?

Komentarz

• cosinus
                        Początki nałogu
                        • 2012
                        • 260

Stały dylemat pobytu fotografujacych w polularnych miejscach turystycznych.
                        Powtarzać coś, co wszytscy fotografują (ten wiatrak na końcu falochronu), czy "wyżywać się artystycznie" na ogólnym wybrzeżu morskim, stanie morza.

Wyspa Wolin ma wiele zasobów wewnątrz, lasy, np Lazurowe Jeziorko (chciałbym sobie wyobrazić co z niego fotograficznie wypracuje w zimie), ciekawe brzegi od strony Zalewu a nie morza.
                        BTW miasto Wolin, połączone koleją ze Ś., wieki tam nie byłem, ale ma potencjał, historyczny most (wspóczlesny w ciągu krajówki też), stare budowle.
                        Ex Nikon, w tym analog.
                        70D (zestaw APSC do srzedania, korpus 50tys zdjeć) , 10-18, 40/2.8, EFS24/2.8, 55-250 mkII, 18-55/4-5.6, S30/1.4A, T100/2.8.
                        Mobilnie Olympus EM5 / Lumix z zestawem

Komentarz

• Fotofil
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 284

Zamieszczone przez tomfoot
                          A czy w Świnoujściu jest jakiś lokalny legalny przejazd do Niemiec samochodem? Czy trzeba do Kołbaskowa?
                          Jest. 5 minut i jesteś po złej stronie mocy ?

Komentarz

• tomfoot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 2277

Jest. 5 minut i jesteś po złej stronie mocy ??????
                            Dzięki za info. Podjadę zobaczyć co tam w europejskiej części rosji.

Komentarz

Pracuję...