X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zodiakalny Rak
    Początki nałogu
    • 2006
    • 411

Bez przesady, za co się obrażać. Napisałeś, że nie rzuca się w oczy więc na pewno to nie jest kwestia chwalenia (o tej sprzeczności pisałem) ale ... to dyskusja bez sensu. EOT

Zrealizować chyba można. Nie wiem na jakiej zasadzie można ograniczać posty na poziomie moderatorów ale jeśli byłaby możliwość przyklejenia wątku gdzie każdy z userów CB miałby możliwość wpisania tylko jednego postu z info o swoim sprzęcie (pilnując czystości wątku przez moderatorów - może nawet wpół automatycznie na bazie jakiegoś formularza) i edytowania go w przyszłości to sprawa byłaby załatwiona. Jeśli ktoś chce się "ujawnić" z tym co ma wpisuje tam swoje info + link w stopce i koniec. Jeśli mu to "obojętne" to się nie wpisuje i ... nie ma też linka w stopce.

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

chyba mozna prosciej a mianowicie w profilu uzytkownika mozna zostawiac notatki, np ja w twoim cos naskrobalem
      profil http://canon-board.info/member.php?u=4383
      notatka http://canon-board.info/usernote.php?u=4383
      nie wiem jak z kasowaniem ale edytowac mozna przynajmnie ja moge ;-)

EDIT: kasowac tez mozna - w edycji
      Instagram

Komentarz

• liquidsound
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1956

Ja sie nie masturbuje za pomoca sprzetu...bo w sumie nie mam narazie czym ale kto wie jak to bedzie w przyszlosci juz teraz jak widze u kogos biala rure to patrze z zaciekawieniem:wink:
        1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
        Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• Zodiakalny Rak
          Początki nałogu
          • 2006
          • 411

Zamieszczone przez liquidsound
          Ja sie nie masturbuje za pomoca sprzetu...bo w sumie nie mam narazie czym ale kto wie jak to bedzie w przyszlosci juz teraz jak widze u kogos biala rure to patrze z zaciekawieniem:wink:
          Nie komentuje.

Zamieszczone przez Jac
          chyba mozna prosciej a mianowicie w profilu uzytkownika mozna zostawiac notatki, np ja w twoim cos naskrobalem
          profil http://canon-board.info/member.php?u=4383
          notatka http://canon-board.info/usernote.php?u=4383
          nie wiem jak z kasowaniem ale edytowac mozna przynajmnie ja moge ;-)

EDIT: kasowac tez mozna - w edycji
          Jasne, pewnie sposobów jest kilka. Czułem się w jakimś tam obowiązku dopełnić ewentualny sposób usystematyzowania tego, wykorzystując ten mój pomysł i tyle. Problemem w Twoim rozwiązaniu byłoby chyba wyszukiwanie w tych notatkach i/lub profilach sprzętu o jaki opinie/pytanie chcesz sie dowiedzieć ale może ja tego nie wiem i jest jakaś możliwość.

BTW
          notatke można skasować

pozdrawiam,
          z pozdrowieniami

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Może da się pole zrobic w profilu, zamiast jakiegoś hobby czy coś. I wyświetlac pod awatarem.

Zresztą, mi aktualny system pasuje. Mogę się pochwalic swoim kitem i plastikiem Szczęśliwie (nieszczęśliwie raczej) problem Muflona mnie nie dotyczy

Oczywiście o ile lista jest w miare krótka i ograniczona.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Zodiakalny Rak
              Początki nałogu
              • 2006
              • 411

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
              Może da się pole zrobic w profilu, zamiast jakiegoś hobby czy coś. I wyświetlac pod awatarem.

Zresztą, mi aktualny system pasuje. Mogę się pochwalic swoim kitem i plastikiem Szczęśliwie (nieszczęśliwie raczej) problem Muflona mnie nie dotyczy

Oczywiście o ile lista jest w miare krótka i ograniczona.
              :wink: ważne żebyśmy zdrowi byli, prawda? :smile:
              ... coby to wszystko nosić!

pozdrowienia,
              z pozdrowieniami

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez muflon
                Jednak ja, mimo że w 100% podpisuję się pod opcją #1, dałem sobie spokój... szkoda nerwów na... (no, wpiszcie sobie jakieś ładne słówko na określenie paru osób, mi nie wypada )
                Mienczak.. ja jakos potrafie ICH olewac, bo u mnie stopka w 100% pelni funkcje #1 i wiele osob dzieki temu trafilo po porade do mnie na PW nawet z 0 postow na koncie na forum , w emailu podobniez.
                Satysfakcja ze zwyklego i dosc czestego "dziekuje" po tego typu poradach o wiele wieksza niz jakies nerwy przez malkontentow .

Komentarz

• arturs
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4196

Zamieszczone przez muflon
                  Jednak ja, mimo że w 100% podpisuję się pod opcją #1, dałem sobie spokój... szkoda nerwów na... (no, wpiszcie sobie jakieś ładne słówko na określenie paru osób, mi nie wypada )
                  Ale jeszcze niedawno miałeś ze 3 linijki sprzętu i coś tam o talencie chyba

Pozdr
                  Artur
                  P.S. Ja uważam że jest to cenna informacja - mnie już z 10 osób pytało na PM co sądzę od 24-105, gdzie i za ile kupiłem,prośba o fotki tesotowe, nawet gietrzy wypożyczył ;-) itp. IMHO po to są te informacje - jak ktoś jest zazdrosny o sprzęt (o czym piszemy w innym wątku) to nic się nie poradzi - i tak będzie marudził - więc jesyna rada to po prostu olewać niektórych - "Twardym trza być, nie miętkim" jak pisze Vitez ;-)
                  Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
                  5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Zamieszczone przez arturs
                    P.S. Ja uważam że jest to cenna informacja - mnie już z 10 osób pytało na PM co sądzę od 24-105, gdzie i za ile kupiłem,prośba o fotki tesotowe, nawet gietrzy wypożyczył ;-) itp. IMHO po to są te informacje - jak ktoś jest zazdrosny o sprzęt (o czym piszemy w innym wątku) to nic się nie poradzi - i tak będzie marudził - więc jesyna rada to po prostu olewać niektórych - "Twardym trza być, nie miętkim" jak pisze Vitez ;-)
                    Tjjaaa A forum sluzy po to aby dzielic sie wiedza poprzez PW i e-mail
                    Co takiego mozna sie dowiedziec od posiadacza szkla w stopce czego nie znajdzie sie na forum? imo lepiej jak ktos zapyta/zalozy nowy watek na jakis temat - przynajmniej inni skorzystaja z udzielonych mu odpowiedzi

P.S.
                    Nie zebym mial cos przeciwko litania w stopkach, tak tylko sie wymadrzam

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                      Tjjaaa A forum sluzy po to aby dzielic sie wiedza poprzez PW i e-mail
                      Co takiego mozna sie dowiedziec od posiadacza szkla w stopce czego nie znajdzie sie na forum? imo lepiej jak ktos zapyta/zalozy nowy watek na jakis temat - przynajmniej inni skorzystaja z udzielonych mu odpowiedzi

P.S.
                      Nie zebym mial cos przeciwko litania w stopkach, tak tylko sie wymadrzam
                      Nie do konca się zgadzam - jeśli ktoś czyta wszystkie wątki to może tak, ale jak ktoś ma konkretne pytanie np. odnośnie ceny czy konkretnych innych parametrów to dlaczego nie może zapytać na PW? Ja np. nie pokazuję tu swoich zdjęć bo uważam że nie mam się czym chwalic, bo są to zdjęcia rodzinne i nie pokazuję ich publicznie na szerokim forum ale na PW podaję linki bo jak komuś to pomoże to dlaczego nie. Jeśli chociaż kilku osobom w ten sposób pomogę to dlaczego nie - i skoro te 10 osób napisało do mnie PW bo zobaczyło w opisie co mam a nie założyło wątku to chyba o czymś świadczy

Pozdr
                      Artur
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• DoMiNiQuE
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3548

Artur, chcesz powiedziec, ze osoba szukajaca odpowiedzi na jakies pytanie najpierw wertuje stopki wszystkich uzytkownikow, wybiera odpowiednia osoba a nastepnie wysyla PW z zapytaniem? Nie proscie uzyc wyszukiwarki? Sprawdzic czy interesujacy problem nie zostal poruszony, dopisac sie do istniejacego lub zalozyc nowy, ktorego nie bylo Ja tez dostaje wiele pytan na PW i zapewniem, ze nie sa zwiazane z moja stopka a jedynie z tamatami, w ktorych sie wypowiadalem

P.S.
                        Zeby nie bylo! Nadal nie mam nic przeciwko wypisywaniu sprzetu w sigu Tak tylko te uzasadnienia sa imo na wyrost. Wpisujcie co tam chcecie, byleby nie na pol ekranu
                        Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

Ja również dostaje co jakiś czas PM-y związane z sigiem, mimo, ze nic specjalnego w nim nie ma.
                          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• piast9
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3267

Mnie chyba już 3 osoby pytały o Tokinę 12-24

Stopka taka pomaga też w przypadkach, gdy ktoś zadaje pytanie nie podając w treści posta o jaki sprzęt chodzi. W stopce można znaleźć brakujące informacje.
                            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• KuchateK
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 4895

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                              Ja również dostaje co jakiś czas PM-y związane z sigiem, mimo, ze nic specjalnego w nim nie ma.
                              A Ty to pewnie z powodu bardzo powaznego wygladu na focie obok

Zwlaszcza poczatkujacy, ktorzy czesto zapominaja napisac jakiego sprzetu dotyczy problem powinni miec go w stopkach.
                              ...

Komentarz

• Drozdi
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 418

Zamieszczone przez piast9
                                W stopce można znaleźć brakujące informacje.
                                Swiete slowa!

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                                Nie proscie uzyc wyszukiwarki?
                                DoMiNiQuE myslisz oczysicie o np. GOOGLE, prawda? Bo na pewno nie o tej na CB
                                - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

Pracuję...