X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iczek
    Uzależniony
    • 2004
    • 711

Oj widze, ze dalem pozywke specjalistom Ale dzieki za uwagi. Po prostu musze sie podszkolic.
    Na razie zdefiniowalem w ArcaBit siec lokalna i Firewall puszcza ruch. Jest wiec bez problemow. A co do routera, to chyba ma firewall, ale koledzy, ja tam nie mam pojecia jak to poustawiac. Wiem, ze musze sie do niego jakos dobic przez adres IP, ale nie pamietam jak. A mam Allied Telesyn AT-AR250E.
    FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
    Ptaki
    Portrety
    Pejzaż

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

Zamieszczone przez Zigi
      Co wy z tymi kompami w domu czynicie, iż jest wam aż serwer potrzebny?
      no przeca napisalem
      dokumenty przez sambe do windowsow na stacjonarce i notebooku. ssh do wejscia z zewnatrz na pliki (i chocby w celu zrestartowania, bo komp stoi bez klawiatury wlasnej), php na skrypty backupu dokumentow i przesylanie ich raz na dobe na zaprzyjazniony serwer. poza tym 3 sieciowki w srodku (2 ethernety 10/100 jedno wifi) rozdzielajace net, w drodze cups, zeby zona drukowac ze swojego notebooka mogla.

a co jest w tym fajnego? zona mi nie przysiada sie do mojego kompa, tylko sobie filmy na swoim oglada... jak mi corka dorosnie to tez bedzie Teletubisie czy inne paskudztwo na wlasnym kompie ogladac, nie na moim (i w Diablo z ojcem pogra )

generalnie, najwieksza zaleta to mozliwosc wystawienia dokumentow na zewnatrz. nad wyraz czesto potrzebuje
      www albo tez flickr

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Wlasne www mozna postawic... Teraz prosciej, bo sa rozne imageshack'i czy inne rapidshare, ale kiedys bylo to nieocenione.
        ...

Komentarz

Pracuję...