X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oakhallow
    Początki nałogu
    • 2005
    • 258

Pochwale, pochwale. Ale jak skończę z wyborami, bo to jednak dzisiaj priorytet dla jutrzejszych wydań.

Oakhallow

[edit]
    Wzglednie sie obrobilem i oto link do kilku klatek z Placu Pilsudskiego:
    Ostatnio edytowany przez Oakhallow; 3539.

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Jeanette & Arturo
      hehe
      Wiem że pomaga...
      a o co byś poprosił faceta, który widzi że robisz zdjęcie...., wbiega przed Ciebie, prawie wytrącając Ci aparat... nawet nie skupia się na kadrze, pstryka... i biegnie dalej. Albo innego, który widzi że robisz zdjęcie, przechodzi sobie tak by stać na Twoim kadrze i rozmyśla, co by tu za fotkę strzelić?
      Jestem prawie pewien ze nie widzieli ze robisz/cie zdjecie. Ludzie teraz bardzo rzadko maja oczy dookola glowy i glowe na karku. Nawet jak patrza w twoja strone to NIE WIDZA. Oni widza to co chca sami widziec, zrobic zdjecie, pojc dalej.
      Ja bym sie wybral gdyby nie dyzur , zawsze mi pechowo w co ciekawsze weekendy wypada (miesiac temu wystawa kotow byla jak mialem dyzur).

Komentarz

• ripek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1486

Ja w sumie jedną fotke dobra zrobilem - reszta to testy nowego nabytku (70-200/2.8 )

Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Jeanette & Arturo

Piękna fota Ripku, jedyne co można powiedzieć za niedokońca dopracowane... do Polska flaga w środku kadru.

Artur.

Komentarz

• minek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1386

Zamieszczone przez Jeanette & Arturo
            3. Zaskoczyło mnie to, że tylko garstka fotografów potrafiła współpracować, tzn. nie przeszkadzali sobie wzajemnie w robieniu zdjęć..., w trakcie robienia zdjęcia, jak i po zrobieniu własnego, dawali innym dokończyć fotkę zanim wstaną by odejść.
            Właśnie to byli zawodowcy.
            Serio, czasami to aż miło popatrzeć jak tacy pracują. Ostatnio widziałem zawodowego fotografa na ślubie w rodzinie. Był tylko na ślubie, ale od razu stwierdziłem, że mogę pozostać w ławce (błogosławieństwo, wesele i inne okoliczności obfotografowałem wtedy, bo był tylko kamerzysta). Wujków i ciotków z małpkami wyskoczyło co nie miara - oni mu nie przeszkadzali (nawet jak by chcieli, to nie byli w stanie - jakoś tak sie sprawnie po cichutku poruszał że widać, że zawsze miał dobry kadr) i on im też nie - zrobił co miał i znikał, a jak zobaczył że ciocia z małpką się przymierza, to nawet zasłonił fotocelę lampy żeby jej zdjęcia nie popsuć.

Zamieszczone przez Vitez
            Jestem prawie pewien ze nie widzieli ze robisz/cie zdjecie. Ludzie teraz bardzo rzadko maja oczy dookola glowy i glowe na karku. Nawet jak patrza w twoja strone to NIE WIDZA. Oni widza to co chca sami widziec, zrobic zdjecie, pojc dalej.
            Etam, fotoreporter musi mieć oczy dookoła głowy. Profesjonaliści mają (-:

(miesiac temu wystawa kotow byla jak mialem dyzur).
            W PKiN? Bo właśnie wtedy tam byłem (umówiony z hodowcą, a kociaka mam od 2 tyg, hihi) i patrzyłem czy nie ma takiego wysokiego z 20d i dyfuzorem na lampie (-:
            Wpadnij w maju do Łodzi!

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez minek
              Etam, fotoreporter musi mieć oczy dookoła głowy. Profesjonaliści mają (-:
              Cos mi sie wydaje ze w tym podpunkcie ani autorzy watku ani ja nie mielismy na mysli profesjonalistow, a tlum gapiow "JA robie zdjecie" .

W PKiN? Bo właśnie wtedy tam byłem (umówiony z hodowcą, a kociaka mam od 2 tyg, hihi) i patrzyłem czy nie ma takiego wysokiego z 20d i dyfuzorem na lampie (-:
              Wpadnij w maju do Łodzi!
              OT
              W PKiN byla we wrzesniu: http://canon-board.info/showthread.php?t=13784 i na niej bylem: http://www.pbase.com/vitez/wystfpl2
              7-8.10 byla wystawa na ul. Szanajcy a 14-15.10 w Hotelu Gromada. Niestety na obu nie udalo mi sie byc (choroba a pozniej dyzur) .
              W Łodzi: 12.11 byl pokaz kotow... w maju moze sie wybiore bo z pozawarszawskich wystaw to Lodz i Lublin sa w moim zasiegu 8)

Komentarz

• Jacek Deka
                Początki nałogu
                • 2006
                • 356

Szkoda, że ludziska mylą pojęcia "Dzień Niepodległości", a "Święto Niepodległości"
                Ten pierwszy w Polsce nie istnieje. Istnieje natomiast w USA.
                Dlatego tworząc galerię zdjęć niech się zastanowią co piszą.

Swoją drogą ciekawe czy ktoś w moim mieście Łodzi pochwali się fotami z tego ważnego dla nas "Święta Niepodległości".

Komentarz

Pracuję...