X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

firewall
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• maku
      Uzależniony
      • 2004
      • 563

Nie mam.
      Jedyne co mam to standardowa zapora która weszła razem serwispakiem.

Komentarz

• sal
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1071

To ja mam inny problem. Przy przeglądaniu n-ej odpowiedzi w danym wątku (klikam z newposts) poprzednie mam czasami w trybie 'strona jest ładowana' i leci ten bar... I tak do usranej śmierci. Muszę dać jeden reload, aby zobaczyć wszystkie wypowiedzi. Dzieje się to niezależnie od przeglądarki i systemu operacyjnego :/
        Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez maku
          Jedyne co mam to standardowa zapora która weszła razem serwispakiem.
          HA! No to wszystko jasne. Service pack do XP? Znana sprawa. Wbudowany w nim firewall blokuje wieeeeleee aplikacji i mnostwo osob na niego narzeka. A narzekaja bo nie umieja skonfigurowac i wola przeinstalowac system i nie instalowac nowego service packa.
          Wybor nalezy do ciebie:
          a) grzebanie w systemie i skonfigurowanie tej zapory porzadnie, tak by ci i forum dobrze dzialalo i Neat i inne programy (hard way )
          b) reinstalka i bez upgrade do tego najnowszego service pack (easy way )

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez sal
            To ja mam inny problem. Przy przeglądaniu n-ej odpowiedzi w danym wątku (klikam z newposts) poprzednie mam czasami w trybie 'strona jest ładowana' i leci ten bar... I tak do usranej śmierci. Muszę dać jeden reload, aby zobaczyć wszystkie wypowiedzi. Dzieje się to niezależnie od przeglądarki i systemu operacyjnego :/
            Też to zauważyłem - ale tu akurat odpowiedź jest prosta Ten początkowy komunikat "strona jest ladowana" to osobny div umieszczony powyżej "właściwego" tekstu wątku i znikający po załadowaniu całości. Jeśli jesteś niecierpliwy (i masz wolny sprzęt) to widząc ten progressbar możesz przewinąć stronę nieco niżej i zobaczyć ładujące się posty

BTW. kolejny div (dobrze że chociaż nie przezroczysty ), kolejny bajer.. kolejna rzecz sprawiająca że otwarcie 10 postów w mojej Mozilli to kilkanaście sekund zamiast jednej
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• maku
              Uzależniony
              • 2004
              • 563

Dzięki za rady.
              Jak wrócę do domu będę walczył dalej. Przynajmniej wiem gdzie szukać.
              Reinstalacja to raczej rozwiązanie ostateczne. Na razie będę usiłował to jakoś poustawiać.

Wygląda na to że „sal” ma ten sam problem co ja. Tylko różnie go opisaliśmy.

Komentarz

• sal
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1071

Zamieszczone przez muflon
                Jeśli jesteś niecierpliwy (i masz wolny sprzęt) to widząc ten progressbar możesz przewinąć stronę nieco niżej i zobaczyć ładujące się posty
                Niestety u mnie się w ogóle nie ładują i muszę _zawsze_ robić reload (kiedy tylko pojawi mi się ten...'feature'). I generalnie nie ma to nic wspólnego z szybkością komputera/łącza/whatever :/

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Sal, podobno niezly z ciebie admin... jak naprawisz to daj znac jak 8)

Komentarz

• sal
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1071

Zamieszczone przez Vitez
                    Sal, podobno niezly z ciebie admin... jak naprawisz to daj znac jak 8)
                    No ja swoim Windowsem i Linuxem 'adminuję' chyba nieźle, ale nie przypominam sobie, abym był administratorem forum :> A do tego teraz jestem chory i wracam do łóżka

Komentarz

• Pszczola
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1760

Zamieszczone przez maku
                      A co to jest "FW"?
                      = Fajny Winows

Chodzi zapewne o fire wall-a.
                      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

Pracuję...