X
-
-
-
-
Polecam negatywy. Nie padaj mi nic, a nic.
Mam nawet prawie stuletnie szyby ze zdjeciami dziadka i pudlo negatywow ojca. Mniej wiecej 50 letnich.Pozdrawiam
Marek
-----------
canon user
Komentarz
-
Sadzac po opisie to kodowanie moze tez byc zastepowaniem duzych grup bitow jakims symbolem na papierze zajmujacym mniej miejsca. Tylko wtedy jak duzy bedzie slownik do tego....Komentarz
-
Przyszła mi do głowy zabawna analogia: idealny zapis. Każdy zbiór danych można przedstawić jako jedną, bardzo dużą liczbę naturalną. Następnie, biorąc jej odwrotność dostajemy liczbę z przedziału (0,1). Teraz wystarczy wziąć metrowy drąg i zaznaczyć kreskę w wyliczonej odległości. Odczyt sprowadzi się do pomiaru
W ten sposób na tym pręcie możemy zapisać dowolnie dużo danych.
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
-
pozostaje tylko kwestia dokladnosci pomiaru odleglosci na tym kiju ;-)ale zwiekszajac jego srednice mozna by zwiekszyc pojemnosc bez zwiekszania dokladnosci dodajc jeszcze szeregi pomiarowe a calosc zapisywac jako uklad trzech wspolrzedych xyh ;-) wszystkie wspolrzedne mogly by byc z zakresu (0,1) itd
innymi slowy w przyszlosci fotograf z metrowym baseballem nie bedzie wzbudzal zdziwienia ;-)Komentarz
-
-
Ciekawe, na ile użycie takiego "nośnika danych" niekoniecznie zgodnie z przeznaczeniem (np. do obrony przed natrętem pragnącym pożyczyć sobie aparat) miałoby wpływ na odczyt danych ;-)Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)Komentarz
-
to ja dodam cos od "mrocznej" strony pomyslu zapisu na kartce... wchodzi zona do pokoju i widzi na stole jakies kartki z trojkatami, prostokatami... mysli sobie, odbilo staremu, jakies kolka drukuje... po czym jednym ruchem zawija kartki ze stolu i do niszczarki pakuje... az boje sie myslec jakie bylyby reakcje...
ja na szczescie nie mam zony i ww problem dla mnei poki co nie istnieje
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.plKomentarz
-
Ale powiedz... naprawde masz niszczarke w domu?
Wg mnie to urzadzenie typowo biurowe a i to dosc rzadko spotykane (u mnie ledwie dwie na pietrze).Komentarz
-
Nie, no nie mam, bo jest mi zbedna... a jak cos drukuje to uprawiam delikatna "prywate" w pracy. W robocie to niszczarke mam hehe... Pisalem troche dygresyjnie
Pomysl z kartka moze i nowatorski i ciekawy ale w warunkach polowych ciezko z nim moze byc... zwykle przedarcie kartki niszczy niektore dane (jesli nie wszystkie). Moznaby zaprojektowac sektory zapisu tak aby ustalic linie giecia kartki aby mozna ja bylo skladac i nosic w jakis etui... Niech mysla tegie glowy, zobaczymy co z tego wyjdzie
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.plKomentarz
-
no dobra troche poszukalem w sieci....
w skrocie:
Can you get 256GB on an A4 sheet? No way!Komentarz
-
Komentarz