X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adam_k
    Bywalec
    • 2006
    • 235

no jeśli pokój jest 10 osobowy to chyba można :-) ale nie oto chodzi bo wtedy lepiej wynając sale gimnastyczną :-)

Komentarz

• mario1275
      Początki nałogu
      • 2005
      • 420

minek - my tu nie przesadzamy tylko staramy się odpowiedzieć rzeczowo na zadane pytanie zgodnie ze stanem prawnym a przynajmniej naszą wiedzą na ten temat - co do wynajmu i przepisów tak jak mówiłem - kupując bilet na imprezę, wynajmując pokój zgadzasz się na pewien regulamin - czasem nie musi on być napisany ponieważ są to ogólnie przyjęte zasady dobrego wychowania ale jeżeli będzie takie życzenie właściciela hotelu to może sobie napisać regulamin i nakazać chodzenie w hotelu w samej bieliźnie - jeżeli się na to zgodzisz podpisując umowę wynajmu musisz się temu podporządkować jak nie to już twój problem - co ci grozi??
      wywalenie hotelu mimo zapłacenia za pokój lub z rachunkiem do zapłacenia. Podobnie idąc na dyskotekę zgadzasz się podporządkować nakazom ochrony a jak się będziesz stawiał to mogą użyć siły (gdyby na ulicy dwóch ochroniarzy użyło wobec ciebie siły mógłbyś ich pozwać i pewnie sprawę byś wygrał a po takiej interwencji na dyskotece możesz jedynie leczyć siniaki i cieszyć się że nie wystawili ci jeszcze rachunku za swoją interwencję)
      www.modelownia.pl

Komentarz

• Jerry99
        Bywalec
        • 2005
        • 225

Jeśli zdjęcia mają być robione w hotelu jednym z wielu w danym mieście, to IMHO nie zaszkodzi przy okazji pytania o rezerwację zapytać o taką zgodę - zawsze to sytuacja staje się klarowna. Jeśli dyrekcja nie wyrazi zgody - zawsze jest możliwość udania się do konkurencji.
        Choć wynajmując pokój klient ma prawo oczekiwać pełnej swobody i to co robi w tym pokoju to jego sprawa - ważne aby "przy okazji" nie pokazać na zdjęciu (zwłaszcza w przypadku publikacji) elementu charakterystycznego, np. loga na popielniczce, papeterii czy pościeli...
        Nie jestem prawnikiem i nie wiem jak sprawa wygląda w PL, ale wiem, że w USA jest coś takiego jak "property release" - zgoda właściciela budynku/terenu na wykorzystanie do sesji foto...
        == Jerry99 ==
        aparat, p-5000, jabłka i aperture...
        http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• schabu
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1352

http://forumprawne.org <-- a moze tutaj zadzasz to pytanie?
          Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

Pracuję...