X
-
-
Bo memtesta nie tyle się odpala co bootuje..na stronie www.memtest.org masz pliki do ściągnięcia..najłatwiej ściągnąć iso płytki albo obraz dyskietki. Sugeruję iso płytki ...szybciej i łatwiej...potem bootujesz z płytki i czekasz...Polecam ten program..jeśli coś jest nie tak to wywali komunikaty o błędzie :smile:Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego
+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP 
Moje wypocinyKomentarz
-
jak mozesz to zmien zasilacz
jakis czas temy mialem taki sam (podobny ) problem
komp sie wieszal , wywalalo piekne niebieskie obrazki , sam sie restartowal
nie kombinowalem bo mam ghosta, stawialem sys od nowa i juz ale 2x dziennie to sie mozna zdenerwowac
po poszukiwaniach winnego poadlo na zasilacz, zmienilem i komp smiga jak nowo narodzony350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
A więc jak się okazuje, komputer nie poszedł jeszcze do serwisu.
Serdecznie dzięki za pomoc na privie dla tomaj_2.
Po testach RAM'u za pomocą memtest'a okazało się, że RAM jest do wyrzucenia - 132K błędów
Jednak przeprowadziłem dodatkowo test na slocie nr 2 i 3. Wynik: 0 błędów
Przeleciałem tak kilka razy dla pewności.
A więc podejrzenie padło na uszkodzony slot nr.1. Wyczyściłem go z kurzu i zapodałem kolejny raz memtest. Tyle, że komp na 1 slocie nawet już nie odpalał. Znowu ta mrugająca dioda ON. A więc podejrzenie przeszło na zasilacz. Jednak po jakimś pół dnia, komputer odpalił normalnie na 1 slocie i wynikiem testu pamięci RAM: jest 0 błędów. Sformatowałem na nowo dysk, postawiłem system, zainstalowałem najnowsze stery dla grafy i płyty głównej. Jak narazie działa bez żadnych zająknięć na slocie nr.1. Oby tak pozostało...
Aha, i jak się okazuje nadal na nowo postawionym systemie nie mogę otworzyć strony www.fredmiranda.com (pisałem już gdzieś o tym). Tak samo na FF jak na IE. Czy może to być w takim razie 'wina' providera??? Dziwne trochę...Komentarz
-
ram można sprawdzić dobrze z poziomu DOS programem goldmemory test trwa 15 min ale 2 -3 krotne przejście daje 99% pewności co do ramu
Ps nie sprawdzaj ramu pod windą !Komentarz
-
-
A ja mam ostatnio taki problem- po wejsciu w net po np 10min resetuje mi się komp, wcześniej przed instalacją nowego XP też go to bolało, co mu dolega?Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.Komentarz
-
-
Problem z Ramami odpada, z robalami też, zasilacz odpada będę dziś wymieniał kartę graf. może to coś da ale nie wydaje mi się że to wina kartyZastrzegam sobie prawo do pomyłek.Komentarz
-
Komentarz
-
Net mam z TP mieś temu miałem z kablówki i też się to działo co do anty-vira to Norton
i co nie ma więcej pomysłów??Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.Komentarz
-
Miałem podobnie lecz przyczyna tkwiła w antywirusie , który wpuszczał jakiegoś trojana , a ten zawieszał kompa i tylko restart pomagał . Po zmianie antywira na nortona nie miałem więcej tego problemu do czasu awarii twardziela .Komentarz
-
-
A jak z wentylacją wewnątrz obudowy/chłodzeniem procesora? Może po prostu się przegrzewa i włącza się zabezpieczenie procesora, które powoduje natychmiastowy restart, gdy temperatura za bardzo wzrośnie.Komentarz
-
Czy przypadkiem nie był podkręcany procesor/szyna/RAM/AGP ? Jeśli nie jesteś
pierwszym właścicielem komputera to całkiem prawdopodobne, że dostałeś już
rasowany sprzęt. Sprawdź w BIOS-ie ustwienia Frequency/Voltage lub
Performance, czy inne podobne menu w zależności od wersji BIOS-u oraz
Advanced chipset features czy coś podobnego i postaraj
się ustawić te parametry które się da na AUTO np. FSB, DDR Frequenc itp. To
takie coś w stylu środka przeciwbólowego, ale jak to pomoże to wiesz już w czym problem.10D; EF 24-85 mm f/3.5-4.5 USMKomentarz
Komentarz