X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez McKane
    Gdyby to byl modem neostrady blad nie pojawialby sie w trakcie instalacji kiedy urzadzenia usb nie sa jeszcze inicjowane.
    A to przepraszam - nie pisalem o problemie podczas instalacji Windows a na juz zainstalowanym systemie. Nie chcialo mi sie reinstalowac wiec walczylem az zwalczylem.

Komentarz

• tomaj_2
      Początki nałogu
      • 2006
      • 247

Zamieszczone przez Zielony
      Ghost'a to potrafię bo używałem. Nie mogę tylko odpalić tego memtest'a :sad:
      Bo memtesta nie tyle się odpala co bootuje..na stronie www.memtest.org masz pliki do ściągnięcia..najłatwiej ściągnąć iso płytki albo obraz dyskietki. Sugeruję iso płytki ...szybciej i łatwiej...potem bootujesz z płytki i czekasz...Polecam ten program..jeśli coś jest nie tak to wywali komunikaty o błędzie :smile:
      Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
      Moje wypociny

Komentarz

• tadek
        Początki nałogu
        • 2004
        • 468

jak mozesz to zmien zasilacz
        jakis czas temy mialem taki sam (podobny ) problem
        komp sie wieszal , wywalalo piekne niebieskie obrazki , sam sie restartowal
        nie kombinowalem bo mam ghosta, stawialem sys od nowa i juz ale 2x dziennie to sie mozna zdenerwowac

po poszukiwaniach winnego poadlo na zasilacz, zmienilem i komp smiga jak nowo narodzony
        350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• Zielony
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2928

A więc jak się okazuje, komputer nie poszedł jeszcze do serwisu.
          Serdecznie dzięki za pomoc na privie dla tomaj_2.

Po testach RAM'u za pomocą memtest'a okazało się, że RAM jest do wyrzucenia - 132K błędów Jednak przeprowadziłem dodatkowo test na slocie nr 2 i 3. Wynik: 0 błędów Przeleciałem tak kilka razy dla pewności.
          A więc podejrzenie padło na uszkodzony slot nr.1. Wyczyściłem go z kurzu i zapodałem kolejny raz memtest. Tyle, że komp na 1 slocie nawet już nie odpalał. Znowu ta mrugająca dioda ON. A więc podejrzenie przeszło na zasilacz. Jednak po jakimś pół dnia, komputer odpalił normalnie na 1 slocie i wynikiem testu pamięci RAM: jest 0 błędów. Sformatowałem na nowo dysk, postawiłem system, zainstalowałem najnowsze stery dla grafy i płyty głównej. Jak narazie działa bez żadnych zająknięć na slocie nr.1. Oby tak pozostało...

Aha, i jak się okazuje nadal na nowo postawionym systemie nie mogę otworzyć strony www.fredmiranda.com (pisałem już gdzieś o tym). Tak samo na FF jak na IE. Czy może to być w takim razie 'wina' providera??? Dziwne trochę...
          sigpic

Komentarz

• popmart
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1721

ram można sprawdzić dobrze z poziomu DOS programem goldmemory test trwa 15 min ale 2 -3 krotne przejście daje 99% pewności co do ramu

Ps nie sprawdzaj ramu pod windą !

Komentarz

• Zielony
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2928

Spoko, nie robiłem tego pod windą. Używałem najnowszej wersji memtest'a - odpala się z płyty przed uruchomieniem systemu. Załączałem testy kilkakrotnie.
              sigpic

Komentarz

• FERRER
                Bywalec
                • 2006
                • 190

A ja mam ostatnio taki problem- po wejsciu w net po np 10min resetuje mi się komp, wcześniej przed instalacją nowego XP też go to bolało, co mu dolega?
                Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

Możliwości jest wiele - nawet bardzo wiele.
                  sigpic

Komentarz

• FERRER
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 190

Problem z Ramami odpada, z robalami też, zasilacz odpada będę dziś wymieniał kartę graf. może to coś da ale nie wydaje mi się że to wina karty

Komentarz

• Tomasz1972
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3042

Zamieszczone przez FERRER
                      A ja mam ostatnio taki problem- po wejsciu w net po np 10min resetuje mi się komp, wcześniej przed instalacją nowego XP też go to bolało, co mu dolega?
                      Jaki net , jaki modem , jaki antywirus ?

Komentarz

• FERRER
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 190

Net mam z TP mieś temu miałem z kablówki i też się to działo co do anty-vira to Norton

i co nie ma więcej pomysłów??

Komentarz

• Tomasz1972
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3042

Miałem podobnie lecz przyczyna tkwiła w antywirusie , który wpuszczał jakiegoś trojana , a ten zawieszał kompa i tylko restart pomagał . Po zmianie antywira na nortona nie miałem więcej tego problemu do czasu awarii twardziela .

Komentarz

• FERRER
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 190

ale o to sie rozchodzi że on sam sie resetuje

Komentarz

• Earl Grey
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 147

A jak z wentylacją wewnątrz obudowy/chłodzeniem procesora? Może po prostu się przegrzewa i włącza się zabezpieczenie procesora, które powoduje natychmiastowy restart, gdy temperatura za bardzo wzrośnie.

Komentarz

• OOko
                                Dopiero zaczyna
                                • 2007
                                • 17

Czy przypadkiem nie był podkręcany procesor/szyna/RAM/AGP ? Jeśli nie jesteś
                                pierwszym właścicielem komputera to całkiem prawdopodobne, że dostałeś już
                                rasowany sprzęt. Sprawdź w BIOS-ie ustwienia Frequency/Voltage lub
                                Performance, czy inne podobne menu w zależności od wersji BIOS-u oraz
                                Advanced chipset features czy coś podobnego i postaraj
                                się ustawić te parametry które się da na AUTO np. FSB, DDR Frequenc itp. To
                                takie coś w stylu środka przeciwbólowego, ale jak to pomoże to wiesz już w czym problem.
                                10D; EF 24-85 mm f/3.5-4.5 USM

Komentarz

Pracuję...