X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ahaed
    Bywalec
    • 2007
    • 146

Ale mając w kilku obiektywach ogniskowe npd 17mm do 300mm to przecież można powiedzieć o zuuuumie x17 . A dodatkowo mając extender x2 ,podbić zuuuuumika do x35 . I tak dalej........;-)
    Po co się tłumaczyć że lustrzany zuumik jest,tak jakby rozłożony na raty(obiektywy)!!
    fotografia
    akwarystyka

Komentarz

• thorin
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1990

Zamieszczone przez ahaed
      Ale mając w kilku obiektywach ogniskowe npd 17mm do 300mm to przecież można powiedzieć o zuuuumie x17 . A dodatkowo mając extender x2 ,podbić zuuuuumika do x35 . I tak dalej........;-)
      Po co się tłumaczyć że lustrzany zuumik jest,tak jakby rozłożony na raty(obiektywy)!!
      Wole zakladac na body stalke i patrzec jak rozmowca wyswietla blad kiedy odpowiadam mu ze moj aparat nie ma w ogole zoomu optycznego.

Komentarz

• ewa_olsztyn
        Początki nałogu
        • 2008
        • 311

Zamieszczone przez thorin
        (...) rozmowca wyswietla blad (...)

dobre!

Komentarz

• Soviet
          Bywalec
          • 2005
          • 105

Error 99
          Kilka Canonierek i rurek.
          Zapraszam www.ozminfoto.com

Komentarz

• myst
            Uzależniony
            • 2007
            • 700

ostatnio się kamerzysta zapytał na ślubie po co ja tak chodzę (wchodząc mu w kadr oczywiście raz po raz) - "Czy ty kolego zooma nie masz?"
            No ale ja bym go raczej nie podrywał, bo w opozycji do Kuczy, mam dosyć spore 'coś' przeciwko związkom homo
            5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Komentarz

• DonBolano
              Początki nałogu
              • 2008
              • 331

Zamieszczone przez myst
              ostatnio się kamerzysta zapytał na ślubie po co ja tak chodzę (wchodząc mu w kadr oczywiście raz po raz) - "Czy ty kolego zooma nie masz?"
              No ale ja bym go raczej nie podrywał, bo w opozycji do Kuczy, mam dosyć spore 'coś' przeciwko związkom homo
              Wymarzona sytuacja, zeby pokazac wtedy swoj aparat z zalozona na niego jakas staloogniskowa L-ką - 85L na przyklad I potem mina tamtego jak z reklamy MasterCard
              Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• myst
                Uzależniony
                • 2007
                • 700

No ja miałem akurat 24L - mniejszy niestety niż 85L Ale myślę że na Panie Kamermanie nie robią Lki wrażenia... Raczej chodziło mu o to że mu łażę przed obiektywem zamiast stać i grzecznie zoomować

Maciek Toliński

Komentarz

• DonBolano
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 331

Aaaa.. przeczytalem fotograf a nie kamerzysta Heh I wsio jasne
                  On to ma czysta robote, jak to klasyk miawial - "to przyblizy, to oddali, to zamgli i wyrzuci" - czysta robota
                  Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• Locter
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 40

Jak narazie nie dorobiłem się jakiejś większej lufy do mojego aparatu, więc ciężko z tym wyrywaniem.

Komentarz

• HuleLam
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1641

Zamieszczone przez myst
                      ostatnio się kamerzysta zapytał na ślubie po co ja tak chodzę (wchodząc mu w kadr oczywiście raz po raz)
                      Zapewne Młoda Para będzie bardzo zadowolna z filmu z fotografem w roli głównej...
                      Fotograf platoniczny

Komentarz

• pank
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Tak czytam i im dalej jestem tym bardziej szczena mi opada. Wątek zaczął się fajnie, żarciki, obraz kobiet taki lekko z przymrużeniem oka, ale jak co poniektórzy panowie zaczęli swoje teorie na temat kobiet wygłaszać, takie rodem z gimnazjum i patrzenia na babeczki przez pryzmat pryszczy, bravo i burzy hormonalnej to zacząłem się zastanawiać, czy Wy, panowie to faktycznie jeszcze gimnazjaliści, czy może nie mieliście szczęścia poznać fajnej, inteligentnej kobiety, która niekoniecznie wymaga zakładania papierowej torby na głowę a mimo wszystko świetnie się z nią gada a pomysł żeby zbajerować ją na sprzęta, jak najszybciej zaciągnąć do łóżka i przerżnąć wydaje się niesmaczny? No chyba że chodzi o wyrywanie durnych lachonów w ilościach przemysłowych żeby, za przykładem rewolwerowców, mieć jak najwięcej nacięć na lufie i szacun na dzielni? Tak czy siak lekki niesmak mam po tej lekturze, bo wydawało mi się że fotograf powinien jakąś wrażliwość posiadać, a tu żarciki i rady bardziej z koszar albo zlotu tuningowanych beemek. Wszystkim panom którym wydaje się że kobieta to albo ładna albo inteligentna, a na podryw wystarczy 70-200 2.8L i odpowiednia bajera życzę żeby trafili w końcu na pannę która próbę prostackiego podrywu skwituje grymasem politowania, zmusi do większego wysiłku intelektualnego a jak już da się poderwać to może się okazać że to był podryw ostatni.
                        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• terminator
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 325

Zamieszczone przez pank
                          ...kobieta to albo ładna albo inteligentna...
                          albo nadmuchiwana...
                          __________________________________________________ ____
                          " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
                          chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• myst
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 700

Zamieszczone przez HuleLam
                            Zapewne Młoda Para będzie bardzo zadowolna z filmu z fotografem w roli głównej...
                            Wiesz, mnie bardziej zależało, żeby nie mieć kamerzysty w kadrze, tym bardziej, że w kościele ustawili się z żoną na dwóch statywach (jeden 2m od pary młodej, drugi na ołtarzu) i z dwoma halogenami na statywach, walącymi prosto w obiektyw... To by było do przezycia, ale nie ruszali się stamtąd przez całą mszę... Więc miałem wybór: albo mieć kamerzystów w tle, albo ich statywy metr przed obiektywem między mną a młodymi... Młoda para ze zdjęć zadowolona, jak z filmu to nie wiem i szczerze mówiąc nie budzi mnie to po nocach...
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            żeby nie było OT: Na weselach często długa lufka powoduje pewne zainteresowanie...
                            Ostatnio edytowany przez myst; 12617. Powód: Automerged Doublepost

Maciek Toliński

Komentarz

• ewa_olsztyn
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 311

Każdy spotyka tę drugą połowę na swoim poziomie.
                              Jak by to było możliwe, żeby mądra i ładna kobieta zadała się z durniem? Widział kto taką parę? Durnie spotykają na swojej drodze partnerki w swojej klasie i w swojej durnej nieświadomości uważają, że to reprezentantki wszystkich kobiet.
                              I podobnie z kobietami - idiotki spotykają idiotów i też opowiadają idiotyzmy o wszystkich facetach.

Komentarz

• MacGyver
                                Cenzor
                                • 2006
                                • 7043

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                                Jak by to było możliwe, żeby mądra i ładna kobieta zadała się z durniem? Widział kto taką parę?
                                A i owszem :-? Trwałość takich związków to odrębna sprawa.
                                KONIEC OT

A co do zbytniego obnoszenia się ze swoim fotografowaniem w okresie czarowania lubej to minus jest ten że potem trzeba strasznie dużo rawów wywoływać i co gorsza udostępniać je, nawet jak gnioty powychodziły :-) Odkładanie tego "na następną wiosnę" wiąże się niestety z koniecznością częstego wysłuchiwania ponagleń ;-)
                                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...