X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez Vitez
    Zamieszczone przez muflon
    Właśnie udowodniłeś, że MS Word to to samo co MS Access
    Microsoft to nazwa firmy. Mozilla to nazwa produktu. Widzisz roznice?
    Nie, Mozilla to nazwa produktu i niezależnie od tego nazwa firmy (fundacji), która wypuszcza dużo różnego oprogramowania: Mozillę, Firefoxa, Thunderbirda i kilka mniej znanych. Zależność między "jedną i drugą" Mozillą jest mniej więcej taka jak między Chełmem i hełmem (pomijając ortografię)

Podobnie jak np. Apache: serwer WWW jest jedną z kilkudziesięciu rzeczy które robią - najbardziej znaną ogółowi, ale bynajmniej nie najważniejszą ze strategicznego punktu widzenia (w tej chwili pierwsze skrzypce grają różne API javowe)
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Będę uparty: nie, to nie jest to samo.
      Dokładnie
      Na kumpla stacji jest Mozilla. Jakieś toto dziwne.
      Odnośnie tematu: nie mogę już serfować bez Firefoxa. Jak ostatnio miałem okazję używać IE6 to niewiedziałem co i jak. Powaga. Zapomniałem, że nie ma paneli, nie ma kontroli foobara, to była katorga.
      the silence is deafening

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Nie, Mozilla to nazwa produktu i niezależnie od tego nazwa firmy (fundacji), która wypuszcza dużo różnego oprogramowania
        A znasz roznice miedzy firma a fundacja? 8)

Microsoft != Mozilla
        Firefox to dla mnie Mozilla i nic z tym nie zdzialasz dlatego podtrzymuje sugestie by je wrzucic do jednego wora - taki moj glos, takie moje zdanie i basta - nie zmienisz go wiec nie masz co sie pienic i na sile mnie probowac przekonywac.
        Ja twojego zdania tez nie zamierzam zmieniac - po prostu caly czas podkreslam i podtrzymuje ze dla mnie Mozilla to Firefox ... i napis w lewym gornym rogu okna tej przegladarki co ulamek sekundy mnie o tym przekonuje a nie jakies muflonowe farmazony o firmach czy fundacjach ;P

Komentarz

• Jurek Plieth
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2087

Zamieszczone przez gietrzy
          Odnośnie tematu: nie mogę już serfować bez Firefoxa. Jak ostatnio miałem okazję używać IE6 to niewiedziałem co i jak. Powaga. Zapomniałem, że nie ma paneli, nie ma kontroli foobara, to była katorga.
          Dokładnie! Jest tylko jeden problem. Firefox nie zapewnia obsługi wszystkich banków internetowych. Nie wiem czyja to wina: Firefoxa, czy oprogramowania bankowego, ale tak jest
          http://plieth.com

Komentarz

• krwisty
            Początki nałogu
            • 2004
            • 372

Tzn, moze dorzuce swoje dwanascie groszy... Mozilla przede wszystkim jest pakietem (przegladarka, klient poczty+newsow, ksiazka adresowa, klient irca i tzw. composer) - firefox zas to afaik sama przegladarka, rowniez korzystajaca faktycznie z silnika mozilli (gecko), ale mozilla nie bedaca. Vitez to tak jakbys stwierdzil, ze na ten przyklad Galeon to to samo co mozilla (tez ten sam silnik), glowy sobie nie udam, ale Konqueror chyba tez - muflon - moze ty sie dokladniej orientujesz? Nie mniej jednak to ta sama sytuacja jak z autami - mimo, ze do trabanta wlozysz silnik z vw polo, to nigdy volkswagenem zwac nie bedzie sie moglo
            Martin Gorczakowski

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Na pewno mozilla i firefox to osobne produkty. Dlaczego? Bo tak twierdzi mozilla
              Mozilla’s family of products are all designed to keep you safer and smarter online

Fundacja = szczególny typ firmy.

Krwisty ma racje, gdyby chodziło o silniki, to trzebaby trzymać Gecko a nie mozille.

Zreszta to moja ankieta i tak będzie
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• krwisty
                Początki nałogu
                • 2004
                • 372

A, zapomnialbym - co do fundacji, mnie ona sie kojarzy jednoznacznie z Fundacją od Asimova
                Martin Gorczakowski

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

BTW. Nie da sie zmienic ankiety? Tzn. dodac jakas opcje czy cus?
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez Jurek Plieth
                    Dokładnie! Jest tylko jeden problem. Firefox nie zapewnia obsługi wszystkich banków internetowych. Nie wiem czyja to wina: Firefoxa, czy oprogramowania bankowego, ale tak jest
                    Banków oczywiście
                    Niech zgadnę ING
                    Zresztą my-bank (czytaj jak chcesz :wink: ) chodzi wyborowo
                    the silence is deafening

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez krwisty
                      Vitez to tak jakbys stwierdzil, ze na ten przyklad Galeon to to samo co mozilla (tez ten sam silnik), glowy sobie nie udam, ale Konqueror chyba tez - muflon - moze ty sie dokladniej orientujesz?
                      Nie, akurat konqueror używa silnika z KDE (funkcjonalnie to coś w stylu MSHTML - uzywane jest przez całe KDE). W sumie na mój gust samo renderowanie jest nieco gorsze od Gecko, ale ma jedną kapitalną zaletę: wydruk "prawie" WYSIWYG

A skoro już zeszło na engine: Nowa wersja Netscape będzie miała opcję wyboru renderera: MSHTML albo Gecko Vitez, czym wtedy będzie przeglądarka: Mozillą (bo szkielet), IE (bo engine) czy Netscapem (bo napis na titlebarze)?

Komentarz

• gietrzy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 5727

A skoro już zeszło na engine: Nowa wersja Netscape będzie miała opcję wyboru renderera: MSHTML albo Gecko Vitez, czym wtedy będzie przeglądarka: Mozillą (bo szkielet), IE (bo engine) czy Netscapem (bo napis na titlebarze)?
                        Rycerz poległ. :wink:
                        the silence is deafening

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

BTW. właśnie wyszła finalna 1.0
                          Ale tylko anglojęzyczna
                          Już nie tylko :-) http://www.thunderbird.pl/

Komentarz

• Jurek Plieth
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2087

BTW. właśnie wyszła finalna 1.0
                            Ale tylko anglojęzyczna
                            Już nie tylko :-) http://www.thunderbird.pl/
                            To są jaja! Na stronie skąd zawsze ściągam nowe wersje twierdzą, że ostatnia wersja PL, to 0.9

[ Dodano: 08-12-04, 09:34 ]
                            Zresztą my-bank (czytaj jak chcesz :wink: ) chodzi wyborowo
                            Nie ma jednego jedynie słusznego banku Z tego powodu właśnie mam otwartych kilka kont - niektóre z nich Firefox obsługuje, a inne nie
                            http://plieth.com

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Rycerz poległ. :wink:
                              Jak mowilem - nie wnikam w engine. Dla mnie Mozilla to Firefox i wrzucam je do jednego wora.
                              I co mi zrobicie? Zlinczujecie za to ze smiem miec inne zdanie niz wy?
                              Wystosowalem sugestie by Mozille polaczyc z Firefoxem w jedna opcje w ankiecie. I tyle.
                              Wszelka dyskusja nie jest potrzebna - sugestie mozna przyjac lub odrzucic - nie wiem czemu na sile probujecie walczyc z kims kto ma inne zdanie niz wy .

Komentarz

• Jac
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 4813

Wszelka dyskusja nie jest potrzebna - sugestie mozna przyjac lub odrzucic - nie wiem czemu na sile probujecie walczyc z kims kto ma inne zdanie niz wy
                                to nie jest kwestia zdania na temat zdjacia czy tez gustu bo o tych rzeczach sie nie dyskutuje to jest kwestja ustalenia faktow ktore mowia co innego a tak po zatym to wszystko jest ok :-) chlopaki przeginaja :-)
                                Instagram

Komentarz

Pracuję...