Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LepP
    Coś już napisał
    • 2007
    • 80

20 sek z rękami przy tułowiu i po 2 piwach, mogłem dłużej ale mi się znudziło. ale ja robie 5 tys km miesięcznie . Jenak po następne piwo skocze na piechotę.
    Kiedyś policja robiła takie testy jak podejrzewali, że ktos pił i jeszcze palcem do nosa z zamkniętymi oczami.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Komentarz

• Ciosna
      Bywalec
      • 2007
      • 162

Swoją drogą nie wiedziałem nawet, że coś takiego teraz wymagają . Dawniej to się patrzyło na jakąś karteczke i czytało liczby czy aby daltonistą się nie jest, do tego cyferki na ścianie i tyle. W ogóle mam wrażenie, że kiedyś wszystko było łatwiejsze
      Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Komentarz

• -=Festyk=-
        Uzależniony
        • 2005
        • 666

Za pierwszym razem ustałem 28 sekund i mi się znudziło.Chyba jestem zdrowy:P

||Galeria

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez slick
          za pierwszym razem wytrzymalem 11sek (11lat za kierownicą)
          czyli co? mam zwrócić prawo jazdy?;]

Na to wygląda . Dla mnie to abstrakcja jakaś. Ja uważam, że powoli osiągamy dno jeśli chodzi o niektóre przepisy. Powiedzmy sobie tak - jeżdzenie to żadna sztuka. Prawo jazdy jak ktoś opanuje podstawy techniki powinni dawać bez żadnych problemów. Inna kwestia to kiedy - tutaj to jakaś paranoja panuje żeby dzieciom pozwalać jeździć samochodami, druga rzecz to konsekwencje jazdy po pijanemu - i nie mówię tu o tzw. jednym piwku.
          Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• CoNic
            Bywalec
            • 2006
            • 185

A można przesuwać nogę na której się stoi? Najgorsze jak dla mnie pierwsze sekundy potem mogę stać do bólu.
            Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Komentarz

• olekbuszka
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 40

Ja również pomyślałem: co w tym trudnego...?
              Najpierw próbowałem na prawej nodze z rękami na bok, zanim wyczytałem że to niedozwolone. Nie udało się... Później z rękami wzdłuż ciała i na prawej nodze... Dalej klapa, choć co ciekawe wyraźnie łatwiej było. Za to na lewej nodze bez problemu 30 sek. I to wszystko po dwóch sokach chmielowych.

P.S. Żadnych takich badań na prawko nie miałem (2001 r.).
              Ostatnio edytowany przez olekbuszka; 2035.

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Ja tyż na prawko (marzec 2001) nie miałem takich badań.
                Moja panna mimo sporego 'balastu' wytrzymała 19 sekund
                Wstydziłbyś się gawryl
                sigpic

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

A ja sie bujałem trochę ale sie nie liczy bo mialem ręce na boki.
                  5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                  MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• dj_zibi
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 541

Ja zrobiłem za 2 razem. Wydaje mi się ze miałeś wrednego lekarza. Pamiętam jak rok temu chciałem iść na prawo więc ide do lekarza. Lekarz do mnie „Pijesz? Palisz? Ćpasz?” ja nie a on i tak trzymać. Czy jestem zdrowy? Ja Tak. Sprawdził mi wzrok. Jako ze szedłem na prawko A i B to nagadał się bym na motorze uważał i wszystko gra.

Większość ludzi w moim wieku tak załatwiała sprawę.

PS. Prawko zdałem za pierwszym razem A i B.
                    Moja strona

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1709

Hmm... Ja nie miałem takiego testu przy badaniach na prawko (nie dawałem łapówki ) - chyba dobrze, bo sprawdzając teraz, miałem trudności z utrzymaniem równowagi (za pierwszym razem) przez 15 sekund

[email protected]

Komentarz

• Hellfire
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 414

Zamieszczone przez dj_zibi
                        Ja zrobiłem za 2 razem. Wydaje mi się ze miałeś wrednego lekarza. Pamiętam jak rok temu chciałem iść na prawo więc ide do lekarza. Lekarz do mnie „Pijesz? Palisz? Ćpasz?” ja nie a on i tak trzymać. Czy jestem zdrowy? Ja Tak. Sprawdził mi wzrok. Jako ze szedłem na prawko A i B to nagadał się bym na motorze uważał i wszystko gra.

Większość ludzi w moim wieku tak załatwiała sprawę.

PS. Prawko zdałem za pierwszym razem A i B.
                        Miałem dokładnie tak samo!

- masz problemy z alkoholem (miałem wtedy 16 lat )?
                        - nie
                        - z narkotykami?
                        - nie
                        - jesteś zdrowy?
                        - tak

Później dwie literki na tablicy i... 50zł się należy

Auto zdałem za pierwszym razem, motor za drugim. Najlepsze jest to, że zanim nie miałem prawa jazdy kategorii A to bez przerwy się gdzieś po lasach jeździło z kumplami na motorach, a od kiedy mam prawko to ani razu nie siedziałem na motorze.
                        Test wykonałem za pierwszym razem.

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

A można skakać? Bo tak mi się udało za pierwszym razem (tzw. "równowaga dynamiczna") ;-) Ale spróbuję jeszcze wieczorem, jak mi kac przejdzie
                          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Janusz Body
                            Moderator
                            • 2004
                            • 5757

Muflon: Ty jako lotnik zrób sobie test lotniczy

- Ciemny pokój - zaciemnienie całkowite,
                            - na ścianie wyświetlany jest obraz z rzutnika i ten obraz sie powoli obraca, zatacza pełny obrót o 360°. Może być cokolwiek, mnie kiedyś testowali ze zdjęciem lotniczym pól uprawnych ale może być nawet zwykły kwadrat.

- delikwent stoi na równoważni 10 cm nad podłogą i na głos liczy obroty. Wolno stać jak się chce, rozkładać ręce itp...

NAJWAŻNIEJSZE: Podłogę dookoła warto wyłożyć materacami. Wszyscy spadają. Pytanie tylko po ilu obrotach.

PS. Wytłuściłem słowo zdjęcie, żeby było że jest o fotografii

Janusz,
                            Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• lukep
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 387

W!

Ja natomiast uwazam, ze zbyt duzo osob posiada prawo jazdy, patrzac co sie wyprawia na ulicach, powinno sie odebrac mysle ze okolo 50% osobom od razu je. Co do tego testu, to jest to bardzo dobry test i skuteczny. Zaburzenia rownowagi i oceny odleglosci moga wynikac np z zarazenia chorobami groznymi (kila), czy tez zlego metabolizmu organizmu i funkcjonowania mozgu. I tak zbyt wielu chorym dawane jest prawo jazdy, a juz wszyscy powyzej 70roku zycia powinni byc badani i przechodzic testy koordynacji ruchowej co rok.

Zdrowko i powodzenia

p.s. moze czas isc do lekarza?

Komentarz

• kjoanna
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 494

Zamieszczone przez Janusz Body
                                PS. Wytłuściłem słowo zdjęcie, żeby było że jest o fotografii
                                Mam wiadomosc ze sprawdzonych zrodel ze i tak watek zostanie zablokowany
                                wiec nie ma sensu wytluszczac

CB

Komentarz

Pracuję...