bez urazy ale 80% użytkowników danego systemu i tak nie jest w stanie wykorzystać sprzętu,większosc winy jest po stronie uzytkowników a niestety testy i onanizm forumowy doprowadza do frustracji
każdym sprzętem mozna robic fajne fotki ale pocztyszasz forum i juz wiesz ze to jest "be" tamto tez do d.. i tak dalej.Niewazne.Dla mnie durnotą jest wywyzszac jednego producenta nad drugim,wojenki itp
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Komentarz
-
Wojenki to są dobre dla tych co robią słabe zdjęcia i chcą się dowartościować posiadaniem lepszego sprzętu. Normalni ludzie po prostu robią zdjęcia i nie interesuje ich czego nie ma lub co jest kiepskie w aparacie kolegi z Nikonem czy czymś innym. Mnie firma Nikon interesuje na tyle na ile ma to wpływ na cenę i jakość aparatów i obiektywów Canona. Poza tym jestem inżynierem i kręcą mnie nowe elektroniczne zabawki więc sobie lubię czasem o tym pogadać ale nie po to żeby powiedzieć komuś że ma gorszy aparat.Komentarz
-
dokładnie tak!Wojenki to są dobre dla tych co robią słabe zdjęcia i chcą się dowartościować posiadaniem lepszego sprzętu. Normalni ludzie po prostu robią zdjęcia i nie interesuje ich czego nie ma lub co jest kiepskie w aparacie kolegi z Nikonem czy czymś innym. Mnie firma Nikon interesuje na tyle na ile ma to wpływ na cenę i jakość aparatów i obiektywów Canona. Poza tym jestem inżynierem i kręcą mnie nowe elektroniczne zabawki więc sobie lubię czasem o tym pogadać ale nie po to żeby powiedzieć komuś że ma gorszy aparat.
Komentarz
-
Wątek żenujący jak pytania do Tomaszewskiego :smile:
Uhum http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=26959WiniKomentarz
-
IMO nie świadczy o niczym. Przekonanie, że jak się kupi dobry/lepszy/najlepszy aparat to się będzie robić lepsze zdjęcia (tak jak u gościa o którym wspominałem w tym wątku) jest bardzo naiwne. To oczywiście truizm, zwłaszcza że nie popadajmy w paranoję. N i C dają większości fotografujących bardzo podobny wachlarz możliwości. Jedynie w niektórych zastosowaniach profesjonalnych C wyprzedza N jednak IMO nie na tyle żeby się nie dało tego nadrobić umiejętnościami fotografującego.Może ma, a może nie... Zbigniew z naszego forum był do niedawna posiadaczem D80 i tak go miał serdecznie dość, że zdecydował się na nabycie 30D w wiosennej promocji. To chyba o czymś świadczy. Nie twierdzę, że nie ma przykładów odwrotnych, ale o tym jakby na forach trochę mniej się pisze..."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Może czas to zamknąć (ten fascynujący temat)?Komentarz
-
Kolejny durny topic, a najbardziej smutne jest to, że z aktywnym udziałem moderatora ... (który zamiast dodawać niezbyt mądre uwagi, powinien go zamknąć po 3 poście). Przy okazji argument ze Zbigniewem w świetle podanego linku pasuje teraz jak ... Biedroń do Giertycha. Na przysżłość warto zachowac rozsądek, bo teraz to pełna kompromitacja ...Komentarz
Komentarz