X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • malkontent
    Początki nałogu
    • 2007
    • 299

Już się pojawił nowy Chip z dodatkiem foto. IMO porażka. Przeglądałem w jakiejś gazetowni. Chipa FVD kupowałem, nie wszystkie numery, ale wybrane (po przejrzeniu w Empiku) i tutaj po krótkiej analizie z niesmakiem odłożyłem gazetę na półkę.

Pozytyw który namiętnie kupowałem przez długi czas też zniknął z rynku.

Pozostaje nieśmiertelne FOTO, w którym jest mało treści, dużo reklam i po przeczytaniu pozostaje niedosyt.
    Jest też nieregularnik czyli Fotografia cyfrowa. Oraz gazetka sprzętowa, czyli Foto-Kurier.

Komentarz

• etanol
      • 2007
      • 14

IMO Chip najlepiej sie prezentowal od strony graficznej, tematy byly poparte przyzwoitymi zdjeciami. Artykuly sie zdazaly praktyczne. Wole taka gazete niz te pierdy popychane w Pozytywie. Tam nadal dorabiaja teorie do zdjec z jakiegos powodu...

Komentarz

• adamek
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2265

Zamieszczone przez etanol
        IMO Chip najlepiej sie prezentowal od strony graficznej, tematy byly poparte przyzwoitymi zdjeciami. Artykuly sie zdazaly praktyczne. Wole taka gazete niz te pierdy popychane w Pozytywie. Tam nadal dorabiaja teorie do zdjec z jakiegos powodu...
        no nie?
        a mogliby napisać coś o wywoływaniu rawów, obróbce amatorskich portretów, czy jakiego obiektywu użyć do fotografowania dziecka

a tak kurcze się doszukują jakiejś ideologii, pomysłu w zwykłych fotkach.
        Co to w ogóle jest!

Miłego dnia
        adam jastrzębowski
        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
        tu tu

Komentarz

• schabu
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1352

dla mnie pozytyw to najlepszy niesprzętowy periodyk na polskim rynku. był.
          Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• malkontent
            Początki nałogu
            • 2007
            • 299

Każdy periodyk ma swój target:
            1. Foto-kurier - onanizm sprzętowy
            2. Pozytyw - dla kogoś, dla kogo fotografia to sztuka i podchodzi do tego z ambicjami a nie "pstryknięcie zdjątka".
            3. Chip FVD - gazeta dla fotoamatora, dla kogoś kto chciał poczytać czasem o sprzęcie i "pstryka zdjątka" ale czasem ma ochotę na zrobienie "zdjęcia życia".

Komentarz

• Semtex
              Początki nałogu
              • 2005
              • 347

Witam Jak widać gazeta się odradza w innym wydawnictwie i już przyjmują zgłoszenia do prenumeraty - start koniec września 2007 http://www.migutmedia.pl/index.php?d...osc=0&jezyk=pl
              5d + plecak

Komentarz

• Skipper
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1112

mnie tam najbardziej podobaly sie testy... testowali wszystko... wygrywal nikon

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez Skipper
                  Eeee... przewrażliwiony coś jesteś . Olka też czasami chwalili .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• jarekA
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 326

Zamieszczone przez Skipper
                    Testy są do czytania, a każdy swój rozum mieć powinien i wybrać sprzęt najlepiej mu pasujacy - znajoma ma czerwony kompakt i też jest zadowolona bo takie były jej oczekiwania. Jej kasa, jej wybór...
                    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Komentarz

Pracuję...