X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Zamieszczone przez Calliactis
    (...)

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=505 <- oryginalny link

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=509 <- a tutaj już TA MIŁA PANI ma odpowiedni komentarz do swojej pomyłki - polecam lekturę!
    Wiesz temu można też zarzucić że to czyjaś osobista opinia. Także nie ma co licytować się na cytaty. Mnie bardziej chodzi o takie życiowe obserwacje, że większość rzeczy obecnie się do siebie coraz bardziej upodabnia. Co zresztą wcale mnie nie cieszy. To że Windę nawet najlepiej opakowaną od Mac Os-a dzieli przepaść to jasne. W końcu to zupełnie inna architektura. A że z czasem się to wszystko będzie coraz bardziej unifikować to też inna kwestia i tego się nie powstrzyma.
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• PrzemeS
      Początki nałogu
      • 2006
      • 310

A jakie są teraz kłopoty z Vistą (tak z ciekawości) bo sam osobiści nie mam...
      Kwestię sterowników pomijam. Większość producentów wydało już sterowniki pod viste.

Ale idziemy dalej. Niektóre karty dźwiękowe, bardzo dobrze grające pod XP, na Viscie grają beznadziejnie. Trzaski, zgrzyty, itd.
      Vista ma problemy z obsłużeniem głośników 5.1, tzn. 2 z 4 satelitek nie działa. XP po prostu dublował dublował kanały, przez co było stereo - Vista nawet tego nie potrafi.

Część modemów gprs/edge/umts nie działa poprawnie. Trzeba wymuszać połączenie z pod poziomu administratora. Umts/Hsdpa/Hsupa działają przeważnie poprawnie.

No i ma chore wymagania. Według mnie, nie powinno być tak, że 3/4 konfiguracji (Ram, procesor, itd.) jest zużywana na system operacyjny. No chyba, że ktoś ma sprzęt z kosmosu.
      Ślubna
      No i niestety N.

Komentarz

• minek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1386

Miałem już raz do czynienia z vistą, kolega przywiózł laptoka z ameryki i tam był zainstalowany.
        Irytujące w nim jest to, że każde kliknięcie trzeba potwierdzać innym kliknięciem. Każdy uruchamiany program poprzedzony jest zapytaniem czy aby na pewno i czy nic się Ci w głowę nie stało. Nawet te niby systemowe kawałki w panelu sterowania wymagają tych potwierdzeń.
        Nie da się tak pracować.

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Zamieszczone przez minek
          Irytujące w nim jest to, że każde kliknięcie trzeba potwierdzać innym kliknięciem. Każdy uruchamiany program poprzedzony jest zapytaniem czy aby na pewno i czy nic się Ci w głowę nie stało. Nawet te niby systemowe kawałki w panelu sterowania wymagają tych potwierdzeń.
          Nie da się tak pracować.
          Slynne Cancel or Allow . Ja myslalem, ze OS X robi z usera glupka, ale to co robi Vista Vio to juz jest przegiecie

Komentarz

• dentharg
            Uzależniony
            • 2005
            • 867

Zamieszczone przez minek
            Miałem już raz do czynienia z vistą, kolega przywiózł laptoka z ameryki i tam był zainstalowany.
            Nie da się tak pracować.
            Ale to da się przecież wyłączyć..
            Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez dentharg
              Ale to da się przecież wyłączyć..
              Nie psuj nam zabawy

Komentarz

• cherry

niestety najczęściej Windows. A dziś znowu Ubuntu które wprost uwielbiam! :-P

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez cherry
                  niestety najczęściej Windows. A dziś znowu Ubuntu które wprost uwielbiam! :-P
                  Ubuntu to rzeczywiście rewelacja. Aż trudno uwierzeyć, że to Linux. Tak przyjaznego i prostego systemu od dawna brakowało.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• trucker
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 89

Ogryzek,iMac 20'
                    WWW.MALYSZPHOTO.COM

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Ubuntu to rzeczywiście rewelacja. Aż trudno uwierzeyć, że to Linux.
                      Czyli ma blue screen of death?
                      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• dentharg
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 867

Gentoo jest najfajniejsze
                        Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

Pracuję...