X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • thinredline
    Bywalec
    • 2007
    • 136

Słabo mi...

Powiem szczerze. Słabo mi. Słabo mi jak czytam ludzi którzy o swoich zdjęciach piszą:
    pseudo reporterka
    pare gniotow a'la zdjecia
    Moje nieporadne próby
    moje Gnioty
    Nowe-stare gniotki

Skoro wiesz, że to gniot to po co pokazywać go innym. No jeśli jest ktoś masochistą to potrafię to zrozumieć, jak również pewnego rodzaju kokieterię. Zastanawiam się tylko po co?
    Ostatnio edytowany przez thinredline; 11052.
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

a zaglądałeś do tych galerii ??
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• stdanielo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1081

Zamieszczone przez thinredline
      Powiem szczerze. Słabo mi. Słabo mi jak czytam ludzi którzy o swoich zdjęciach piszą:
      pseudo reporterka
      Moje nieporadne próby
      moje Gnioty
      Nowe-stare gniotki

Skoro wiesz, że to gniot to po co pokazywać go innym. No jeśli jest ktoś masochistą to potrafię to zrozumieć, jak również pewnego rodzaju kokieterię. Zastanawiam się tylko po co?
      Bo ktoś tak zdecydował napisać o swoich zdjęciach i tyle, każdy ma do tego prawo. Ale żeby od razu wątek zakładać? Mi tam to nie przeszkadza.
      www.kondereszko.pl
      https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• sniper88
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1156

Jak dla mnie tacy ludzie po prostu maja dystans do swoich prac, wiedza ze nie sa na wysokim poziomie, ale mimo to chcieliby aby ktos je ocenil. W koncu sam swoich zdjec ocenic nie dasz rady (a przynajmniej ja nie potrafie spojrzec na swoje wypociny z dystansem i stwierdzic co jest nie tak a co jest w porzadku).
        Ostatnio edytowany przez sniper88; 10488.
        WWW | 500px | IG
        Semper in altum

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Mattnick ma rację, to że ktoś ma takie a nie inne poczucie humoru determinujące specyficznie autoironiczne spojrzenie na własne zdjęcia to nie powód do rozdzierania szat.

P.S. Wątek proponuję zamknąć albo przenieść do pralni, tak na wszelki wypadek ;-)
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• thinredline
            Bywalec
            • 2007
            • 136

Zamieszczone przez mattnick
            a zaglądałeś do tych galerii ??
            Owszem. Niektore mi sie podobaja.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez stdanielo
            Bo ktoś tak zdecydował napisać o swoich zdjęciach i tyle, każdy ma do tego prawo. Ale żeby od razu wątek zakładać? Mi tam to nie przeszkadza.
            Jak hyde park to hyde park.
            Każdy pisze co mu na sercu leży :neutral:
            Zamieszczone przez sniper88
            Jak dla mnie tacy ludzie po prostu maja dystans do swoich prac, wiedza ze nie sa na wysokim poziomie, ale mimo to chcieliby aby ktos je ocenil. W koncu sam swoich zdjec ocenic nie dasz rady (a przynajmniej ja nie potrafie spojrzec na swoje wypociny z dystansem i stwierdzic co jest nie tak a co jest w porzadku).
            OK. Tylko gniot ma od razu pejoratywne zabarwienie.
            To że ktoś umieszcza zdjęcia aby bardziej doświadczeni powiedzieli co robi źle jest jak najbardziej wskazane. Po to jest między innymi forum.
            Ostatnio edytowany przez thinredline; 11052. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• scooter
              Uzależniony
              • 2005
              • 856

no i .... ???

Komentarz

• thinredline
                Bywalec
                • 2007
                • 136

Zamieszczone przez MacGyver
                Mattnick ma rację, to że ktoś ma takie a nie inne poczucie humoru determinujące specyficznie autoironiczne spojrzenie na własne zdjęcia to nie powód do rozdzierania szat.

P.S. Wątek proponuję zamknąć albo przenieść do pralni, tak na wszelki wypadek ;-)
                spox :-D

Komentarz

• sniper88
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1156

OK. Tylko gniot ma od razu pejoratywne zabarwienie. To że ktoś umieszcza zdjęcia aby bardziej doświadczeni powiedzieli co robi źle jest jak najbardziej wskazane. Po to jest między innymi forum.
                  Ale dzieki temu w tak zatytulowanym watku nie zrobi sie dyskusja jak chociazby w "Wakacje z Mk III"
                  WWW | 500px | IG
                  Semper in altum

Komentarz

• thinredline
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 136

Zamieszczone przez sniper88
                    Ale dzieki temu w tak zatytulowanym watku nie zrobi sie dyskusja jak chociazby w "Wakacje z Mk III"

coz za zlosliwosc
                    moze chodzlo po prostu o wakacje z Markiem

Komentarz

• Wats0n
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 996

Gniot? Pejoratywne zabarwienie?
                      Wypraszam sobie.

Ostatnio edytowany przez Wats0n; 5282.
                      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

pseudo reporterka
                        Moje nieporadne próby
                        moje Gnioty
                        Nowe-stare gniotki

To czysta psychologia. Takie zatytuowanie wątku to kokieteria mająca na celu wywołanie określonej reakcji oglądających. Na pewno znajdą się litościwe dusze pocieszające: "e nie gniot, przesadzasz nie jest tak źle", "te Twoje próby wcale nie sa tak nieporadne". To działa. Jest to jeden ze sposobów wywierania wpływu na ludzi, często nawet podświadomy. Na ogół jak ktoś sam siebie biczuje to go próbujemy podnieść na duchu, a nie mu przywalić. Dokładnie na to jest to obliczone. Nie wszyscy się na to chwycą ale zawsze ktoś litościwy się znajdzie. Nie oznacza to też jakiejś szczególnej perfidii, niektórzy robią to bezwiednie jednak instynktownie czując, że efekt zostanie osiągnięty - czyli nie zostaną przez wszystkich permanentnie zjechani.
                        Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• swnw
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 275

pseudo reporterka
                          Moje nieporadne próby
                          moje Gnioty
                          Nowe-stare gniotki

To strach przed oceną inaczej lęk przed oceną społeczną, inaczejwstyd i strach przed ocena innych inaczej niewiara we własne możliwości zjawisko dobrze znane w psychologii. Nadanie swoim pracom tytułu umniejszającego ich wartość jest rodzajem asekuracji jeśli oceny będą negatywne - można powiedzieć "a nie mówiłem?", "wiedziałem" co trochę zmniejsza ból. Jest tu wielu bardzo młodych ludzi i być może powtarzają oni to co wcześniej zobaczyli u bardziej doświadczonych kolegów. Mnie to też denerwuje ale rozumiem powody .

Pozdrowienia, swnw.

Komentarz

• thinredline
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 136

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            To czysta psychologia. Takie zatytuowanie wątku to kokieteria mająca na celu wywołanie określonej reakcji oglądających. Na pewno znajdą się litościwe dusze pocieszające: "e nie gniot, przesadzasz nie jest tak źle", "te Twoje próby wcale nie sa tak nieporadne". To działa. Jest to jeden ze sposobów wywierania wpływu na ludzi, często nawet podświadomy. Na ogół jak ktoś sam siebie biczuje to go próbujemy podnieść na duchu, a nie mu przywalić. Dokładnie na to jest to obliczone. Nie wszyscy się na to chwycą ale zawsze ktoś litościwy się znajdzie. Nie oznacza to też jakiejś szczególnej perfidii, niektórzy robią to bezwiednie jednak instynktownie czując, że efekt zostanie osiągnięty - czyli nie zostaną przez wszystkich permanentnie zjechani.
                            BINGO
                            Zamieszczone przez Wats0n
                            Gniot? Pejoratywne zabarwienie?
                            Wypraszam sobie.

hihihihi
                            juz je wczesniej widzialem, dobre
                            Ostatnio edytowany przez thinredline; 11052. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• adamek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2265

Muflon (chyba) kiedyś pisał że nie wchodzi do tak zatytułowanych wątków.
                              ja tez
                              Miłego dnia
                              adam jastrzębowski
                              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                              tu tu

Komentarz

Pracuję...