X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wizja
    Bywalec
    • 2004
    • 116

Czy zdarzyło Wam się?

Hej,

zdarzyło Wam się (ale nie fotoreporterom) być w centrum jakichś wydarzeń, porobić foty i sprzedać je jakiejś gazecie? Chodzi mi o takie spacerowe wyjście z aparatem a tu nagle jakaś akcja - pstryk - telefon do gazety. Hm?
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Re: Czy zdarzyło Wam się?

Zamieszczone przez wizja
    Hej,

zdarzyło Wam się (ale nie fotoreporterom) być w centrum jakichś wydarzeń, porobić foty i sprzedać je jakiejś gazecie? Chodzi mi o takie spacerowe wyjście z aparatem a tu nagle jakaś akcja - pstryk - telefon do gazety. Hm?
    Ja miałem aparat w chwili wypadku drogowego, ale nie mogłem. Zbyt tragicznie było.
    the silence is deafening

Komentarz

• pejot
      Bywalec
      • 2004
      • 204

Ja żałuję bardzo, że się spieszyłem w pewne miejsce- jechałem autobusem, i zaraz przy przystanku polizei zakuwało w kajdany dwóch panów w dresach. A już mi się aparat sam w plecaku włączył...

Na drugi dzień się okazało, że to był jakiś spektakularny pościg przez pół miasta, i oczywiście na pierwszych stronach gazet- ale bez zdjęć... wtedy zacząłem żałować, że jednak nie wysiadłem. Ze zrobieniem zdjęć nie miałbym pewno problemu, bo mam legitymację prasową....
      www.browarelefant.pl

Komentarz

• gonzo44
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1304

bo mam legitymację prasową....
        Jak szary zjadacz chleba, chcacy zostac "wolnym strzelcem" moze taka legitymacje zdobyc??
        Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• pejot
          Bywalec
          • 2004
          • 204

Zapewne jest więcej na to sposobów, ja swoją zdobyłem studiując dziennikarstwo.
          www.browarelefant.pl

Komentarz

• Leprekan
            Bywalec
            • 2004
            • 166

Witam.
            W czasach liceum, jako członek fotoklubu XTL w Świnoujściu, robiłem zdjęcia na manifestacji anty-radzieckiej, (w czsach gdy Ruscy opuszczali bazy wojskowe). Potem zdjęcia ukazały się w miejscowej gazecie, ale pieniążków nie dostałem
            Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

tez zdazalo mi sie charytatywnie dawac fotki do lokalnej gazety i tak sobie teraz mysle czy taka gazeta nie moze wystawic legitymacji prasowej ?

Komentarz

• wizja
                Bywalec
                • 2004
                • 116

czyli żeby robić foty na manifach etc trzeba legity - ok. Ale bardziej interesowało mnie czy gazety są skłonne kupować takie zdjęcia od 'wolnych strzelców' jeśli nie było tam ich reportera? Słyszeliście o czymś takim?
                konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
                "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Komentarz

• adamek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2265

Zamieszczone przez wizja
                  czyli żeby robić foty na manifach etc trzeba legity - ok.
                  Nie trzeba.
                  Jeszcze nikt jej ode mnie nigdy nie wymagał.
                  tzn. mam ją w kieszeni, ale wyjmować nigdy nie musiałem (bo i po co?)
                  A robiłem zdjęcia min na Marszu Równości w Poznaniu - wtedy co Młodzież Wszechpolska chciała bić "Równych",oraz rzucała jajkami i kamieniami.
                  Bardziej od legitki przyda się...czapka (by w raze kamienia ranma nie była cięta).
                  Miłego dnia
                  adam jastrzębowski
                  cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                  tu tu

Komentarz

• woland
                    Dopiero zaczyna
                    • 2004
                    • 36

Wizja jesli temat wolnostrzelectwa Cie interesuje to zerknij tutaj, znalazlem ostatnio coś takiego:

Przeczytaj artykul i komentarze.

Pzdr.

Komentarz

Pracuję...