X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

Kupiłem w fotoit[W-wa] filter.Kup-teraz czwartek po obiedzie.W piatek o g.15.00 w domu.Bydgoszcz [prawie].Nie pierwszy raz w tym tempie. Czemu czasem czekam 3 tygodnie

Komentarz

• VanMurder
      Uzależniony
      • 2007
      • 600

obciach to se zrobiłem sam, na ostatniej weselnej sesji, jak zaraz po zdjęciach z "przygotowań" przyszłej panny młodej, zatrzasnąłem sobie w bagażniku mojej hondy cały sprzęt (dwie piątki, cztery obiektywy i lampa), wraz z kluczykami do samochodu ... oczywiście wcześniej zablokowałem wszystkie drzwi do samochodu ...1.5h przed ceremonią w kościele odległym od domu panny młodej 30mil ... zapasowe kluczyki w domu - 30mil w przeciwnym kierunku ... na szczęście jedna z druhen miła 24h road assistance z AAA i po 6-cio sekundowej akcji fachowca od "legalnych włamań", 35 minut później byłem już na autostradzie w drodze do kościoła, łamiąc wszystkie możliwe ograniczenia prędkości udało mi się zdążyć na ceremonię ... oczywiście wiadomość o moim niefortunnym zatrzaśnięciu, obiegła szybko gości weselnych, tak że do końca imprezy nie musiałem się martwić o anonimowość czy brak popularności...
      mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12158

ja sie przylaczam do osob zalamujacych rece nad kurierami. DHL i UPS zarowno we Wroclawiu jak i w Warszawie kolektywnie, za przeproszeniem, strzelaja z ... i jezdza sobie do przesylek jak im sie zechce. do tego stopnia, ze do UPS we Wroclawiu jak sie uda dodzwonic o 8:00 rano to brzecza, ze juz na dzisiaj poprzyjmowane i moga na "za 3 dni". ale jak ich sie przekona i potem siedzi w widelkach czasowych 12-16 (bo takie jest okienko), a potem o 19 dzwoni gdzie jest kurier, to pani niczym nie zrazona odpowiada, ze sobie mozna przywiezc przesylke. w rozkopanym jak powojenny Berlin Wroclawiu przejazd do sortowni DHL zajmuje lekko liczac 2 godziny.

przypadek, niestety, niejednostkowy

mam zupelnie inne wrazenia ze wspolpracy z poczta. zawsze priorytet dochodzil mi na drugi dzien, a teraz jak mieszkam w Holandii to zwykle przesylki listowe ida rowno, bez wyjatku 2 dni robocze. w obie strony
        www albo tez flickr

Komentarz

• don
          Początki nałogu
          • 2007
          • 252

ja nigdy nie mialem problemu z DHL ani UPS, zawsze przesylki dochodzily i nie bylo problemu a troche tych przesylek sie nazbieralo. przesylki szly albo do Krakowa albo do Bełchatowa, nigdy nie bylo problemu. w kraku przewaznie dzwonia przed 8 i sie umawiaja na godzine do odbioru i zawsze sie miescza w przedziale godzin. moze poprostu przypadek a moze rzeczywiscie szczescie. pozdrawiam.
          Moja Caroina

Komentarz

• terminator
            Początki nałogu
            • 2007
            • 325

Zamieszczone przez VanMurder
            obciach to se zrobiłem sam, na ostatniej weselnej sesji, jak zaraz po zdjęciach z "przygotowań" przyszłej panny młodej, zatrzasnąłem sobie w bagażniku mojej hondy cały sprzęt ...
            W Polsce pozostałoby wytłuczenie szyby (najpierw szybka kalkulacja - która najtańsza), to dopiero byłby obciach...
            __________________________________________________ ____
            " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
            chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• Wats0n
              Uzależniony
              • 2006
              • 996

Z UPS miałem niefajne przejścia swego czasu.
              Materiał biologiczny. Krew - musiałem ją dostac najpóźniej 24h od pobrania.
              Pierwszy transport szedł 3 dni, drugi 2. Trzeci przyszedł na czas, ino z innym kurierem. Zaznaczam, że chodziło o przesyłkę na trasie Wrocław-Poznań.
              Od tego czasu - tylko TNT.
              Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• corass
                Bywalec
                • 2006
                • 102

ja też miałem kiedyś taki myk, że przyjechałem na miejsce wesela, zamknąłem samochód, poszedłem rozejrzeć się po sali, żeby zobaczyć 'co my tu mamy'. Wracam do samochód, kluczyki w aucie, w aucie w bagażniku kamera a tu zaraz pierwszy taniec itd. Całe szczęście, że mechanik pokazał mi myk jak otwierać samochód za pomocą kluczyka z innego samochodu Tylko trzeba było znaleźć właściciela tego innego, konkretnego samochodu Ale jakoś sie udało

a DHL'em też mam nie miłe wspomnienia. Proces odbioru paczki, godziny przybcia kuriera 12-16, ten zjawił się o 16.45. Paczka dotarła na Żytnią, zrobili co trzeba i wysłali ponownie DHL'em. I tu zaczeły się jaja. Z moich info wiadomo, że kurierzy dzwonią i umawiają się na godzinę, jednak tutaj cicho sza. Na stronie sprawdziłem, że paczka nie została doręczona skontaktuj się z infolinią bla bla bla. Żadnego awizo nie znalazłem. Dzwonię na infolinię, oczywiście żeby tam ktoś odberał trzeba mieć szczęście jak w totka. Po dodzwonieniu się, otrzymaniu stosownych info, spytałem się czy nie mogę zmienić adresu na inny, gdzie ktoś na pewno odbierze przesyłkę - odpowiedz: 'nie'. W 'nagrodę' dostałem nr do kuriera, który oczywiście nie odbierał. 2 razy doręczenie się nie powiodło, otrzymując awizo - zgłoś się do siedziby po odbiór. Z racji tego, że sprzęt był mi potrzebny do pracy, a sam byłem w pracy wysłałem kumpla po odbiór. Dałem mu dowód, awizo i $. Na miejscu było najśmieszniejsze: kumpel nie podobny do mnie ni w żąb dostał paczkę bez problemu, a facet który przyjechał odebrać paczkę żony został odesłany z kwitkiem, bo można tylko osobiście. i to dopiero obciach!
                10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

Zamieszczone przez Mellan
                  ...jak ja teraz żałuję, że nie opłaciłem kuriera DHL do miejsca gdzie mieszkam...dałbym , powiedzmy (nie wiem ile) ale powiedzmy 100 zł i szlus....
                  Nie 100 a około 40 :-)
                  Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• firley
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 135

Parę lat temu, chciałem sobie zrobić odbitki z kilku błon, no ale nie z całych, więc wpadłem na genialny pomysł żeby wyciąć tylko te kadry które chciałem mieć wywołane. Mina pani w labie - bezcenne :P okazało się że "maszyna" przyjmuje tylko w "pasku".
                    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...

Komentarz

• Tomasz1972
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3042

Zamieszczone przez firley
                      Parę lat temu, chciałem sobie zrobić odbitki z kilku błon, no ale nie z całych, więc wpadłem na genialny pomysł żeby wyciąć tylko te kadry które chciałem mieć wywołane. Mina pani w labie - bezcenne :P okazało się że "maszyna" przyjmuje tylko w "pasku".
                      Można zrobić z pojednynczej klatki, ale musi się chcieć ( standardowe minimum to 3 klatki )

Komentarz

• Wkryst
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 33

Największy obciach to podrywanie "na lustrzankę". Było się kiedyś młodym i niejedna dama uległa wizji pięknych zdjęć aparatem z wielkim obiektywem. Brrrrr.... teraz pozostały już tylko obciachowe wspomnienia...

Komentarz

• jceel
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 282

O, mam jeszcze jeden szczyt obciachu. Znalazłem go przypadkiem podczas grzebania na ebaju. Otóż, szczytem obciachu jest posiadanie takiego oto zestawu: http://42.pl/u/CyY

EN57D DIGITAL.

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12158

Zamieszczone przez jceel
                            O, mam jeszcze jeden szczyt obciachu. Znalazłem go przypadkiem podczas grzebania na ebaju. Otóż, szczytem obciachu jest posiadanie takiego oto zestawu: http://42.pl/u/CyY

ogolnie, to ja jestem przeciwny doszukiwania sie obciachu w uzywanym sprzecie. ale to akurat jest obciach. jak sie domyslam, prowadzenie sklepu foto nie wymaga teraz ukonczenia szkoly sredniej
                            www albo tez flickr

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Taki nakręcany z przodu konwerter makro powinni jeszcze do tego zestawu dołożyć :-)
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Wats0n
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 996

Zamieszczone przez akustyk
                                ogolnie, to ja jestem przeciwny doszukiwania sie obciachu w uzywanym sprzecie. ale to akurat jest obciach. jak sie domyslam, prowadzenie sklepu foto nie wymaga teraz ukonczenia szkoly sredniej
                                To nie głupota sprzedawcy. Wprost przeciwnie - konstruowaniem takich ofert zajmują się wytrawni łowcy jeleni.
                                Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

Pracuję...