X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Viracocha
    Uzależniony
    • 2004
    • 853

Mam wrażenie, że sukces tego filmu polega na tym, że nie wypada się o nim źle wypowiadać, żeby nie być posądzonym o brak patriotyzmu albo wręcz o zdradę narodową.

Komentarz

• Wats0n
      Uzależniony
      • 2006
      • 996

Jedną recenzję krytyczną udało mi się znaleźć.
      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• 1jac
        Bywalec
        • 2008
        • 214

Dopiero teraz uświadomiłem sobie tę sztuczkę z brakiem końcowej muzyki i zgaszonymi światłami. To działa.

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

imo film jest niezły ...

a szczególnie zdjęcia.

Komentarz

• BelYaal
            Początki nałogu
            • 2007
            • 387

Ja bede kolejna osoba, do ktorej ten film wogole nie przemawia, dluzy sie i jest dla mnie kolejna produkcja, ktora zarobi glownie na spedzie szkol do kin.

Komentarz

• zanzibar
              Coś już napisał
              • 2006
              • 79

Oscar przegapiony

Wajda nakręcił jeden znakomity film "Popiół i Diament" i jak sam powiedział, miał szansę dostać za niego Oscara, ale jakoś to przegapił. Potem już nic dobrego nie nakręcił i już chyba nie da rady zrobić takiego dzieła. Wartość historyczna jego filmów jest niepodważalna, a nic po za tym...
              Oglądając wywiady, mam wrażenie, że słucham człowieka żyjącego historią. Sam już nie wiem czy on jeszcze żyje? Niczego w życiu nie dostrzegł?
              Widziałem kilka filmów o Krzysztofie Kieslowskim i ciągle do nich wracam. To jest dopiero reżyser o wielkiej osobowości i życiowej mądrości! Nic dziwnego, że robił tak dobre filmy, które dają do myślenia. Jak się ma w głowie, to i na taśmie filmowej coś się ciekawego utrwali...

Komentarz

Pracuję...