X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hazan
    Administrator
    • 2004
    • 1719

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    id ukryte przecież średnia jest na stronie albumu. Tylko czemu różni się delikatnie?

po tym poście nie mogę się wdawać w dyskusję, bo łatwo się mogę domyślić, które zdjęcie jest które, więc obiektywnie ciężko kombinować. (Nie żeby Twoja propozycja mi nie pasowała )
    Nie wiem jaki algorytm liczyl srednia w albumie - ja ja policzylem dosc standardowo ( raczej zrobil to access) - moze to kwestia zaokragleń.

Coz jak widzisz wcalen nie jest latwo wybrac algorytm
    Tak naprawde jesli ktos ma jeszcze jakies propozycje to chetnie ich wysłucham - jesli nie to wyniki moge oglosic jeszcze dzis
    Pozdrawiam
    Hazan
    Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Moim zdaniem przy takiej ilości głosów jak podał Hazan, przyjęcie po prostu średniej liczby głosów jest zupełnie w porządku - nie grozi nam sytuacja "jedno zdjęcie i oceny 4,5,5 Do tego zdjęcia z najlepszą średną mają "raczej więcej niż mniej".

Ogólnie widać, że forumowicze całkiem serio potraktowali postulat o ocenianiu większości fotek - to się chwali
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez hazan
        trzeba jeszcze zorganiozwac chetnych do Jury ktorzy ocenia zdjecia ?
        A to wydaje mi sie ustalilismy w watku przedkonkursowym ze ma to byc grono moderatorskie?

Komentarz

• Arkan
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1401

Zamieszczone przez Vitez
          Zamieszczone przez hazan
          trzeba jeszcze zorganiozwac chetnych do Jury ktorzy ocenia zdjecia ?
          A to wydaje mi sie ustalilismy w watku przedkonkursowym ze ma to byc grono moderatorskie?
          Vitez, chyba żartujesz - uważam, że zdjęcia powinni oceniać koledzy, którzy udowodnili swoimi pracami, że znają się na fotografii, a nie jakieś "grono". Moja propozycja jest taka, aby do jury włączyć autorów 5 najlepiej ocenionych prac + 2-3 osoby zaproponowane przez administratora za całokształt działalności na forum (mogą to byc moderatorzy). Jury przewodniczyłby Hazan.

Arkan
          Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• hazan
            Administrator
            • 2004
            • 1719

Zamieszczone przez muflon
            Moim zdaniem przy takiej ilości głosów jak podał Hazan, przyjęcie po prostu średniej liczby głosów jest zupełnie w porządku - nie grozi nam sytuacja "jedno zdjęcie i oceny 4,5,5 Do tego zdjęcia z najlepszą średną mają "raczej więcej niż mniej".

Ogólnie widać, że forumowicze całkiem serio potraktowali postulat o ocenianiu większości fotek - to się chwali
            Nie do konca sie zgodze - zobacz ze roznica miedzy 30 a 40 oddanymi glosami na jakies zdjecie to procentowo dosc spora roznica - tak wiec jak to ocenic ? - mysle ze najbardzije podobaly sie zdjecia ktore najwiecej ludzi oceniło dobrze - czyli zdjecie ktore ma najwiecej glosów i wysoka srednia ocene wygrywa - co wy na to ?
            Pozdrawiam
            Hazan

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

hazan, nie pytaj nas o zdanie. Już na pewno nie tych, co wystawiali zdjęcia. Nie masz wyjścia, w końcu decyzję musisz podjąć sam...
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Arkan
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1401

Hazan, uważam, że jesli nawet jakieś zdjecie ma wysoka srednią i tylko 2 głosy, to oznacza, ze taki był nasz wybór - wstrzymując się od głosu zgodziliśmy się na zaaprobowanie decyzji innych. Dlatego próba oparcia rankingu na kryterium innym niż tylko średnia ocen będzie ingerowało w decyzje oceniajacych.

Arkan
                Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• hazan
                  Administrator
                  • 2004
                  • 1719

Zamieszczone przez Arkan
                  Hazan, uważam, że jesli nawet jakieś zdjecie ma wysoka srednią i tylko 2 głosy, to oznacza, ze taki był nasz wybór - wstrzymując się od głosu zgodziliśmy się na zaaprobowanie decyzji innych. Dlatego próba oparcia rankingu na kryterium innym niż tylko średnia ocen będzie ingerowało w decyzje oceniajacych.

Arkan
                  oK - wszystkie uwagi przyjałem - wyniki beda na koniec lutego (nie zadowola one pewnie wszystkich ale nie da sie "wszystkim zrobic dobrze")
                  Pozdrawiam
                  Hazan

Komentarz

• Cychol
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 398

hazan -> ja chcę wygrać, i nie interesuje mnie jak to zrobisz

ps.
                    rozliczymy się po ogłoszeniu wyników 8)
                    pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...