X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez tigerstyle
    Ja osobiście pozbyłbym sie kita i makro. Za to skoncentrowałbym sie na 16-35 2.8 L lub 17-40
    zanim coś napiszesz, to przeczytaj dobrze o jakim obiektywie jest mowa, bo tu nie chodzi o żadnego kita lecz 17-55/2.8 IS i to jest do 40D rozsądny, sensowny i o wiele lepszy wybór, niż Twoje propozycje...

Zamieszczone przez gegebgege
    To dotacja z unii przez urząd pracy dawana ale pieniądze są unijne i jest tego 14400 dokładnie jak chcecie wiedzieć
    szczegóły nie są takie ważne :-)

do podanych celów ("fotografie ślubną a w planach mam też zdjęcia katalogowe")
    sprzęt (40D + 17-55 F/2,8 IS + 100 f/2,8 makro + EF 70-200 f/2,8L + 580EX II)
    z pewnością da radę (moze lepiej byłoby 5D + 24-70/2,8L) ale ja nie o tym chciałem...

Zastanawiam się czy pomyslałeś odpowiednim sprzęcie do obróbki (a wiec porządny komputer i przede wszystkim nie byle jaki monitor); a także o oprogramowaniu, bo nie będziesz chyba piracił...

Nawet nie wspominając o choćby małym studio, a biorąc pod uwagę powyzsze, to wymieniona kwota wcale nie jest taka duża, jakby się mogła wydawać.

BTW, masz jakie doświadczenie w tym co chcesz robić? bo chyba nie obudziłeś się rano, wpadłeś na ten pomysł, złozyłeś wniosek i dostałeś pieniądze...?
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• nagor
      Uzależniony
      • 2007
      • 522

Kubaman - jakie sa późniejsze zobowiązania?? przy takiej dotacji?
      Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
      zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• kogut
        Bywalec
        • 2007
        • 132

Wojkij, to zależy od województwa, ale z tego co wiem, to w większości dopiero teraz zaczynają rozpisywać przetargi dla beneficjentów, którzy będą organizowali szkolenia i do których będzie można składać wnioski o dotację.. Znaczy to mniej więcej tyle, że przy dobrych wiatrach, wnioski będzie można składać w październiku/listopadzie.. :/ Więcej szczegółów TU

Pozdrawiam
        Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Komentarz

• tigerstyle
          Bywalec
          • 2006
          • 100

Zamieszczone przez gwozdzt
          zanim coś napiszesz, to przeczytaj dobrze o jakim obiektywie jest mowa, bo tu nie chodzi o żadnego kita lecz 17-55/2.8 IS i to jest do 40D rozsądny, sensowny i o wiele lepszy wybór, niż Twoje propozycje...
          Oj przepraszam, nie doczytałem. Masz rację. Zgadzam się również z faktem, że należy mieć też sprzęt typu komputer.

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...