X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kieza
    Bywalec
    • 2008
    • 145

mi też 40d walnął o glebę - co z tego że stałem przy statywie, co z tego że statyw mam niezły - jednak rozłożyłem go trochę źle a dokładnie stał fajnie na nierównych torach na dworcu a jak go wniosłem na płaski asfalt dworca to tak jakoś powoli sie przechylił i klapnał równiótko szkiełkiem o asfalt - zerówkę UV mi tak wgniotło że musiałem ją kombinerkami odkręcac bo gwint się zapiekł ale poza tym żadnych innych szkód nie zaliczyłem - a walnął zdrowo - na szczęście równolegle do szkła w obiektywie i bez podskoków i innych wywrotek się obyło i skręcony był na maxa - ale zamurowało mnie jak ten statyw tak powoli się przechylał - nie wiedziałem czy się rzucac na niego i go łapac z ewentualną wywrotką na całego czcy dac mu klapnac samemu

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

Zamieszczone przez XLesio
      Pamiętaj że na człowieka urodzonego w Polsce działa jeszcze jeden mechanizm.. Niewielu znam takich, którzy mają odwagę oddalić się od stojącego luzem xxD z eLką
      to tez zalezy w jakich warunkach focisz. o 5.00 nad Odra w podwroclawskich Kotowicach nie balbym sie odwrocic od aparatu i odejsc 50m na sikanie, bo miejsce odludne i ciche.

poza tym, to jest dosc mocna przesada. prawda, ze w Polsce kradna, ale nie jest tak zle jak sie wielu wydaje.
      www albo tez flickr

Komentarz

• janmar
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3468

Gdy odchodze od 055 na ogół rozstawiam mocno nogi.Na ogół.bo kilka tygrysich skoków juz zaliczyłem .[Oj zgubi mnie kiedyś ta skleroza, obawiam się].Serdecznie współczuję Krzychu.Zdjęcie klasa.podobny panning widziałem tylko na zdjeciach Muflona.A to mistrz w te klocki.
        Pozdrawiam.

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Ongiś mój 40D wbił się w śniego obiektywem (17-40). Było to, a jakże, pod Śnieżką. Stać się oczywiście nie nie stało, mróz był spory więc nawet woda się nigdzie nie powciskała. Od tego czasu doceniam zalety szpilek, w które uzbrojone są nogi co większych statywów - jeśli tylko podłoże wykazuje jakąkolwiek plastyczność wbijam, im głębiej tym lepiej.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

W pewnym sensie epilog historii - kupilem druga sztuke w B&H... Ciekawe ile na Zytniej zazycza sobie za naprawe tej pierwszej - do wymiany obudowa i LCD i bedzie hulac, tyle ze moze sie nie oplacac....

Btw - na moja glowice z sidekickiem Wimberleya juz ten statyw jest stanowczo za slaby, kupilbym Gitzo 3541LS (~700$ tutaj) gdybym nie musial kupil nowego korpusu... Next time...
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...