X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kavoo
    Zablokowany
    • 2004
    • 1173

Zamieszczone przez Vitez
    Podeslijcie na maila/PW czy wklejcie gdzies indziej bo ten adres mam zablokowany w pracy a chwilowo nie jestem przepracowany
    Voila ;-)

WERSJA OFFLINE ;-)

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Rewelacja. Wciąż przekonuje się, że głupota ludzka jest nieskończona.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Pszczola
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1760

Calkiem niezle
        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• gonzo44
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1304

tutaj jest tlumaczenie dla mniej znajacych angielski
          Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• tpop
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1465

skoro to watek humorystyczny to wrzucam tu
            photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• karo82
              Bywalec
              • 2005
              • 125

Zamieszczone przez tpop
              skoro to watek humorystyczny to wrzucam tu
              http://www.akacje6.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1921
              przykry widok raczej, ale w naszym kraju wszystko mozliwe, a takich przykladow mozna mnozyc i mnozyc, jak np. wybudowany most w Płocku bez drog dojazdowych do niego... tunel w Warszawie, ktory mial odciazyc centrum miasta od TIRow, a jego wysokosc tak zostala zaprojektowana, ze TIRy sie nie mieszcza na wysokosc...
              Paranoja...... ale kase, i to niemala zapewne, ktos za to wszystko bierze...
              body: 94kg,190cm|szkiełka: w lodowce jakies 0,5 i dwa piwka
              digart|wikaad

Komentarz

• tpop
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1465

hehe a jednak slup jak stal tak stoi http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34887,2681489.html
                photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• candar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 3366

Odp: Humor fotograficzny

Mieszkając nad morzem zauważam praktyczne wykorzystanie odbojów jachtowych w pojazdach czterokołowych użytkowanych w ruchu lądowym

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: odboje.PNG
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 617,0 KB
ID: 2096051
                  Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• djtermoz
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 988

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: IMG_6230.JPG
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 92,6 KB
ID: 2096181
                    Ktoś się skusi na taką wspaniałą ofertę?
                    djtermoz@pbase

Komentarz

• Heldbaum
                      Uzależniony
                      • 2021
                      • 993

Jakość języka wskazuje na bardzo głebokie niziny społeczne... I jak zwykle, nie tyle ciekawi osoba, która takie ogłoszenie dała, ale raczej kto i w ogóle dlaczego, na to ogłoszenie odpowiedział.

Mnie najbardziej podoba się fragment, gdzie klient podkreśla, że "Oczywiście z obróbką", która (w przypadku gdy się spodoba) została wyceniona na $25. Nawet nie chciałoby mi się włączać komputera.
                      http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Komentarz

• marfot
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 4568

Zamieszczone przez Heldbaum
                        Jakość języka wskazuje na bardzo głebokie niziny społeczne...
                        Pewnie dlatego nie ma wzmianki, że ten reportaż może być trampoliną dla dalszej oszałamiającej kariery fotografa
                        https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                        EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• tomfoot
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 2277

Dwukrotnie w ostatnich dwóch miesiącach zostałem niejako "przymuszony" do korzystania z usług zawodowych, profesjonalnych fotografów (czyli jaśniej mówiąc osób żyjących z wykonywania zdjęć). Pierwszy raz to komunia syna - pani fotograf z monopolem na obsługę uroczystości, drugi raz to grupowe i portretowe zdjęcia szkolne. Do zakupu nikt oczywiście nie zmuszał, ale w obu przypadkach odgórnie narzucony monopol na wykonanie zdjęć, zakontraktowany z księdzem i szkołą. W obu przypadkach w rękach "fotografów" jakieś Nikony z podpiętymi jakimiś nienikonami. Podsumowanie? Te 50 usd wskazywane powyżej to wygórowana stawka byłaby. Takiego syfu i kiły nawet Anselm Pawlak nie pokazuje na forum. I nie chodzi mi o jakieś wybujałe oczekiwania co do obróbki (wątpię czy w ogóle była, bo raczej to jakieś jotpegi były prosto z puszki), ale o zwykłe proste i poprawne kadry. W kościele miałem w dupie monopol i sam sobie zrobiłem reportaż. Większość rodziców miała smartfony i też się uratowali czymkolwiek na pamiątkę, ale nie wszyscy. W szkole identycznie. Zdjęcia z komunii do obejrzenia w miesiąc po uroczystości. Nie, nie w żadnym online. Na ławkach powykładane z numerkami, jak 30 lat temu. W szkole zamówienie na zasadzie - bierzesz w ciemno albo spier... Możesz ewentualnie wybrać format 15X21 za 18 zł lub A4 za 40 zł. I nie mówimy o małej wiosce, gdzie monopol wynika z braku fotografów miejscowych, ale o dużym mieście wojewódzkim, gdzie w zasadzie konkurencja winna huczeć. Tak więc nie mówcie proszę z żalem, że ludzie będą mieć fotografów w d...

Komentarz

• marfot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 4568

Jeżeli te instytucje zorganizowały przetargi na tę usługę a jedynym kryterium była najniższa cena to tak mogło się skończyć.
                            Nawet jak było po kilkadziesiąt ofert.
                            Jak wejdziesz do sklepu i kupisz najtańsze piwo to niekoniecznie trafisz na najsmaczniejsze.
                            https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                            EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Mamrot
                              Bywalec
                              • 2012
                              • 206

Zamieszczone przez marfot
                              Jeżeli te instytucje zorganizowały przetargi na tę usługę a jedynym kryterium była najniższa cena to tak mogło się skończyć.
                              To nie zamówienia publiczne i przetargów nie ma.
                              Często o wyborze wykonawcy decydują rady rodzicielskie a głównym decydentem jest osoba najbardziej pyskata.
                              Dwa razy miałem nieprzyjemność w czymś takim uczestniczyć i witki mi opadły.
                              Najczęściej to efekt nieświadomości, sknerstwa, prywaty i "widzimisizmu".
                              Do przedszkola na jakąś choinkę zamówiliśmy fotografa, którego dzieła wisiały w gablotce.
                              Ów fotograf przy użyciu lamp z parasolkami wykonał bardzo dobrą rzemieślniczą robotę.
                              Niestety przed kolejną imprezą jedna z "na wszystkim znająca się najlepiej" mam stwierdziła, że fotograf za drogi i się nie zna bo jej córka źle wyszła
                              a w ogóle to tej koleżanka ma aparat i zrobi to za połowę ceny.
                              Aparat miała, lampę wbudowaną w aparat też...
                              ###kurtyna###.

Komentarz

• Heldbaum
                                Uzależniony
                                • 2021
                                • 993

Jeśli chodzi o takie pyskate mamuśki, to trafiłeś w sedno. Zetknąłem się ze zjawiskiem z obydwu stron. I jako fotograf i jako rodzic. I uważam, że jako rodzic, znajdujesz się w znacznie gorszej sytuacji, bo stracone zdjęcia nie dadzą się odrobić. Jesteś bezsilny wobec czegoś, co niektórzy nazywają "demokracją".
                                http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Komentarz

Pracuję...