Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

Moim zdaniem wez 300D !

1. Nie bedziesz musial obklejac tasma izolacyjna napisow na aparacie w obawie ze ci podharcerza jak to widzialem w wielu egzemplarzach 5D. Wiecej zaszpanujesz blyszczacym 300D niz pozaklejanym aparatem 5D ktory i tak bedzie wygladal jak "no name".

2. Zaoszczedzisz na szklach, nawet syfiaste tanie szkielka beda dzialaly cud-miód, bo przeciez wedlug powszechnych opinii 5D to rzeznik szkiel i tylko z Elkami dziala jak powinna. Zdjecia jak zdjecia... wiekszy % spoleczenstwa nie odrozni fotek robionych takim a takim aparatem.

3. Kupujac 5D tak naprawde nie wiesz, czy juz sie w nim lustro nie odkleja! A potem bedziesz do serwisu wysylal. Przy 300D nie slyszalem o takich historiach!

4. Unikniesz dodatkowego wydawania kasy na "dzien dobry"- przciez 5D to taki aparat-skladak. Zeby ci dzialal jak 300D musisz se go doskladac . Chocby nawet glupia lampa! 300D wciskasz guzik i masz. a do 5D bedziesz musial dokupic za duza kase. Błysk to błysk, co za roznica?! Nie mogli dac w 5D?

5. Praca z 300D to oszczednosc czasu. robisz foto i w czasie jak wgrywa sie na karte, ty mozesz spokojnie cos wypic i zjesc. 2 czynnosci naraz! Ktory inny aparat da Ci taka mozliwosc?

6. Maly wizjer w 300D pozwoli CI lepiej ustawiac kadry i przykladac wieksza uwage do robienia foto. Musisz wysilic sie troche zeby zobaczyc wszystko jak byc powinno zanim wcisniesz migawke. Napewno bedzie wymagac to lepszego skupienia niz robic foto przez jakis tam telewizor w 5D

7. Tak naprawde to Canon skonczyl sie na 300D reszta to komercha

pozd,

kolega marekb proponuje zaklejac 2 zera. Ja proponuje zakleic 30 ... bedziesz mial 0D. Zanim Canon po 5D wyda 4D , 3D, 2D to ty juz od razu masz 0D !
    Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• bakek
      Bywalec
      • 2007
      • 126

Zamieszczone przez JaBlam
      Moim zdaniem wez 300D !

1. Nie bedziesz musial obklejac tasma izolacyjna napisow na aparacie w obawie ze ci podharcerza jak to widzialem w wielu egzemplarzach 5D. Wiecej zaszpanujesz blyszczacym 300D niz pozaklejanym aparatem 5D ktory i tak bedzie wygladal jak "no name".

2. Zaoszczedzisz na szklach, nawet syfiaste tanie szkielka beda dzialaly cud-miód, bo przeciez wedlug powszechnych opinii 5D to rzeznik szkiel i tylko z Elkami dziala jak powinna. Zdjecia jak zdjecia... wiekszy % spoleczenstwa nie odrozni fotek robionych takim a takim aparatem.

3. Kupujac 5D tak naprawde nie wiesz, czy juz sie w nim lustro nie odkleja! A potem bedziesz do serwisu wysylal. Przy 300D nie slyszalem o takich historiach!

4. Unikniesz dodatkowego wydawania kasy na "dzien dobry"- przciez 5D to taki aparat-skladak. Zeby ci dzialal jak 300D musisz se go doskladac . Chocby nawet glupia lampa! 300D wciskasz guzik i masz. a do 5D bedziesz musial dokupic za duza kase. Błysk to błysk, co za roznica?! Nie mogli dac w 5D?

5. Praca z 300D to oszczednosc czasu. robisz foto i w czasie jak wgrywa sie na karte, ty mozesz spokojnie cos wypic i zjesc. 2 czynnosci naraz! Ktory inny aparat da Ci taka mozliwosc?

6. Maly wizjer w 300D pozwoli CI lepiej ustawiac kadry i przykladac wieksza uwage do robienia foto. Musisz wysilic sie troche zeby zobaczyc wszystko jak byc powinno zanim wcisniesz migawke. Napewno bedzie wymagac to lepszego skupienia niz robic foto przez jakis tam telewizor w 5D

7. Tak naprawde to Canon skonczyl sie na 300D reszta to komercha

pozd,

kolega marekb proponuje zaklejac 2 zera. Ja proponuje zakleic 30 ... bedziesz mial 0D. Zanim Canon po 5D wyda 4D , 3D, 2D to ty juz od razu masz 0D !
      Zdecydowanie najlepsza odpowiedź. Szczególnie przekonało mnie to do 300D. Tak jak niejednokrotnie czytałem na tym forum i jak powyżej zostało wspomniane 5D markII to się psuje... praktycznie to 1 na 2,5 egzemplarza są zepsute "fabrycznie". I jeszcze tam w ogóle prawie ten mechanizm AF to nie działa. Na optyczne.pl czytałem, że lepiej działa jak się domknie przysłonę. Lepiej będzie jak wybiorę 300D i zakleję trójkę i zero.Nagroda zostanie przesłana pocztą elektroniczną. Koniec konkursu.

Komentarz

• toshimitsu
        Bywalec
        • 2006
        • 132

Czy to jakas prowokacja czy ja sie nie umiem bawic? *_*

Ten watek powinien isc w parze z watkiem prima aprilisowym o zmienie systemu i dowcipach o fotografii
        Positively dirty minded

Komentarz

• bakek
          Bywalec
          • 2007
          • 126

Nie prowokacja. Trochę do śmiechu- ludzi, którzy piszą w tym stylu na poważnie i tak nie zmienimy. Z resztą, po co zmieniać? Gdyby nie oni to kogo nazywalibyśmy profesjonalistą?
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          acha... żeby nie było- ja się za profi nie uważam
          Ostatnio edytowany przez bakek; 13839. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• polaro
            Coś już napisał
            • 2009
            • 63

Hehe gratulacje dla zwycięzcy. Jednak wśród wszystkich postów nie znalazł się żaden, który by mnie naprawdę rozśmieszył (wliczając mój oczywiście :P). Trzeba pracować nad warsztatem i poczuciem humory drodzy koledzy i koleżanki :P

Komentarz

• toshimitsu
              Bywalec
              • 2006
              • 132

Dla mnie komentarze do tego: http://www.ceneo.pl/411943
              to "majstersztyk" musialem sobie wydrukowac i wyjsc z firmy ,zeby przeczytac bo nie moglem sie powstrzymac od smiechu na glos.
              Positively dirty minded

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Co za trollowanie . Naprawdę was wynudziły te święta .

Komentarz

Pracuję...