X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vesper
    Coś już napisał
    • 2006
    • 57

Umówienie się na plener z koleżanką..

Jako, że jestem nieśmiały to mam takie pytanie jak można namówić koleżankę z liceum[której się nie zna] na sesje czy to plener fotograficzny przykładowo do parku?? Nie wiem czy zrobiłem coś źle, ale dzisiaj podszedłem to dziewczyny, przeprosiłem i poprostu spytałem czy nie da się namówić na plener, jakos że należe do kółka fotograficznego.. niestety kulturalnie odmówiła i było mi trochę głupio, nie wiem czy jest w ogóle sens tak 'walić prosto z mostu'.

za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki.
    pzdr
  • canis_lupus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1252

Dla mnie sytuacja jest jasna - Nie miała ochoty to odmówiła. Czym tu się przejmować?
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Komentarz

• iREM
      Uzależniony
      • 2005
      • 951

Zamieszczone przez vesper
      Jako, że jestem nieśmiały to mam takie pytanie jak można namówić koleżankę z liceum[której się nie zna] na sesje czy to plener fotograficzny przykładowo do parku?? Nie wiem czy zrobiłem coś źle, ale dzisiaj podszedłem to dziewczyny, przeprosiłem i poprostu spytałem czy nie da się namówić na plener, jakos że należe do kółka fotograficznego.. niestety kulturalnie odmówiła i było mi trochę głupio, nie wiem czy jest w ogóle sens tak 'walić prosto z mostu'.

za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki.
      pzdr
      Nie zrażaj się, próbuj dalej. Choć w naszym kraju nie jest to łatwe. Musisz też wyraźnie określić co zrobisz z tymi zdjęciami, najlepiej przygotować odpowiedni dokument do podpisania. Obiecać ładną (!!!) ;-) i dużą odbitkę.
      Wszystko można zrobić lepiej.
      www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• fasolka1988

vesper przecież normalne, że niektóre niewiasty wyczuwają jakiś podstęp w Twojej prośbie. Nie łam się i próbuj dalej. Przecież to nie przedszkole i jakaś nowa koleżanka na pewno się zgodzi. Ewentualnie spróbuj z jakąś znaną już i niech się rozniesie plotka po szkole, że robisz tylko zdjęcia i nie próbujesz poderwać ładnych "modelek" na aparat;p

I szczerze? Ja wale prosto z mostu jak mam jakąś sprawę do kogoś czy to kobieta czy facet ludzie często jeśli kogoś nie znają, nie lubią owijania w bawełnę. Aha i dziewczyna która zapytasz na pewno będzie podobnie zakłopotana jak Ty.
        Ostatnio edytowany przez Gość; 25738.

Komentarz

• iREM
          Uzależniony
          • 2005
          • 951

Zamieszczone przez fasolka1988
          Ewentualnie spróbuj z jakąś znaną już i niech się rozniesie plotka, że robisz tylko zdjęcia i nie próbujesz poderwać ładnych "modelek" na aparat;p
          Eee, to właśnie wtedy żadna się nie zgodzi ;-)

Komentarz

• fasolka1988

Zamieszczone przez iREM
            Eee, to właśnie wtedy żadna się nie zgodzi ;-)
            dlaczego nie? przecież jak się okaże, że chłopaczyna nie chce ich podrywać a zależy mu tylko na ładnej buzi i świetle to może być ok;]

Komentarz

• iREM
              Uzależniony
              • 2005
              • 951

dlaczego nie? przecież jak się okaże, że chłopaczyna nie chce ich podrywać a zależy mu tylko na ładnej buzi i świetle to może być ok;]
              No bo jak chłopaczyna ma ładną buzię to może się okazać, że jak powie że zależy mu tylko na zdjęciach to się dziewczyna zmartwi ;-)

Komentarz

• fasolka1988

Zamieszczone przez iREM
                No bo jak chłopaczyna ma ładną buzię to może się okazać, że jak powie że zależy mu tylko na zdjęciach to się dziewczyna zmartwi ;-)
                nie zmartwi się, bo już go wtedy będzie znała i będzie mogła powiedzieć mu dumnie "cześć" na korytarzu, wśród swoich koleżanek, którym twarz poczerwienieje z zazdrości.
                btw będzie miała powód żeby ładną buzię zaprosić na kawę/herbatę w formie podziękowania za świetne zdjęcia;D

Potem to już dziewczyny będą walić do niego drzwiami i oknami żeby robił im sesyjki

Komentarz

• iREM
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 951

nie zmartwi się, bo już go wtedy będzie znała i będzie mogła powiedzieć mu dumnie "cześć" na korytarzu, wśród swoich koleżanek, którym twarz poczerwienieje z zazdrości.
                  btw będzie miała powód żeby ładną buzię zaprosić na kawę/herbatę w formie podziękowania za świetne zdjęcia;D

Potem to już dziewczyny będą walić do niego drzwiami i oknami żeby robił im sesyjki
                  No dobra - niech tak będzie! :-)

Komentarz

• fasolka1988

ha wiedziałem, że się ze mna zgodzisz.
                    Wracając do tematu vesper pytałeś czy można. Owszem można nawet trzeba! Tylko pamiętaj, że kobiety lubią konkretnych facetów i jak sie zaczniesz przed nią jąkać albo patrzec na jej biust/nogi lub co gorsze w podłogę to możesz mieć pewność że Ci sie nie uda. Pewność siebie w takiej sytuacji to podstawa.
                    Hmm jakiś w ogóle wychodzi poradnik typu "jak nie-poderwać dziewczyny..."

Komentarz

• vesper
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 57

ok. dzięki za odpowiedź następnym razem postaram się mowić z większą pewnością siebie.. i będę próbował, a co tam;]

Komentarz

• ArtMoon
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 113

Moja rada jest taka. Krok 1. Zrob sobie jakas prosta galerie w necie, wrzuc tam najlepsze twoim zdaniem zdjecia, napisz moze cos o sobie. Krok 2. Pytaj prosto z mostu. Jesli dziewcze bedzie sie wahalo (nic na sile) daj jej swoja wizytowke (wczesniej takowe trzeba zrobic) z mailem, tel, namiarami na twoja galerie i popros o kontakt jakby sie namyslila. Wroci do domu, obejrzy zdjecia, spodobaja sie to tez bedzie takie chciala. Proste
                        http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• amroz
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 772

Tak, najlepsza metoda to mieć już swoją galerię. Wtedy tylko dajesz dziewczynie namiar na swoje folio i informujesz że jeśli miałaby ochote na sesję to Ty zapraszasz. Pierwszy raz najgorszy, następne razy pójda jak po maśleMożesz zawsze skorzystać np. z www.maxmodels.pl jest tam mnustwo początkujących modelek i z pewnością coś złowisz.Powodzenia!

Komentarz

• airhead
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2495

koniecznie pokaż odbitki od razu - nie wszystkim chcesz się przecież wchodzić na jakąś stronę
                            ja bym jeszcze dodał, że zanim kogoś zaprosisz na sesję, powinieneś być na tyle pewien swoich możliwości, że ta osoba będzie z wyników zadowolona
                            Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                            Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• panmateusz
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 310

A jak ktoś zaczyna i nie jest pewny swoich moliwości? :-D Mówicie o zachowaniu wręcz profesjonalisty, a ktoś jak zaczyna swoją przygodę z fotografią na pewno nie jest pewny dobrych wyników końcowych i nie zawsze ma portfolio, czy nawet jakieś dobre zdjęcia do zaprezentowania.
                              Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Komentarz

Pracuję...