X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sztajmes
    Coś już napisał
    • 2008
    • 89

Piec Canonow jeden Nikon

Dzisiaj o godzinie 16 bylem swiadkiem powaznego wypadku samochodowego.
    Najnowszy Ford explorer wgnieciony przez spotkana sciane az do kierownicy
    Na miejscu wypadku w kilka minut fotoreporterzy, piec Canonow i tylko jeden Nikon.

Miejsce Manhattan Nowy Jork

sztajmes
  • AMMarshall
    Uzależniony
    • 2009
    • 671

No to nasi górą!!

Sztajmes, powiedz mi coś - pytam z ciekawości, nie złośliwie - czy potrafisz w swoim kompie poustawiać sobie tak, żebyś miał polskie znaki diakrytyczne?
    Pytam, bo sam przeważnie używam/łem kompów z Win lub Lin EN i zawsze miałem PL znaki. A często widzę, że jak ktoś zza granicy to PL literek niet.

Przyszło mi to właśnie na myśl czytając Twój post, bo na początku nie załapałem o jakie piece Canona chodzi...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez AMMarshall
      Przyszło mi to właśnie na myśl czytając Twój post, bo na początku nie załapałem o jakie piece Canona chodzi...
      Da się, jak tak jade non stop na laptopach US. Być może ma kartę ATI i ten skrót alt-cośtam wywala mu panel ATi.
      Druga możliwość to praca na ograniczonym profilu i brak możliwości ustawienia pl-literek bez ingerencji admina.
      Jakby co AMMarshall wejdź w skróty ATi i je (skróty) wyłącz, wtedy będzie OK.

Co do tematu: Berlin, kadr w TV, te nasze lekkoatletki - siostry Radwańskie pod obstrzałem foto - wszystkie lensy z red-ringiem (14, 16-35, 70-200).
      Co nam to mówi? Kolo z D3 miał zapiętą 500/4VR
      the silence is deafening

Komentarz

• AMMarshall
        Uzależniony
        • 2009
        • 671

Zamieszczone przez gietrzy
        Da się, jak tak jade non stop na laptopach US. Być może ma kartę ATI i ten skrót alt-cośtam wywala mu panel ATi.
        Druga możliwość to praca na ograniczonym profilu i brak możliwości (...)
        Gietrzy, ja wiem że się da i zawsze z tego korzystam bez najmniejszych problemów... User z ograniczeniami też może to zmienić.
        Zapytałem, bo masa Polonii nie korzysta z tego... I nie mam pojęcia dlaczego. Nie potrafi, czy "się nie chce"??

Co do tematu: Berlin, kadr w TV, te nasze lekkoatletki - siostry Radwańskie pod obstrzałem foto - wszystkie lensy z red-ringiem (14, 16-35, 70-200).
        tzn. większość też nasi?

BTW.
        Nie wiem jak w waszych miastach ale u mnie zdecydowana większość fotografujących śluby foci puszkami N.
        Ostatnio edytowany przez AMMarshall; 27191.
        Adam Marczak Marshall

Komentarz

• oskarkowy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2513

Wczoraj oddawałem parce w centrum handlowym zdjęcia z sesji. Kątem ucha wychwyciłem znajomą pracę migawki z D3. Ktoś leciał seriami po 4-5szt co chwila. Myślę sobie skejty się zabawiają, bo przecież w centrum nikt zawodów sportowych nie urządza.. Ale nie, ktoś rozgarnięty portretował w ten sposób parkę ślubną w KFC
          Jarek

Komentarz

• quail
            Początki nałogu
            • 2008
            • 400

Zamieszczone przez oskarkowy
            Ale nie, ktoś rozgarnięty portretował w ten sposób parkę ślubną w KFC
            To urządzali tam wesele czy jak...?

Komentarz

• allxages
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2549

Zamieszczone przez sztajmes
              Na miejscu wypadku w kilka minut fotoreporterzy, piec Canonow i tylko jeden Nikon.
              to może napisz chociaż czy wszyscy wyszli z tego cało, bo to bardziej ważniejsze niż kto czego używa...

Komentarz

• Mellan
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1851

...
                Zapytałem, bo masa Polonii nie korzysta z tego... I nie mam pojęcia dlaczego. Nie potrafi, czy "się nie chce"??
                Na łatwiznę idą i nie dodają języka. Klawiatury inne niż US stwarzają dodatkową trudność, bo wiele znaków jest w innych miejscach np. nawiasy,@ i kilka innych. Tak jest w skandynawskich. Jak piszę z komputera w pracy, to pisanie gramatyczne po polsku jest trudniejsze, bo układ klawiatury różni się od opisów.
                C-F-K - forever

Komentarz

• jacapa
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 453

Zamieszczone przez allxages
                  to może napisz chociaż czy wszyscy wyszli z tego cało, bo to bardziej ważniejsze niż kto czego używa...
                  Co do sedna sprawy masz rację , ale pokazałeś podobny problem, bardziej , albo ważniejsze .
                  Jacek Paduszyński
                  40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• josif
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 380

sztajmes

i bardzo dobrze, ze 5 do 1
                    może canon też to w końcu dostrzeże i zacznie myśleć

Komentarz

• Mellan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1851

Zamieszczone przez josif
                      Canon dostrzega i widzi, że nie musi nic robić. 5:1 mówi samo za siebie.
                      C-F-K - forever

Komentarz

• AMMarshall
                        Uzależniony
                        • 2009
                        • 671

Zamieszczone przez josif
                        To chyba bardziej prawdopodobne, że ruszyłoby nasz Canon Inc. i zacząłby myśleć gdyby było pięć Nikonów do jednego Canona...
                        Adam Marczak Marshall

Komentarz

• josif
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 380

przepraszam
                          zmęczenie : )
                          przeczytałem odwrotnie : )

Komentarz

• black_bird

sztajmes
                            A nie było to tak, ze 1 Nikon załatwił sprawę za 5 Canonów?

Komentarz

• sztajmes
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 89

No to nasi górą!!

Sztajmes, powiedz mi coś - pytam z ciekawości, nie złośliwie - czy potrafisz w swoim kompie poustawiać sobie tak, żebyś miał polskie znaki diakrytyczne?
                              Pytam, bo sam przeważnie używam/łem kompów z Win lub Lin EN i zawsze miałem PL znaki. A często widzę, że jak ktoś zza granicy to PL literek niet.

Potrafię ustawic dowolna klawiature z chińską włącznie.
                              Powód jest prosty.Język polski to jest jakieś 3% tego co pisze na komputerze.

sztajmes
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              [QUOTE=AMMarshall;689115]Gietrzy, ja wiem że się da i zawsze z tego korzystam bez najmniejszych problemów... User z ograniczeniami też może to zmienić.

Jezeli jestes na jednym forum i mozesz pisac z polskimi znakami to jest fajnie.
                              Jezeli jestes w kilku programach w jezyku polskim a na niektorych nie mozesz pisac z polskimi znakami to jest mniej fajnie.
                              Jezeli jestes na wielu forach i wielu programach w kilku jezykach to juz jest BARDZO niefajnie

sztajmes
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez allxages
                              Trudno mi powiedziec czy ktos zabity, ale prawdopodobnie kierowca.
                              Niestety wieczorne wiadomosci umknely mojej uwadze.

sztajmes
                              Ostatnio edytowany przez sztajmes; 16516. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...