X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matulka

Szczecińskie molo - inne ujęcie

hej,

Jak w temacie, czy ktoś ma inne ujęcia Szczecińskiego molo?

Na tym mało widać

Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

a za 5 dni tam się wybieram się z parą młodą, a oni życzą sobie zdjęcie nad morzem w tle, a może w okolicy ktoś zna inne ciekawe lokacje gdzie byłby ciekawszy kawałek wody?
  • szycho
    Początki nałogu
    • 2006
    • 350

No na tej fotce to mało widać, a zwłaszcza Szczecina
    Jak na molo nad morzem w zachodniopomorskim, to może lepiej do Międzyzdrojów, Kołobrzegu lub gdziekolwiek indziej...
    Btw. w niektórych małych nadmorskich miejscowościach często są betonowe mola służące rybakom (np. Niechorze). Też fajne na zdjęcia.
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• piotrek72t
      Początki nałogu
      • 2007
      • 380

To Szczecin leży nad morzem ???
      Piotr Talarczyk
      1ds III 1d

Komentarz

• dzik
        Uzależniony
        • 2008
        • 884

Tak, z tego co pamietam to granica wod morskich przebiega w granicach szczecina.

Edit:

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
        z dnia 23 grudnia 2002 r.

w sprawie granic między śródlądowymi wodami powierzchniowymi a morskimi wodami wewnętrznymi i wodami morza terytorialnego. (Dz. U. z dnia 31 grudnia 2002 r.)

ZAŁĄCZNIK- WYKAZ GRANIC MIĘDZY ŚRÓDLĄDOWYMI WODAMI POWIERZCHNIOWYMI A MORSKIMI WODAMI
        WEWNĘTRZNYMI I WODAMI MORZA TERYTORIALNEGO
        punkt:
        19) na jeziorze Dąbie - linie prostopadłe w miejscach ujścia wód kanału Iński Nurt i Nurtu Babina (z Czapiną) do rzeki Odry oraz w ujściu wód rzeki Duńczyca i cieku Przesmyk Orli do Przekopu Mieleńskiego;
        Ostatnio edytowany przez dzik; 15371.

Komentarz

• szycho
          Początki nałogu
          • 2006
          • 350

... i piękne szerokie, piaszczyste plaże ze Świnoujścia kończą się na Wałach Chrobrego
          Nad morze to jeszcze jakaś 100km, możne mniej, na północ
          EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
          www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• dzik
            Uzależniony
            • 2008
            • 884

Jak daleko jest do plazy ktorej wszyscy oczekuja to inna sprawa
            Ale formalnie jest nad morzem. Szczcin bierze przecierz udzial w Dniach Morza, ma Muzeum Morskie itd

Komentarz

• szycho
              Początki nałogu
              • 2006
              • 350

No tak, ale młodzi chcą zdjęcie z morzem w tle. To zdecydowanie dyskwalifikuje miasto Szczecin.
              www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• piotrek72t
                Początki nałogu
                • 2007
                • 380

"Ale formalnie jest nad morzem"
                I to jako mieszkańca dziwi mnie od dawna, myślę , że może być to pomysł na promocje miasta - " jedyne śródlądowe miasto położone nad możem", jeszcze się okaże , że mieszkam w "unikacie na skalę światową" )
                Piotr Talarczyk
                1ds III 1d

Komentarz

• matulka

Rok temu byłam tam na jeden dzień na imprezie "Tall Ship Races", Wały Chrobrego są naprawdę malownicze i pomyślałam że to molo jakoś parę km dalej

Komentarz

• HuleLam
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1641

Zamieszczone przez piotrek72t
                    "Ale formalnie jest nad morzem"
                    I to jako mieszkańca dziwi mnie od dawna, myślę , że może być to pomysł na promocje miasta - " jedyne śródlądowe miasto położone nad możem", jeszcze się okaże , że mieszkam w "unikacie na skalę światową" )
                    No jeszcze kilka takich haseł da się wymyślić - "miasto bezdomnego prezydenta" (nie o obecnym...) itp. ;-)
                    Fotograf platoniczny

Komentarz

• C80
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 855

Fajnie zrobiony fotomontaż.

O ile się nie mylę to jest to most z dworca kolejowego Szczecin Główny prowadzący z peronów m.in. do górnej kasy nałożony na zdjęcie morza.

Ale Wały Chrobrego to rzeczywiście dobry pomysł na sesję.
                      [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• xsardas
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 731

Ale można tez ruszyć tyłek do naszych zachodnich sąsiadów mają tam 3 mola pod żad oraz bardzo fajną plaże kamienistą na zalewie w niejakim Kamienke

Komentarz

• Mellan
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1851

Zastanawiające jak mocno ugruntowane jest fałszywe przekonanie o położeniu Szczecina nad morzem w świadomości dużej części naszych rodaków. Wielokrotnie spotykałem się z takimi stwierdzeniami
                          Widząc taką fotografię chyba ten pogląd ma szansę się ugruntować
                          C-F-K - forever

Komentarz

• thedoc
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 328

heehe dobre... szczecińskie molo, już się przestraszyłem że nie zauważyłem, a mieszkam tu od urodzenia, molo jest w międzyzdrojach jakieś 100km od szczecina, ale skoro szczecin nad morzem to i molo w szczecinie jest jednakowoż polecam świnoujście i przejście do Ahlbeck, gdzie molo jest jakieś dwa razy dłuższe, lepsze a sam Ahlbeck to jak by inny świat, jeżeli chcecie piękny plener to tam! wały chrobrego są oklepana na maxa!

Komentarz

Pracuję...