X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal_sokolowski
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1159

Zamieszczone przez MM-architekci
    ja mogę zrezygnować z jedzenia , wtedy robię sobie przerwę powiedzmy 21-22 i jadę coś zjeść
    ja tak robił nie będę.
    między 21 a 22 mogą się wydarzyć rzeczy ciekawe z punktu widzenia reportażu...
    zresztą - szczerze mówiąc, co to za ludzie co chcą na 1 talerzyku oszczędzić ?

poza tym, jedną z przyjemniejszych kwestii w tej pracy jest dobre żarcie na weselu ;-)

moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• MM-architekci
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2227

nie miałem takiej sytuacji , ale mam na myśli taką kiedy okazuje się że miejsca przy stoliku nie ma , trudno żeby 10-12 godzin latać bez jedzenie itp

i to jest sytuacja kiedy jesteś już na sali , się okazuje że para o tobie nie pomyślała a samemu o to się nie pyta , przynajmniej ja się nie pytam bo zakładam że miejsce jest a po różnych historiach wiem że nie zawsze więc lepiej mieć taki pkt w umowie
      no comment...

Komentarz

• xsardas
        Uzależniony
        • 2008
        • 731

U mnie jedna umowa na 5 zapytań heh tragedija jest na tym portalu

Komentarz

• fyrste
          Bywalec
          • 2006
          • 177

ja mogę zrezygnować z jedzenia , wtedy robię sobie przerwę powiedzmy 21-22 i jadę coś zjeść
          ja też mógłbym, ale przerwę bym sobie zrobił od 18 do 22
          Canon 855D + 8-200mm f4

Komentarz

• czerwiniak
            Bywalec
            • 2007
            • 196

Tak jak miałbys gdzie.
            Ostatnio robiłem, w takim miejscu, że nawet zasięgu nie było.
            Ranczo w środku lasu.
            I co wtedy? - Kanapki do pracy zrobić.
            5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
            ---------------------------------------

Komentarz

• magart
              Początki nałogu
              • 2008
              • 378

Rozprawiacie o jednym z portali weselnych, na który (tak jak i na inne podobne) wchodzą ludzie, którzy lubią poszperać w internecie żeby znaleźć coś tanio. Bo tak się przyjęło, że w internecie wszystko znajdziesz taniej. Więc i szukają. Trudno się temu dziwić.
              EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
              www.magaczewski.blogspot.com
              www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• Ariene
                Bywalec
                • 2010
                • 83

Wtedy bierzesz nóż, ostrzysz koniec i na polowanie, a potem ognisko przed salą Wybacz, ale o tym pomyślałam będąc ostatnio w takim samym położeniu - na zadupiu, bez zasięgu ze skromnym stołem
                Weźcie pod uwagę, że część restauracji liczy za obsługę (kamera, muzyka, foto) mniej o 50-70% od osoby, a czasem za free daje poczęstunek.
                Moja marna twórczość

Komentarz

• MM-architekci
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2227

Zgadzam się z tym że tam trudniej jest znaleźć klienta na wyższą kwotę niż te 2.5-3k za usługę. Natomiast jest do stosunkowo dobre i darmowe miejsce reklamowe które jest już w sieci jakiś czas.
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Zamieszczone przez Ariene
                  Wtedy bierzesz nóż, ostrzysz koniec i na polowanie, a potem ognisko przed salą Wybacz, ale o tym pomyślałam będąc ostatnio w takim samym położeniu - na zadupiu, bez zasięgu ze skromnym stołem
                  Weźcie pod uwagę, że część restauracji liczy za obsługę (kamera, muzyka, foto) mniej o 50-70% od osoby, a czasem za free daje poczęstunek.
                  Prawda jest taka , że jak obsługa jest spoko , to przyniesie wszystko prawie że o co się poprosi. Jak są ekhm no są jacy są czasem , albo ich szef pilnuje , no to zlewają stolik orkiestry i reszty a to czasem błąd bo według mnie np. orkiestra powinna posiłek dostawać zaraz na początku jak jest roznoszony żeby zjedli i grali a nie dostają na sam koniec , uprzednio 86 razy się upominając i maja 2.45m na zjedzenie bo goście już zjedli i trzeba grać. Czasem takie duperele źle wpływają na całość.

Żeby nie było wiadomo kto jest najważniejszy na weselu itd. ale organizacja w pewnym stopniu jest ważna. Dla mnie m.in. po tym można poznać czy sala jest dobra.
                  Ostatnio edytowany przez MM-architekci; 18449. Powód: Automerged Doublepost
                  no comment...

Komentarz

• roshuu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1107

Dobre Chociaz faktycznie trzeba cos jesc i jak talerzyka nie ma to praca jest gorsza. Ja np. jestem zmeczony i zamlony jak po dlugiej pracy nie zjem czegos cieplego..

Dzieki wszystkim za odpowiedzi
                    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Komentarz

• MM-architekci
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2227

pewnie że trzeba

więc wychodzę z założenia że klienci to istoty rozumne i zdają sobie z tego sprawę ;]
                      no comment...

Komentarz

• arturs
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4196

ktoś pisał na którymś z forów że miny gości na widok dostawcy pizzy dla fotografa - bezcenne
                        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• xsardas
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 731

Zapisać, zapamiętać, zastosować A ponoć zasadą 3xZ tylko na studiach się posługuje

Komentarz

• Sławek
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 968

Zamieszczone przez arturs
                            ktoś pisał na którymś z forów że miny gości na widok dostawcy pizzy dla fotografa - bezcenne
                            Z własnego doświadczenia !!!
                            Miny na widok gościa z pizzą na czerwonym skuterku bez cienia emocji.
                            A było i tak że na śląsku podczas rozmowy (bardzo kulturalnej) z panem młodym (celowo z małej litery) usłyszeliśmy z typowym śląskim akcentem...
                            "jo, jak ida do roboty, to żech jest najedzony, wyspany i wysr...ny"
                            www.fotokrajs.pl

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Lubię robić doświadczenia i szukałem strony, na której warto by dać ogłoszenie do zdjęć ślubnych i tak sobie kombinuję http://www.google.pl/#hl=pl&biw=1259...2f4a08dd95ab64

Oczywiście nie zawsze trafiam ale jestem blisko http://www.google.pl/#q=m%C5%82ode+p...2f4a08dd95ab64

Oczywiście nie ukrywam, że jest to moja strona i nie ma lub raczej ma niewiele wspólnego z fotografią ślubną. Nie namawiam nikogo do reklamowania się tutaj bo (ceny są zaporowe) a wręcz przeciwnie. Ot takie doświadczenie, eksperyment.
                              Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• wilus
                                • 2006
                                • 7

Zamieszczone przez Sławek
                                "jo, jak ida do roboty, to żech jest najedzony, wyspany i wysr...ny"
                                Dobre:-D i wulgarne
                                pudełka na zdjęcia

Komentarz

Pracuję...