po małej przerwie w fotografowaniu mam Canona od ok 2,5 miesiąca (wcześniej Pentax i Sony/Minolta) zrobiłem nim przez ten czas ok 400 zdjęć. Życzę sobie i innym więcej udanych klapnięć
pozdrawiam
X
-
-
-
W moim 50D w dniu daty zakupu było dokładnie 9867 klapnięć. Teraz jest 24300. Czyli skoczyłem wysoko. będzie miał 1,5 roku.
W 300D mam już nieco ponad 180 tysięcy. Poprzedni właściciel z tego co widzę na wydruku z dniu zakupu (2006) miał zrobione 8100

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Natomiast w Pentaxie jest tylko 100tys. Bardzo mało nim strzeliłem, bo w dniu zakupu miał 45tysięcy
Komentarz
-
od sierpnia 2007 do dziś 36tys zdjęć, przy czym na początek zapełniałem całą kartę i trzaskałem po 500 zdjęć na sesji, obecnie trzaskam około 100 zdjęć na sesji
Komentarz
-
na przestrzeni roku robie ostatnio 8~10 tysiecy. spora czesc w podrozach, bo troche jezdze.
na przestrzeni miesiecy wyglada to tak, ze styczen i luty sa martwe, marzec lekko dyga, kwiecien i maj bardzo pracowite, czerwiec, lipiec i wrzesien nieco mniej, sierpien i pazdziernik ponownie pracowite, listopad i grudzien jakos ciagna
Komentarz
-
-
-
Komentarz
-
-
A to jakiś konkurs jest? Kto zrobi więcej?
Mam rocznie ok. 6 do 8 tyś kłapnięć lustra. Sporo to panoramy i HDRy więc bywa, że na jedno "zdjęcie" finalne przypada tych kłapnięć i setka.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Ja przez ostatnie 1,5 roku zrobiłem 6000 zdjęć, wychodzi 4000 rocznie
Migawkę trzeba oszczędzać
Podpisy kłamiąKomentarz
-
w zimie mniej w lecie więcej, ostatnio na jednej baterii udało mi nam się zrobić 1200zdjęć eosem 20d podczas weekendowego wypaduKomentarz
-
Hm, wszystko zależy od dnia, chęci, pory roku i aparatu.
Bywają miesiące, że uda mi się analogiem wypstrykać 2 filmy, którym robią przede wszystkim fotografię uliczną.
Z cyfry z kolei zdjęć wychodzi więcej. Jak jest co fotografować, to nawet 100zdjęć dziennie wychodzi. Ale to wszystko zależy od tematu, czy od miejsca, w którym się przebywa.Komentarz
-
Komentarz
-
No właśnie niekoniecznie...
Kolega w tym projekcie nabijania postów nie zauważył, że 500x100 wychodzi... 50.000, a w takim przypadku Twój Nikon którego chcesz zamienić na Canona ma strasznie wysoki przebieg.Komentarz
Komentarz