X
-
SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2Komentarz
-
Dawno temu w USA za najlepsze hasło reklamowe uznano "Ogłaszamy, że się nie ogłaszamy", czyli jesteśmy tak dobrzy, że nie musimy się reklamować.
Proponuję nową modę. Właściciele "L" z paskiem czerwonym, pozbądźcie się go! Wasz obiektyw i tak jest najlepszy
.
Pozdrowienia, swnwKomentarz
-
Przecież nie jest żadną tajemnicą, że obiektywy L są najczęściej podrabianymi w Szanghaju szkłami fotograficznymi, w związku z czym odpadające czerwone paski lub wypadające soczewki nie powinny nikogo dziwić.
Co więcej, głównym rynkiem na którym się te podrabiane szkła sprzedaje jest właśnie Polska, gdzie podobno 95% szkieł to podróbki.
Podobno z tego powodu producent zamierza czerwony pasek zamienić niebawem na różowe futerko, które technologicznie jest o wiele trudniejsze do podrobienia!!!Komentarz
-
Witam bardzo serdecznie wszystkich tutaj zebranych!
Z analiz spektrofotometrczynych wynika, że nic się nie stało, ponieważ czerwony pasek montowany w obiektywach firmy Canon... NIE JEST CZERWONY! Tym samym użytkownik obiektywu nie straci nic w oczach biedniejszej gawiedzi, która i tak nie wie czy i po co teże pasek tam był. Z naszych doswiadczeń wynika, że należy teraz obiektyw bardzo zarsować a dokładnie jego obudowę, zapuścić długie włosy, ubrać się ekstrawagancko, lecz nie do końca czysto i wyruszyć w plener.
Nasz obiektyw na pewno zwróci uwagę płci pięknej zafascynowanej zużytym już, ale dalej sprawnym instrumentem. Podczas takich spotkań koloru naprawdę czerwonego nabiera intensywnie... hmmm,.. To może o tym w następnym spotkaniu przy szkle.
Antonina Daltonista
Fotografik KolorystaKomentarz
-
O kurde, że tez na to nie wpadłem.
Idę poszukać po sklepach. Jak założę na 17-55 to od razu zyskam na lansie i jakości fotek. Wreszcie się skończy temat, że to nie eL-ka a tyle kosztuje.
A co do 24-105 to może nowy pasek w jakimś innym kolorze? Np: fiolet. Powiesz wtedy, że to seria "XL-el" czyli L-eka na sterydach.fotografia
akwarystykaKomentarz
-
czarne 300/2.8 już jest. :-)
Tak odnośnie gumki recepturki na obiektywach... na siatkówce w Dąbrowie Górniczej spotkałem chłopaka który na pasku od Canona 50D wydrapał/zamalował sobie cyfrę "0" dzięki czemu zrobił mu się Canon 5 D ;-)Komentarz
-
Komentarz
-
nie przejmuj się L-ki są już passe (powoli to widać we wpisach)Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
Ten czerwony pasek odpowiednio modyfikuje światło przez niego przepływające. Możesz sobie z wersji prokuratorskiej zrobić sędziowską [ fioletowy ] albo adwokacką [ zielony ]. Ale wówczas efekty zdjęciowe mogą być skrajnie różne
Komentarz
-
byli też tacy, co nikonowe d700 pozbawiali zera. jedni niedowartościowani muszą sobie dodawać, inni bojaźliwi odejmować...Cytat:
Napisał PNC Zobacz post
czarne 300/2.8 już jest.
Tak odnośnie gumki recepturki na obiektywach... na siatkówce w Dąbrowie Górniczej spotkałem chłopaka który na pasku od Canona 50D wydrapał/zamalował sobie cyfrę "0" dzięki czemu zrobił mu się Canon 5 D
Bylo gdzies zdjecie tego 5d nawet...Komentarz
-
Ja bym proponował w ten rowek zamontować czerwonego... neona
U mnie na uczelni żadna ze "służbowych" elek (właśnie 24-105) nie ma tego paska..
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600RKomentarz
Komentarz