X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kr4nkEd
    Bywalec
    • 2005
    • 119

W pełni się zgadzam.

Kogo obchodzi czy coś porysuje biżuterią?
    Może uzywa aparatu do pracy a nie do pieszczenia.

Double RStrap - używam i jestem w 100% zadowolony.
    Po przećwiczeniu wielu opcji okazało się najlepszym rozwiązaniem na dwa korpusy.
    kalibracja monitora
    fotografia i film ślubny
    targi ślubne łódź / warszawa
    fotografia × kolarstwo

Komentarz

• Sergiusz
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2708

Widziałeś snajpera z dwoma giwerami? Owszem czasem noszę dwa korpusy ale nie w pracy. Aparat i fotograf to jedno, dla mnie nawet pasek jest zbędny. To chomąto to nic więcej jak lans.
      Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Kr4nkEd
        Bywalec
        • 2005
        • 119

A co tu ma snajper do rzeczy?
        Każdy ma jakiś tam wypracowany workflow.

Do studia to średnie rozwiązanie

Na koncert przy moim sposobie pracy - idealne.
        Jeśli mamy 2 obiektywy to może być zbędne bieganie z dwoma korpusami. Choć i to wygodniejsze niż zmiana szkieł co kilka chwil.

Dokumentalnie - może pomagać lub przeszkadzać.
        Czasem wolę zabrać NX100 a innym rzem nie ma problemu z dwoma korpusami, nie zmieniają charakteru pracy.

Dochodzimy do jednego prostego wniosku - specyfika pracy.

Lans?
        Zakładając pracę z dwoma korpusami to nic innego jak wygoda w solidnym wydaniu.
        kalibracja monitora
        fotografia i film ślubny
        targi ślubne łódź / warszawa
        fotografia × kolarstwo

Komentarz

• MusicMan
          Coś już napisał
          • 2009
          • 63

No nie... facet z pierścionkami... Jak tam u Was "na wiosce" murzyna zobaczycie to pewnie od razu go ukamieniujecie. Toż to sam szatan pewnie. Żenada...
          Piątka, eLki, portfolio w toku.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez Sergiusz
            Widziałeś snajpera z dwoma giwerami? Owszem czasem noszę dwa korpusy ale nie w pracy. Aparat i fotograf to jedno, dla mnie nawet pasek jest zbędny.
            Tijaaa.... dobry fotograf to i pudełkiem od zapałek zdjęcie zrobi po co mu w ogóle aparat.

Zamieszczone przez MusicMan
            No nie... facet z pierścionkami... Jak tam u Was "na wiosce" murzyna zobaczycie to pewnie od razu go ukamieniujecie. Toż to sam szatan pewnie. Żenada...
            U nas na wsi to dopiero oryginały się trafiają - ten to małe piwo :wink::grin:.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Parteq
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1159

Zamieszczone przez Sergiusz
              Widziałeś snajpera z dwoma giwerami? Owszem czasem noszę dwa korpusy ale nie w pracy. Aparat i fotograf to jedno, dla mnie nawet pasek jest zbędny. To chomąto to nic więcej jak lans.
              Sergiusz, naprawde tak myslisz czy tylko chcesz podgrzac atmosfere?

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Tani sposób na +100% do lansu: http://www.bhphotovideo.com/c/produc...al_Camera.html Koniecznie bez futerału.
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Sergiusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2708

Prawdziwy lans jest tutaj http://www.youtube.com/watch?v=um19D...eature=related gdzieś od trzeciej minuty. Spoko nie mam zamiaru nic podgrzewać. Tym bardziej atmosfery.
                  Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Bartek_902
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 690

Komus się nie poda to nie musi kupować,chcecie to sobie do aparatu doczepcie sznurek od snopowiązałki ....

Jak ktos pracuje na 2 body to nie widze lepszej i wygodniejszej opcji,chociaż po mieście nie chciał bym w tym chodzić bo nie lubie na siebie niepotrzebnie zwracać uwagi
                    EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• gerbil
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 115

snopowiązarki

Komentarz

• Tezet-gdynia
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1283

snopowiązałki
                        www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• jaś
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 2601

no fajnie jest, u mnie na wsi też takie modele latają, ciekawy jestem jeszcze fryzurki ciekawe czy "na tlenionego rubika" jest jeszcze trendy, ja go w pełni rozumiem klient na pierwszy rzut oka ma wiedzieć że ma do czynienia z artystą potrafiącym wyrazić swoją osobowość nie tylko kotletowym zdjęciem, klient patrzy i widzi że nie musi oglądać portfolio on od pierwszego spojrzenia wie że to jest to.
                          Jestem szumofobem
                          S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                          Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• _igi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2035

Zamieszczone przez jaś
                            no fajnie jest, u mnie na wsi też takie modele latają, ciekawy jestem jeszcze fryzurki ciekawe czy "na tlenionego rubika" jest jeszcze trendy, ja go w pełni rozumiem klient na pierwszy rzut oka ma wiedzieć że ma do czynienia z artystą potrafiącym wyrazić swoją osobowość nie tylko kotletowym zdjęciem, klient patrzy i widzi że nie musi oglądać portfolio on od pierwszego spojrzenia wie że to jest to.
                            No ba, w końcu arafatka też jest.
                            5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• katharsis
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 185

Jaja sobie Panowie robicie, mniej lub bardziej sztuka dla sztuki, a ja dorzucę coś z perspektywy przedstawicielki płci nieco bardziej - zwłaszcza w kontekście kulturowym - uprawnionej do obwieszania się biżuterią. Otóż kiedy fotografuję - nie ma mowy o biżuterii. Przeszkadza wszystko: bransoletka, broszki, a już najbardziej wszelkie wisiory i korale. Nieekonomiczne i nieergonomiczne: zarówno sprzęt jak i ozdoby się niszczą, paski od aparatu/ów się plączą albo zaczepiają. Bez sensu.

Komentarz

• Biperek
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 593

A jakby gość był bez sprzętu foto to też by się taka dyskusja wywiązała? Jeśli gość jest na zjeździe jakiejś grupy, która się na co dzień tak nosi? W garniturze raczej kiepsko by wyglądał. Na ślub pewnie by tak nie wypadało iść, ale może są sytuacje uzasadniające taki wizerunek. Potrafię sobie wyobrazić takiego gościa na jakimś koncercie, czy festiwalu.
                                Pozdrawiam
                                Marek/Biperek

Komentarz

Pracuję...