X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • VomitroN
    Uzależniony
    • 2006
    • 516

Jak łatwo zarobić na zdjęciach?

http://tinyurl.com/6cn5sbf

Ciekawe, czy teraz pojawią się fotki 5D w atrakcyjnej cenie 2tys zl?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Dyskusja na temat tych akcji toczyła się jakiś czas temu w wątku "Podejrzane aukcje na allegro" Sam zgłosiłem tą aukcję 3 krotnie do zamkniecia.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Shadow
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1565

Ale jajca, czego to ludzie nie wymyślą żeby tylko kasę zdobyć na naiwniakach.

dinderi ---> Mam rozumieć, że ostrzegałeś portal allegro o tej aukcji a mimo to nie zamknęli jej, aż znalazł się gość, który kupił i ma teraz problem ? Jeśli tak to chyba są podstawy do pociagnięcia pracowników portalu do odpowiedzialności karnej na drodze cywilnej za zaniechanie czynność służbowych.

Komentarz

• dinderi
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3028

Zamieszczone przez Shadow
        dinderi ---> Mam rozumieć, że ostrzegałeś portal allegro o tej aukcji a mimo to nie zamknęli jej, aż znalazł się gość, który kupił i ma teraz problem ? Jeśli tak to chyba są podstawy do pociagnięcia pracowników portalu do odpowiedzialności karnej na drodze cywilnej za zaniechanie czynność służbowych.
        Tak, 3 krotnie zgłaszałem "Manipulowanie słowami kluczowymi". Dwukrotnie aukcja została usunieta. Czy była usunieta trzeci raz, juz nie sprawdzałem.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Jak widać po efektach, nawet jeśli została usunięte pojawiła się ponownie, a wystawiający robił to z premedytacją.
        Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157. Powód: Automerged Doublepost
        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Ciboq
          Coś już napisał
          • 2010
          • 91

głupota ludzka nie zna granic, sory ale za głupote trzeba płacić

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

Zamieszczone przez Ciboq
            głupota ludzka nie zna granic, sory ale za głupote trzeba płacić
            Zgadzam się z tym, ale nie w tym przypadku. Biorąc pod uwagę, że coraz więcej spotykam ludzi, którzy mają problem przeczytać informację na znaku drogowym, bez poruszania ustami, taka manipulacja ogłoszeniem jest oszustwem i raczej rozgrzeszam tego, kto dał się wkręcić. W tym przypadku, wspomniana maksyma nie ma zastosowania.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Papier
              Coś już napisał
              • 2008
              • 56

No ale w tytule aukcji jest "iphone' a nie 'zdjęcie iphona'. A opis? sprzedawca opisuje telefon, a przecież chciał sprzedać zdjęcie. Gdzie tu jest opis zdjęcia? Sorry, ale to jest świadome wprowadzanie w błąd kupującego.

Komentarz

• Bułk-son
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 33

Cwaniacy byli są i będą , teraz mają tylko ułatwione zadanie bo mogą oszukiwać ludzi przez allegro, nie muszą nawet dysponować towarem na sprzedaż wystarczy jego zdjęcie.

Komentarz

• RNz
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 708

Dla mnie to oczywista manipulacja.
                  Myślę, że sam mógłbym dać się na coś takiego nabrać.
                  I wcale nie mam problemów z rozumieniem tekstu, mam za to świadomość swojej nieomylności.
                  W tym wypadku bardzo łatwo przeoczyć słowo "zdjęcie" na tle opisu telefonu.
                  Tytuł aukcji również sugeruje, że jest to telefon.

Komentarz

• Papier
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 56

Tutaj temat na forum prawnym - ale się zdziwiłem gdy się okazało, że założycielem tematu jest sam sprzedawca

Witam! Niedawno kupiłem na allegro coś, co w moim mniemaniu było telefonem. Niestety okazało się, że przedmiot występował w kategorii fotografia, a opis wskazywał na to, że sprzedawane jest zdjęcie tego telefonu. Otrzymałem przedmiot (to jest zdjęcie) i zastanawiam się - czy można coś zrobić...

Komentarz

• Hubolsky
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 57

Ja mam na to jedno zdanie - które pasuje do kupującego i sprzedającego:
                      " Polak potrafi " ;-)
                      EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Komentarz

• Shadow
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1565

Zamieszczone przez Papier
                        Tutaj temat na forum prawnym - ale się zdziwiłem gdy się okazało, że założycielem tematu jest sam sprzedawca

http://forumprawne.org/prawa-konsume...przedmiot.html
                        Co za bezczelny gość. Mam nadzieję, że trafi do sądu i dostanie porządną nauczkę.

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

Co za bezczelny gość. Mam nadzieję, że trafi do sądu i dostanie porządną nauczkę.
                          Nie sądzę :rolleyes:.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• Bułk-son
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 33

Żywie się tą samą nadzieją, ale jak znam życie sprawa potrwa dłuuugi czas i pewnie ulegnie przedawnieniu lub coś w ten deseń ... :neutral:

Komentarz

• Viracocha
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 853

Prędzej dostanie nauczkę, jak oszuka nieodpowiednią osobę.

Komentarz

Pracuję...