Społeczeństwo głównie warszawskie...
X
-
-
Gdzie się nie spojrzy, to "warszawiacy"
Oficjalnie ich tylko 2,7 mln, a jak się narodu posłucha, to wychodzi, że co najmniej 30.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Komentarz
-
Tak, tak jak sobie ładnie to wszystko policzę. Wtedy wyjdzie, że Toruń ma;
70% ludzików korzystających soniaczów, 20% z nikona, 2% z analogów i zaledwie 8% z canonów. Olki będzie trzeba wrzucić na obręby Torunia, bo tam najczęściej i olka i fuji spotykam.
No i przechodząc dalej wyjdzie na to, że zaledwie 20% (5%+15%) robi zdjęcia, bo pozostała część kolekcjonuje sprzęt i biega bez karty pamięci, następnie klęcząc przed fotoszopem i rysując słońce, oczy i chmury.
Czemu 20%, 5% z C + 10% z N + 3% z S + 2% z A.
C - canon
N - nikon
S - sony
A - analogi
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Żeby nie było, że zmyślam. Na 2009 rok przeprowadziłem test i na 100 osób padły właściwie odpowiedzi odnośnie sony, nikon i canona. Do analogów zaliczyłem użyszkodnika yashici oraz średnio-formatowego pentaxa. Oczywiście byłem wtedy w Pentaxie i...nie wziąłem pod uwagę siebie i pentaxa. Jak dobrze patrzę to kalkulacje powyższe są prawidło. Dosłownie 70% chwaliło sobie od A200 do A350 i chyba jeden chłopak miał A900
Komentarz
-
Bo to jest tak, że jak ktoś np. z "Koziej Wólki" pracował trzy miesiące na budowie w Warszawie to już warsiawiak jest. Parę razy takich spotkałem - mieszka na wsi pod Kielcami od czasu do czasu złapie fuchę w Warszawie i: "No wiesz bo u nas w Warszawie...."Komentarz
-
Albo mieszka 50km od Warszawy, codziennie PKSem półtorej godziny w jedną stronę jedzie do pracy i też Warszawiak.Komentarz
-
Ku pokrzepieniu serc.
Oglądałem fragment ślubu ksiecia Wiliama i Kate Middleton w którym pozwolono reporterom robić zdjęcia - białe obiektywy canona przyjemnie wypełniły kadr, co prawda były wśród nich czarne, ale niewiele i wyglądały jak artefakty bardziej niż poważny sprzęt.
Tak więc ducha nie gaście bo są jeszcze miejsca na świecie gdzie Canon rulez!
swnwKomentarz
-
Czy ja wiem, że to taka bardzo dobra wiadomość?
Może gdyby faktycznie zaczęli mocno tracić rynek to by się do nowych puszek bardzie przyłożyli?Komentarz
-
A skąd wiesz, że nie były to białe tele Falcona ?
Wśród moich znajomych naliczyłem lustrzanki:
2-sony
1-pentax
6-nikon
3-canonSPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeriaKomentarz
-
-
Pracujac kilka lat w Jokerze szacuje ze dSLR'y sprzedalem mniej wiecej w takich proporcjach:
Canon - 15%
Nikon - 35%
Sony - 50%
Dlaczego? To proste - bo Sony jest de best
Komentarz
-
Analizując głębiej:
- z tych 2 soniaków jeden to FF, kupiony tylko dlatego, że koleś (semi-pro) analogowo od lat siedzi w minolcie i mu pasują obiektywy, a 2 jest używany sporadycznie
- 1 pentax to sporadyczny pstrykacz
- 6 nikonów to: 1 zawodowy fotograf, 2 pasjonatów, 3 sporadycznych pstrykaczy
- wszystkie 3 canony to pasjonaci
a teraz definicje:
-sporadyczny pstrykacz: robi fotki tylko na wyjazdach, nie przykłada się za bardzo, ot żeby były zdjęcia, nie ma potrzeby zstąpienia kita
-pasjonat: czasem bierze aparat i foci bez powodu, ogląda zdjęcia, satra się pracować nad sobą, marzy o kolejnych obiektywachSPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeriaKomentarz
-
A nawet "de bestest"
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pozwolę sobie na dopełnienie:
-sporadyczny pstrykacz: robi fotki tylko na wyjazdach, nie przykłada się za bardzo, ot żeby były zdjęcia, nie ma potrzeby zstąpienia kita, jest uzytkownikiem Sony/Nikon/Olympus/Pentax/etc.
-pasjonat: czasem bierze aparat i foci bez powodu, ogląda zdjęcia, satra się pracować nad sobą, marzy o kolejnych obiektywach, jest użytkownikiem Canon.

Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
co za głupi wątek
a w Łącku się strzela łącką i po paru strzałach nikogo już nie obchodzi kto co ma i czym strzela byle się przy stole utrzymać
Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz