X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mlody911
    Bywalec
    • 2005
    • 121

Paranoja!
    A zdjęcia np. Księżyca?!
    Chore czasy, chory Świat!

Komentarz

• Bangi
      Moderator
      • 2010
      • 5117

Zamieszczone przez mlody911
      Paranoja!
      A zdjęcia np. Księżyca?!
      Chore czasy, chory Świat!
      To tak podobnie jak z "dużymi" graczami na rynku smartfonów, też się ciągle sądzą o patenty, dziś w radio słyszałem - taki mały OT.
      SAMOLOTY CB
      SAMOLOTY lotnictwo.net
      SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• pan.kolega
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2817

Zamieszczone przez dinderi
        Myślę, że światowej wojny zbyt długo nie było, w mózgach się coraz bardziej przewraca.
        Też tak myślę. Nie tylko cykle tzw. biznesowe ae również cykle krwawych wojen i odbudowy są bardzo potrzebne, bo inaczej można zapomnieć o co właściwie chodzi.
        I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• greatidea
          Coś już napisał
          • 2010
          • 66

Zamieszczone przez jacek_73
          A kojarzycie kobietę w czerwonym z Matrixa
          Ale Matrix nie był biało-czarnym filmem

Komentarz

• Soundman
            Początki nałogu
            • 2008
            • 371

Idą czasy gdzie fotografowie coniektórzy chcą więcej zarobić pozywając innych do sądu o plagiaty niż zabrać się za robotę. Ciężkie czasy idą. Każdy z nas teraz robiąc zdjęcie ma się zastanawiać czy ktoś już podobnego nie zrobił i co mi grozi jak tak i się dowie ? idiotyzm...

Komentarz

• greatidea
              Coś już napisał
              • 2010
              • 66

W każdej branży znajdą się ludzie, którzy będą mieli o wszystko do wszystkich pretensje.

Spotkałem się z taką opinią, że teraz, młody pasjonat fotografii bierze do ręki aparat i wciska spust migawki jak myszką przy grze w Diablo. A powinien poświęcić trochę czasu by zapoznać się z pracami innych/lepszych, zastanowić się co i w jaki sposób chce się przekazać.
              Teraz wychodzi na to, że niebezpiecznie jest się inspirować pracami żyjących artystów, bo można się trochę sparzyć

Komentarz

• foto-oko
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 30

Kopiowanie pomysłów

Sprostowanie: pomysły można kopiować i nawet legalnie komuś "ukraść", ponieważ nie podlegają ochronie. Podlega to co jest wykonane za wyjątkiem opatentowanych. Tutaj oczywiście chodziło o plagiat, czyli nielegalne naśladowanie.

Komentarz

• Soundman
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 371

Tutaj to faktycznie była sytuacja taki sam autobus to samo miejsce ta sama obróbka tylko lekko inne kadrowanie no ale jednak nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi. W zasadzie to nawet nie widząc czyjegoś pomysłu można go naśladować fotografia teraz jest przeciez wszechobecna i ciężko pozostać stuprocentowo innym niż wszyscy

Komentarz

Pracuję...