X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michael_key
    Fotografujący
    • 2009
    • 2129

Odp: Pomoc dla Digital Foto Video

Myślę, że w zasadzie wszystko zostało już zapisane... w moim przypadku powodem odejścia od pisma było przede wszystkim dublowanie tematów, publikowanie tematów na siłę. Nie ma co ukrywać, że fotografia podobnie jak muzyka jest skończona. Na przykładzie muzyki... jest określona liczna nut i tylko od kompozytora zależy jak utwór będzie wyglądał.
    Poza tym wspomniane TWA było męczące... tysięczny wątek na forum dotyczący tego samego...
    Z jednej strony szkoda, z drugiej... tak pewnie musiało być. Nie jestem entuzjastą tego typu akcji, to i tak nic nie pomoże.

Komentarz

• igor58
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1861

w muzyce oprócz ilości nut jest też coś takiego jak interpretacja, o improwizacji nie wspomnę
      więc porównanie mocno chybione

Komentarz

• michael_key
        Fotografujący
        • 2009
        • 2129

Zamieszczone przez igor58
        (...) więc porównanie mocno chybione
        Twoja opinia, ja i tak mam inne zdanie.

Komentarz

• marekb
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2273

jak większość realnych gazet, czasopism... myślę że ogólnodostępny wszechobecny internet przykłada do tego swoją pięść :P

Komentarz

• Bangi
            Moderator
            • 2010
            • 5117

Owszem internet może trochę i dobija czasopisma, ale ja czasami naprawdę mam potrzebę realnego obcowania z papierem i na początku przygody z DFV było całkiem OK.
            SAMOLOTY CB
            SAMOLOTY lotnictwo.net
            SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• zysk
              Pełne uzależnienie
              • 2013
              • 1120

Zamieszczone przez Bangi
              na początku przygody z DFV było całkiem OK
              To samo dotyczy magazynów komputerowych.Kiedyś czekało się na te darmowe programy z płyty,bo ściągnięcie kilkudziesięciu MB to było "mission impossible".
              Albo motoryzacyjnych-w zasadzie przedruki .
              Inna sprawa:dziś z łatwością możemy sprawdzić,zweryfikować opinie o sprzęcie ,testy w wielu źródłach weryfikujemy błyskawicznie nie opierając sie tylko na jednym.
              W dodatku:nasze rodzime firmy,magazyny ,laboratoria nie maja takiego dostępu do sprzętu jak dziesiątki brytyjskich,amerykańskich czy niemieckich periodyków,
              więc i zaufanie do ich ocen jest jakby trochę mniejsze.
              "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
              7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• Pedro44
                Bywalec
                • 2009
                • 186

Wcześniej również prenumerowałem DFV, chyba z 3 lata. W zeszłym roku miałem zakończyć prenumeratę, ale namówiony przez siostrzeńca, który jako początkujący foto czytał sobie to pisemko, wykupiłem jeszcze prenumeratę na 2 lata, został jeszcze rok prenumeraty, a ostatnia gazetka przyszła w marcu.
                Następnych wydań gazetki ani widu, ani słychu...
                Ostatnio edytowany przez Pedro44; 26674.
                6D|5D+BG-E4|7D|40D+BG-E2|S14 f2.8 EX HSM|C 24L MkI|35L|C 50 f1.4|C 85 f1.8|C 100 f2.8 USM Macro|C 24-70 f2.8 L|C 70-200 f2.8 L IS|C 100-400 IS L|T 17-50|S 10-20 f4-5.6|C 18-200IS|C 580EXII|C 580EX i tyle...

Komentarz

• tomphoto
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 428

Większość podobnych czasopism powtarza tematy, jest taki content nowy czytelnik amator, dla tych którzy są z czasopismem jakiś czas coraz mniej to jest interesujące, bo owe tematy już poznali i oczekują czegoś nowego. Pozostaje im czytanie testów nowych sprzętów oraz wywiadów z jakimiś tam autorytetami fotografii. Czasem to nie wystarcza i odchodzą, ja przerobiłem tak kilka tytułów, oczywiście pożytku wiedzy było z tego wiele, ale nie można czytać ciągle o tym samym.
                  Za granicami naszego kraju funkcjonuje to podobnie, dla nie amatorów, pozostają gazety z inspiracjami, czyli takie które publikują tylko fotografie, ale to dla koneserów
                  Co do DFV, więcej w reklamę i marketing, odświeżyć trochę krew może, zakres czasopisma to nie tylko przecież fotografia.
                  Ostatnio edytowany przez tomphoto; 10677.
                  http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Komentarz

• centur
                    Uzależniony
                    • 2011
                    • 766

Zamieszczone przez tomphoto
                    Większość podobnych czasopism powtarza tematy, jest taki content nowy czytelnik amator, dla tych którzy są z czasopismem jakiś czas coraz mniej to jest interesujące, bo owe tematy już poznali i oczekują czegoś nowego. Pozostaje im czytanie testów nowych sprzętów oraz wywiadów z jakimiś tam autorytetami fotografii. Czasem to nie wystarcza i odchodzą, ja przerobiłem tak kilka tytułów, oczywiście pożytku wiedzy było z tego wiele, ale nie można czytać ciągle o tym samym.
                    .
                    mam dokładnie takie samo zdanie, jakieś 6-7 lat temu prenumerowałem FVD (tak to się chyba wtedy nazywało) a niedawno pożyczyłem od kumpla 2 numery DFV i przeżyłem swoiste deja vu - od lat to samo, w kółko powtarzające się pitolenie...
                    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• przemo_k
                      Bywalec
                      • 2012
                      • 130

Zamieszczone przez centur
                      mam dokładnie takie samo zdanie, jakieś 6-7 lat temu prenumerowałem FVD (tak to się chyba wtedy nazywało) a niedawno pożyczyłem od kumpla 2 numery DFV i przeżyłem swoiste deja vu - od lat to samo, w kółko powtarzające się pitolenie...
                      tak jest chyba w każdej branży, np. Murator - te same tematy co 12-18 miesięcy
                      szkoda mi DFV - mam tam jeszcze ponad rok prenumeraty no i wolę papier od internetu, ale ja to staroświecki jestem
                      pozdrawiam

Przemek

Komentarz

• jaś
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 2601

Druk odchodzi powoli w przeszłość, zrobić wydanie cyfrowe na tablety w rozsądnej cenie (bo brak druku, rozwożenia, pośredników) więc pewnie za 9.99 by się dało to robić a może nawet taniej sam bym może kupował w takiej formie, skupić się na unikalnej treści, a nie opisie nowości sprzętowych bo ileż można czytać o sprzęcie i ile papieru można trzymać w domu? jakiś czas temu zrezygnowali z dorzucania płytki dvd do numeru ten krok powinni zrobić kilka lat temu takie płytki tylko zaśmiecają środowisko naturalne a i tak ich nikt nawet nie rozpakowuje (a koszt tego jakiś musi być). Druk i czasopisma w tej formie to przeszłość tylko redakcje i wydawcy (i reklamodawcy) jeszcze tego nie widzą, a potem ręka w nocniku. MZ czasopismo w tej formie nie przetrwa.
                        Ostatnio edytowany przez jaś; 9531.
                        Jestem szumofobem
                        S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                        Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Zybi_S
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 126

Witam.

W moim przypadku to nie forma (druk na papierze), która mi osobiście odpowiada, ale zamieszczana treść spowodowała zmniejszenie zainteresowania.
                          Konkurencja również zrobiła swoje.
                          Są czasopisma, a także książki wydawane zarówno w formie drukowanej, jak i czysto elektronicznej. Każda z nich ma swoje wady i zalety jak i swoich odbiorców.

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...