X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • słowiczek
    Uzależniony
    • 2014
    • 759

Odp: Po co robić te zdjęcia?

Zamieszczone przez Usjwo
    Tylko po co pamietac taka impreze?
    ...bo to chyba jedyna impreza,którą można zapamiętać;skoro nie było kamery,to może na stół poszło picolo? A do tematu wracając -jeżeli fotografia to hobby to cyka się po to,żeby mieć zdjęcia (gołębiarz stoi i gwizda i też się cieszy),a jeżeli praca to dla kasy. Fajnie jest połączyć jedno i drugie

Komentarz

• jas_r
      dawniej jas_rambo
      • 2013
      • 116

Temat rzeka.. i chyba trochę zbyt poważny jak na to forum.

Komentarz

• jan pawlak
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 4283

A robienie zdjęć też ma wady, zboczenie jakieś !!

Jestem na "wyprawie", staje w fajnym punkcie i ..... wyjmuję statyw, patrzę na słońce, szukam miejsca, przymierzam się do ...., zmieniam, .... zamiast po prostu chłonąć ten widok, zapomnieć o wszystkim, wczuć się w...

I dopiero po parunastu dniach, patrząc w monitor..podziwiam.

Zboczenie jakieś !!

jp
        Ostatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.
        puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
        Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
        http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
        public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• maciek12ss
          Początki nałogu
          • 2012
          • 492

Zamieszczone przez jan pawlak
          A robienie zdjęć też ma wady, zboczenie jakieś !!

Jestem na "wyprawie", staje w fajnym punkcie i ..... wyjmuję statyw, patrzę na słońce, szukam miejsca, przymierzam się do ...., zmieniam, .... zamiast po prostu chłonąć ten widok, zapomnieć o wszystkim, wczuć się w...

I dopiero po parunastu dniach, patrząc w monitor..podziwiam.

Zboczenie jakieś !!

jp
          Tu się z Panem zgadzam . Czasami gdzieś pojadę w fajne miejsce i zamiast relaksować się i podziwiać widoki, najpierw oglądam je przez wizjer aparatu, potem na lcd jak coś nie tak to znowu wizjer kombinacje alpejskie może taki kadr, a może inny. Jak już strzele te kilka fotek to dopiero mogę odpoczywać. I to nie do końca bo szkoda dnia może coś ustrzele ciekawego i w drogę !! szukać kolejnego ciekawego kadru to taki sport można powiedzieć
          6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Komentarz

• RobertON
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 2190

Zamieszczone przez maciek12ss
            szukać kolejnego ciekawego kadru to taki sport można powiedzieć
            Bo strasznie "najarany" jesteś na to fotografowanie - w najbardziej pozytywnym sensie tego działania.
            https://500px.com/robowert26

Komentarz

• janhalb
              Początki nałogu
              • 2008
              • 321

A może...

George'a Mallory'ego spytali kiedyś, dlaczego chodzi po górach. Odpowiedział: "Bo są".
              Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

• Leon007
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 2709

Żeby było logicznie, na pytanie "Dlaczego robisz zdjęcia?", trzeba by odpowiedzieć "Bo nie ma".
                Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
                Ja
                Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
                Konfucjusz

Komentarz

• słowiczek
                  Uzależniony
                  • 2014
                  • 759

Oczywiście ładny widok można zapamiętać( wesele się kłania ) ale zdjęcie zatrzymuje go na zawsze. Możemy też podzielić się tak zapisanymi wspomnieniami z innymi,nie każdy może być tam, gdzie my byliśmy,czy też nie każdy zobaczy to co my widzimy. Chodzi o to, żeby zrobić to (zdjęcie) ładnie i estetycznie,nad czym z uporem maniaka wciąż pracuję. Zboczenie jakieś...

Komentarz

• Jiikner
                    • 2014
                    • 1

Ja tam wolałem stare czasy kiedy robiło się 5-10 zdjęć z jakiejś imprezy czy wakacji na pamiątkę teraz na weselach każdy biega z aparatem i pstryka po 300-1000 zdjęć. A te wszystkie zdjęcia są bez sensu i aż nie można tego oglądać każdy z każdej perspektywy po 20 razy....
                    Ostatnio edytowany przez michael_key; 29684. Powód: porządkowanie - automatyczny kolejny post
                    Profesjonalny fotograf wesele na terenie Wągrowca

Komentarz

• zysk
                      Pełne uzależnienie
                      • 2013
                      • 1120

Zamieszczone przez Jiikner
                      Ja tam wolałem stare czasy kiedy robiło się 5-10 zdjęć z jakiejś imprezy czy wakacji na pamiątkę
                      Przecież nie ma przeciwskazań ,aby wrócić do tych zasad. Wkladasz kartę ,która pozwoli na zrobienie 10-20 fotek i już masz ograniczenie ,ktorego Tobie brakuje.
                      "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
                      7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• dziadowskibicz
                        Dopiero zaczyna
                        • 2011
                        • 27

a tam wolałem stare czasy kiedy robiło się 5-10 zdjęć z jakiejś imprezy czy wakacji na pamiątkę teraz na weselach każdy biega z aparatem i pstryka po 300-1000 zdjęć. A te wszystkie zdjęcia są bez sensu i aż nie można tego oglądać każdy z każdej perspektywy po 20 razy....
                        No właśnie, lepiej zrobić 10 dobrych zdjęć niż 1000 ch... znaczy kiepskich
                        A po co je robić, może po to żeby zatrzymać czas...
                        Ostatnio edytowany przez michael_key; 29684. Powód: porządkowanie - automatyczny kolejny post

Komentarz

• michael_key
                          Fotografujący
                          • 2009
                          • 2129

Zamieszczone przez Jiikner
                          Ja tam wolałem stare czasy kiedy robiło się 5-10 zdjęć z jakiejś imprezy czy wakacji na pamiątkę teraz na weselach każdy biega z aparatem i pstryka po 300-1000 zdjęć. A te wszystkie zdjęcia są bez sensu i aż nie można tego oglądać każdy z każdej perspektywy po 20 razy....
                          Póki co u mnie to tak wychodzi. Jest to związane zapewne z faktem, o którym pisał jan pawlak

Komentarz

• cieszywid
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 22

Dla człowieka, który żyje tym co robi(albo do tego dąży) - jeśli w tym wypadku jest to fotografia - pytanie jest zupełnie naturalne. Jak dla mnie odpowiedzią są same zdjęcia i entuzjazm ludzi, którzy te zdjęcia widzą. Emocje, sentyment i rozrywka, estetyka. Wiemy, że ten kawałek rzeczywistości na obrazku może być piękny w szerokim kontekście. I o to chodzi. (Mam tu na myśli głównie zdjęcia, na których są ludzie i przestrzenie z nimi związane). Na jakimś etapie może się to wydawać za mało, żeby zajmować się tym długo, lub bardzo długo. No ale tak jest z wszystkim i każdy szuka sobie dalszej drogi na swój sposób.

--- Kolejny post ---

Dla człowieka, który żyje tym co robi(albo do tego dąży) - jeśli w tym wypadku jest to fotografia - pytanie jest zupełnie naturalne. Jak dla mnie odpowiedzią są same zdjęcia i entuzjazm ludzi, którzy te zdjęcia widzą. Emocje, sentyment i rozrywka, estetyka. Wiemy, że ten kawałek rzeczywistości na obrazku może być piękny w szerokim kontekście. I o to chodzi. (Mam tu na myśli głównie zdjęcia, na których są ludzie i przestrzenie z nimi związane). Na jakimś etapie może się to wydawać za mało, żeby zajmować się tym długo, lub bardzo długo. No ale tak jest z wszystkim i każdy szuka sobie dalszej drogi na swój sposób.

--- Kolejny post ---

nie mam pojęcia, dlaczego już drugi raz dzisiaj mam podwojone posty..

--- Kolejny post ---

nie mam pojęcia, dlaczego już drugi raz dzisiaj mam podwojone posty..

Komentarz

Pracuję...