X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MarekC
    Uzależniony
    • 2005
    • 647

Zamieszczone przez Reno
    BTW, dzięki za pomoc, Marek
    Najważniejsze, że masz dobre oko, umiesz IMHO estetycznie skomponować obraz. A że WB trochę nie wyszło... 5 minut (bo dopiero sie uczę) z PS Elements i po problemie :-).

Porażki to dopiero ja odnoszę, gdy co rusz muszę kadrować fotki czy walić seriami by coś z nich wybrać . Tyle że ja robię głównie sceny dynamiczne, np. dzieci w ruchu, samoloty .. kurde, ja jeszcze nie wywołałem klisz z Airshow
    Pozdrawiam
    Marek

Komentarz

• kedar6890
      Bywalec
      • 2004
      • 107

te ramki i tła to z allegro.Znam tego gościa który to sprzedaje.W tytule swojeje aukcji napisał coś takiego "ramki i tła- nowy wymiar w fotografii cyfrowej"

Komentarz

• jrock7
        Coś już napisał
        • 2005
        • 88

No to ja, żeby "rzucić słońca" troche na tą ludową twórczość
        proponuje chwile relaksu na najwyższym wg.mnie poziomie:

pzdr.;-)

Komentarz

• perlpa
          Początki nałogu
          • 2005
          • 350

Tak dla przeciwwagi z koszmarkami z początku watku: http://www.ventanaweddings.com

Komentarz

• jrock7
            Coś już napisał
            • 2005
            • 88

Ciekawi mnie to, ze wiekszosc tych super fotek jest robiona w świetle zastanym....mało kiedy widac lampe błyskową...nie wiem, moze to jest spowodowane dobrym sprzetem, jasnymi obiektywami - adekwatnym do zarobków i talentu...;-)

Komentarz

• perlpa
              Początki nałogu
              • 2005
              • 350

Zamieszczone przez jrock7
              Ciekawi mnie to, ze wiekszosc tych super fotek jest robiona w świetle zastanym....mało kiedy widac lampe błyskową...nie wiem, moze to jest spowodowane dobrym sprzetem, jasnymi obiektywami - adekwatnym do zarobków i talentu...;-)
              Większość zdjęć to dobrze pojęty fotoreportaż. Najczęściej stosowane są bardzo jasne obiektywy, lampy ewentualnie bardzo delikatnie łagodzą kontrasty. Oczywiście ważny jest sprzęt ale w tego typu zdjęciach najważniejsze według mnie są: prosta forma, oszczędna kolorystyka, bardzo umiejetne operowanie głębią ostrości, nastruj, nastruj, nastruj...
              Coś do czego ciągle staram się dążyć i czego szukam w fotografiach innych.

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

zdjęcia górnicze, górnictwo, fotografia lotnicza, film, fotografia lotnicza, górnicy, multimedia, zdjęcia reportażowe, dron, latanie, zdjęcia z drona,

nice SHIT !

U mnie też jest koleś co wkleja różne aniołki itd, robi wszystko na tzw bluboxie i wstawia jakieś tła typu Grand Kanion, Wodospad Niagara, Księżyc itd
                Wszystko ręcznie wycina w prawdopodobnie PS'ie (postaci) i nie wychodzi mu to za bardzo bo twarze są kanciate i zawsze pozostaje taki troszke outline.

Ja pier....le przecież na to nie można patrzeć.
                Ostatnio edytowany przez Zielony; 2434.
                sigpic

Komentarz

• perlpa
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 350

Zamieszczone przez marcingreen
                  U mnie też jest koleś co wkleja różne aniołki itd, robi wszystko na tzw bluboxie i wstawia jakieś tła typu Grand Kanion, Wodospad Niagara, Księżyc itd
                  Wszystko ręcznie wycina w prawdopodobnie PS'ie (postaci) i nie wychodzi mu to za bardzo bo twarze są kanciate i zawsze pozostaje taki troszke outline.

Ja pier....le przecież na to nie można patrzeć.
                  Żeby tylko patrzeć. niektórzy jeszcze za to płacą a co mnie przeraża to sa zadowoleni i naganiają kolejnych klientów.

Komentarz

• Hiv
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 321

Dwa ostatnie linki to fotki na najwyższym poziomie... Ale dobrze czasami też obejrzeć "gnioty" bo wtedy człowiek zaczyna doceniać swoją pracę! To troszke otuchy dodaje, że można jeszcze być konkurencyjnym na tym rynku i mobilizacja do dokładnej pracy

A co do mentalności społeczeństwa - fotografia to jedna z wieeeelu dziedzin w ktorej łatwo ją dostrzec...

Komentarz

• thorin
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1990

No to ja, żeby "rzucić słońca" troche na tą ludową twórczość
                      proponuje chwile relaksu na najwyższym wg.mnie poziomie:

pzdr.;-)

widze ze panowie wysoko postawili poprzeczke, to ja wrzuce zdjecia fotografa ktory moze az tak swiatowych zdjec nie robi ale sa to zdjecia porzadne (no moze sa udziwnione wodotryski, ale nie ma blueboxow ) i przede wszystkim wie za co sie placi, polecam spojrzec na cennik...

Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• GoTo
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 163

Zamieszczone przez perlpa
                        http://www.ventanaweddings.com
                        Czyli można, trzeba tylko chcieć i mieć jakieś poczucie eststyki I wcale nie trzeba jakiegoś super-hiper sprzętu. Bardzo mi sie podobają, szczególnie z pierwszego linka, chciałbym mieć takie ze swojego ślubu

Komentarz

• Robson01
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1574

W plenerze większość fajna i ciekawa, natomiast studyjne różnie. Moim zdaniem "studyjne 2" to nieporozumienie, przynajmniej jeżeli chodzi o taką uroczystość.
                          Canon
                          Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• jrock7
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 88

No mnie tez sie osobiscie nie podobaja takie "rasowane" zdjęcia, inscenizowane oraz przyciemniane w szopie po krawędziach, wole czysty, naturalny reportaż....a czasami forma przerasta treść ;-)

Komentarz

• thorin
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1990

mi tez sie to moze niepodobac ale zamysl jest fotografa, a raczej kupujacego, ten gosc siedzi w zawodzie nie od dzis wie co robi bo zaklad ma po ojcu i dziadku...

Komentarz

• jrock7
                                Coś już napisał
                                • 2005
                                • 88

Rozumiem - tradycja ;-)

Komentarz

Pracuję...