Czy wy jesteście kawalerami??? Ja jak kupię np filterek do obiektywu to już żona warczy na mnie, bo nie rozumie tej palącej potrzeby ciągłego uzupełniania zestawu fotoamatora. Jakbym wspomnial teraz np, że potrzebuję obiektyw za 2 tys zł, to by chyba wysłała mnie do psyhiatry, bo już przecież mam jakieś tam , to po co mi? Ale później chce oglądać ładne zdjęcia :wink: No ale cóż, nawiązując do powyższego tematu - zaciekawił mnie ten tamron ze stałym światłem 28-75 2,8. Aktualnie posiadam 300D, KIT, 28-90 4,5-5 , 80-300 4,5-5 , jakieś różne filterki i inne duperele
X
-
Tagi: Brak
-
Bo zony/dziewczyny dziela sie na dwa rodzaje.. takie ktore maja tego samego zajoba co ty... i na te ktore go nie maja.. Zycze wszystkim tych pierwszych.. bo inaczej moze byc tak jak u kolegi powyzej ;-) -
a zdaza sie to czesto - sprawdzone osobiscie!dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
-
No wiec wszystkim Canonierom wielkie czesć. :wink: Wrzeszcie trafiłem do grupy zwariowanychCześć!!
Jestem nowy więc się przedstawię:
Canonolubów.Canonem(ami) fotografuje od zawsze.Ostatnie kilka lat Canonem T 90 + kilka szkiełek ( 17/4 24/2,8 28/2,0 35/2,0 50/1,4 85/1,2L 105/2,5 makro vivitar 80-200/2,8 tokina atx 300/2,8L) do tego flesz 300tl+ML 3+mieszek FD Canon , no i wiele innych drobiazgów jak filtry itp.CZasy strasznie gnaja do przodu i wiem ze w dobie takich cudów jak eos 1Ds ten zestawik przypomina park jurajski.W najblizszym czasie mam zamiar jednak dolaczyc do grona cyfrowiczów.
Komentarz
-
Jest jeszcze trzeci rodzaj - takie ktore nie wtracaja sie w twoje wlasne wydatki z twojej wlasnej kieszeni... to raczej dotyczy tylko dziewczyn bo zona to juz pewnego rodzaju ma prawo do wspolnego podzialu majatku itp (nie znam sie :> )Zamieszczone przez CzachaBo zony/dziewczyny dziela sie na dwa rodzaje.. takie ktore maja tego samego zajoba co ty... i na te ktore go nie maja..
.
I akurat moja dziewczyne w ogole nie obchodzi co, ile i na co wydaje, obym tylko czasem dal pieniazki na zakupy zywnosciowe 8)Komentarz
-
To się nie liczy :wink: A trzeci rodzaj rzeczywiście istnieje - i to taka żona która co prawda nie podzielaja maniactwa, ale cieszy się gdy mąż się cieszyZamieszczone przez VitezJest jeszcze trzeci rodzaj - takie ktore nie wtracaja sie w twoje wlasne wydatki z twojej wlasnej kieszeni... to raczej dotyczy tylko dziewczyn bo zona to juz pewnego rodzaju ma prawo do wspolnego podzialu majatku itp (nie znam sie :> )Zamieszczone przez CzachaBo zony/dziewczyny dziela sie na dwa rodzaje.. takie ktore maja tego samego zajoba co ty... i na te ktore go nie maja..
Taka jak moja
Komentarz
-
Nie no to juz jest czwarty rodzaj... powiedzmy "cieszaca sie twoim szczesciem" . Moj rodzaj to "nie zagladajaca do twojego portfela" 8) .Zamieszczone przez muflonTo się nie liczy :wink: A trzeci rodzaj rzeczywiście istnieje - i to taka żona która co prawda nie podzielaja maniactwa, ale cieszy się gdy mąż się cieszyZamieszczone przez VitezJest jeszcze trzeci rodzaj - takie ktore nie wtracaja sie w twoje wlasne wydatki z twojej wlasnej kieszeni... to raczej dotyczy tylko dziewczyn bo zona to juz pewnego rodzaju ma prawo do wspolnego podzialu majatku itp (nie znam sie :> )Zamieszczone przez CzachaBo zony/dziewczyny dziela sie na dwa rodzaje.. takie ktore maja tego samego zajoba co ty... i na te ktore go nie maja..
Taka jak moja 
Szczerze mowiac nie chcialbym miec dziewczyny zajmujacej sie fotografia... bylbym zazdrosny ze robi lepsze zdjecia i zly ze podbiera mi obiektywy, obiekty, modelki, pomysly itp
... dziewczyny klocacej sie o kazdy filterek do sprzetu tez bym nie chcial miec i dlugo bym z taka nie pobyl... z moja aktualna jedyny problem to zazdrosc o modelki 
Btw wydzielam i przerzucam temat bo Offtop a praktycznie off forum
Komentarz
-
LIFE IS BRUTAL.Szczerze mowiac nie chcialbym miec dziewczyny zajmujacej sie fotografia
Wydaje mi sie, że o te modelki tu chodzi :wink:zly ze podbiera mi obiektywy, obiekty, modelki//mjKomentarz
-
-
A jest tu jakis Pan ktory ma Pania fotograf?Zamieszczone przez UniqueA Panowie nie bywają zazdrośni o modeli
:wink:Komentarz
-
jasne, ze jest, jak moja zona dorwie sie do aparatu i ustawi zieloby programik to jest pania fotografA jest tu jakis Pan ktory ma Pania fotograf?
pozdrawiam
piotrkula
EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6,
VG-10, SpeedLite 540EZKomentarz
-
mojej nie daje dotykac bo jak go wezmie do reki z zalozona lampa i tele to mowi ze za ciezki i juz sie odechciewa, a pozatym jak mam tlumaczyc funkcje ustawiania ostrosci to mnie szlak trafia!dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
-
ja nawet probowalem tlumaczyc co to jest przyslona, czas naswietlania i takie tam podstawowe *******y, ale nic z tego nie wyszlo, za duzo pokretel i mozliwosci, poza tym uwazam ze EOS nie jest najlepszym aparatem do nauki, chyba lepiej zaczac od manuali i to bez zadnych programow, po prostu tu jest przyslona tu czas i wszystko.jak mam tlumaczyc funkcje ustawiania ostrosci to mnie szlak trafia!
z drugiej strony jak mialem zenita, to niestety moja zona w ogole zdjec nie robila, a tak przynajmniej wie ze na zielony, przycisnac do polowy az da znac, ze zlapal ostrosc i docisnac, zdjecie gotowe.
przy tych wszystkich niedoskonalosciach technicznych miojej zony musze przyznac ze bardzo duzo widzi w wizjerze i jej ujecia sa zwykle bardzo ciekawe, ale to artystyczne dusze tak maja ( jest po szkole muzycznej).pozdrawiam
piotrkula
EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6,
VG-10, SpeedLite 540EZKomentarz
-
no dawaj ja na Plfoto!dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
Komentarz