X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dave88
    Początki nałogu
    • 2009
    • 297

Odp: Wycena zdjęć produktowych

Zamieszczone przez fret
    Za moich czasów za naukę się płaciło. Fajne te nowe czasy
    więc zgodnie z poradą kolegi zaproponuj, że Ty klientowi zapłacisz za to, że możesz u niego robić fotki i się przy okazji czegoś nauczyć a tak poza tym to człowiek uczy się całe życie, więc nie zarobisz nigdy a będziesz tylko dopłacać :P

jak zgodzisz się, że zapłaci Ci za godzinę to istnieje spore ryzyko, że gościu będzie nad Tobą stał i liczył Ci czas, że za wolno, że po co tak, że wystarczy tyle itd.
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Komentarz

• af-p
      Bywalec
      • 2009
      • 109

tak, opłaca się robić zdjęcia produktowe, jeśli umiesz je robić to także powinnaś umieć je wycenić...

Komentarz

• italy
        Uzależniony
        • 2011
        • 507

Zamieszczone przez Masaesu
        Tak z Waszego doświadczenia.... opłaca Wam się robić zdjęcia produktowe?
        Czasami nawet bardzo.Za kilkanaście zdjęć opakowań z wyrobami cukierniczymi - dobre wakacje .
        Choć raz zrezygnowałem z 7-8 zdjęć podobnych wyrobów - podczas negocjacji padła cena -350 euro, klient po zawahaniu powiedział że się ze mną skontaktuje w późniejszym terminie.Po kilku dniach zadzwonił kolega że ma zleceniodawce na 8 zdjęć opakowań ,chciał pomocy w wycenie ode mnie.Podczas rozmowy wyszło o jakie opakowania chodzi, że to ten sam zleceniodawca co był u mnie Kolega już po rozmowie ze mną zaproponował mu cenę 400 euro . I jakie było moje zdziwienie gdy po 2 dniach zadzwonił ten sam klient z propozycją że przystaje na moją cenę .Odmówiłem. Do kolegi już nie zadzwonił I dalej na swej stronie firmowej ma stare zdjęcia.

Komentarz

• zdebik
          Pełne uzależnienie
          • 2013
          • 4065

[MENTION=43168]italy[/MENTION] trochę jak z tym dzieckiem które na złość babci odmroziło sobie uszy
          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• italy
            Uzależniony
            • 2011
            • 507

Zamieszczone przez zdebik
            @italy trochę jak z tym dzieckiem które na złość babci odmroziło sobie uszy
            Ja sobie ich nie odmroziłem, w tym czasie i tak złapałem kilka zleceń Jakoś nie miałem przekonania do tego klienta A po drugie, czy ja sobie nie mogę klientów wybierać ?

Komentarz

Pracuję...