Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chomsky
    Początki nałogu
    • 2005
    • 485

Zachecam do porownania jakichkolwiek zdjec pomiedzy 20d/350d (do wyboru) a d50, Potem pogadamy.
    Czesc. Ch.
    Analog ma "dusze".

Komentarz

• kami74
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1492

Zgodnie z sugestia chomskiego chcialem obejrzeć pare zdjęć z D50 na pbase. I co...? Okazuje się, że nie ma tam praktycznie zdjęc z nikonów. Od 2004 r ze wszystkich modelów Nikona jest tam 80 zdjęć i wszystkie pochodzą z D70 i D70s. Czemu tak jest wie ktoś
      5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
      MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12158

Zamieszczone przez Jac
        ale jakby fiat 126p byl szybszy i lepszy od porsche to nikt by nie kupil porsche... no poza kilkoma zoltymi fanatykami
        szczerze? to mam odmienne zdanie. 90% mojej przyjemnosci z fotografowania bierze sie z wykonywania zdjec, a nie z ogladania pikseli na ekranie. a zeby miec ta przyjemnosc potrzebuje narzedzie, ktore jest zrobione z jajem i dla fotografa. po prostu moja definicja pojecia "aparat fotograficzny" zaklada troche wiecej niz pojecie "urzadzenie do generowania plikow graficznych".
        www albo tez flickr

Komentarz

• chuckyy
          Początki nałogu
          • 2005
          • 482

Zamieszczone przez chomsky
          Zachecam do porownania jakichkolwiek zdjec pomiedzy 20d/350d (do wyboru) a d50, Potem pogadamy.
          Czesc. Ch.

Akurat byłem na tej stronie - pogadamy?
          | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Kubaman
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4709

Zamieszczone przez chomsky
            Czesc. Ch.
            Kolejna dyskusja bez konkretów To się robi nudne, a dziwnym trafem D50 nawet w obozie Nikona nie "rządzi".
            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Parteq
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1159

Zamieszczone przez Grzdyll
              Cieszą? Mnie tam średnio cieszą - wolę w N. widzieć jak najsilniejszą konkurencję dla naszego "jedynego słusznego" systemu. Bo to wymusza staranie o klienta i spadek cen.
              Kogoś też nużą ciągłe uszczypliwości pod adresem N. na tym forum? Czy może jestem osamotniony?
              Popieram Cie Grzdyll,
              posiadacza Canona po plajcie Nikona mogliby miec podobny problem jaki ostatnio zanotowala Europa w obliczu kryzysu gazowego.

I na tej grupie zaczeloby pojawiac sie trudne slowo - dywersyfikacja..
              ;-)

Pozdrawiam,
              Parteq

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12158

Zamieszczone przez kami74
                Zgodnie z sugestia chomskiego chcialem obejrzeć pare zdjęć z D50 na pbase. I co...? Okazuje się, że nie ma tam praktycznie zdjęc z nikonów. Od 2004 r ze wszystkich modelów Nikona jest tam 80 zdjęć i wszystkie pochodzą z D70 i D70s. Czemu tak jest wie ktoś
                jakis zonk. cos pbase ostatnio widac zmienial, bo zawsze link (www.pbase.com/cameras/ ... / ... ) prowadzil od razu do zdjec przykladowych. a tu jakies durne komentarze.

jakas bzdura. moze im przejdzie i przywroca
                www albo tez flickr

Komentarz

• Jac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4813

Zamieszczone przez akustyk
                  szczerze? to mam odmienne zdanie. 90% mojej przyjemnosci z fotografowania bierze sie z wykonywania zdjec, a nie z ogladania pikseli na ekranie. a zeby miec ta przyjemnosc potrzebuje narzedzie, ktore jest zrobione z jajem i dla fotografa. po prostu moja definicja pojecia "aparat fotograficzny" zaklada troche wiecej niz pojecie "urzadzenie do generowania plikow graficznych".
                  z jednym sie zgodze, ja tez nie lubie ogladac pikseli na ekranie a na odbitkach jak najbardziej tak... a co do przyjemnosci z trzymania aparatu to jest ona dla mnie malo istotna ;-) wazne zebym go umial obsluzyc prawidlowo.. wiem pewnie z nikonem jest duzo lepiej jak z canonem, ale mnie to nie przekonuje, bo jak mam komus pokazc zdjecia to nie zaczynam od pokazywania apartu... nawet na tym nie koncze :-)... pewnie ze fajnie by bylo jak by canon mial tak zachwalana ergonomie Nkona, ale jej brak nie dyskwalfikuje tego sprzetu, poza tym nikt za 10 lat nie bedzie pamietal co jakim aparatem bylo zrobione, tylko to co zostalo zrobione...

ps. a wogole to myslalem ze tu bedzie kolejna wojenka systemowa (chomsky juz zaczal kopanie okopow ;-) ) ale jak narazie bardzo wolno rosnie cisnienie... w koncy buchnie i bedzie kolejny watek o 'dupie maryny'....

ps2. a watek powinien miec analogiczny tytl co ten o 5D, czyli problemy z D70 lawinowo narastaja....

ps3. moze zamknac ten watek?
                  Instagram

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez Jac
                    ps3. moze zamknac ten watek?
                    Dobry pomysł. Kurcze, a może by tak wprowadzić zakaz pisania o Nikonie?... Zawsze kończy się tak samo
                    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...