X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rysiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 897

co do az'ta to dwie uwagi
    - data center może i mają w niemczech, ale większość domen siedzi w polsce.
    - chodzi dobrze, dopóki na fizycznym serwie, na którym jest nasza domena nie przybedzie innych domen. Wtedy serwy nie wydalają i sie kisi maksymalnie. Przynajmniej tak bylo do niedawna, jednak wystarczylo, zeby im podziekowac.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• dentharg
      Uzależniony
      • 2005
      • 867

Zamieszczone przez nastier
      czlowieku... to co Ty chcesz tam trzymac, skoro baza 50 mb Ci nie wystarczy?

kolega przy galerii z setkami zdjec i tysiacy komentarzy uzywal 17 mb bazy, na skrypcie 4images.

dane trzymane sa w plikach, nie w bazie, chyba ze jakis kosmicznych skryptow uzywasz.
      Nie musisz od razu tak ofensywnie..
      Chce uzywac Gallery 2. Mialem Gallery 1 i tam *wszystko* bylo w plikach. W Gallery 2 jest juz potrzebna baza. Widzialem skrypty, ktore miniaturki trzymaja w blobach w bazie i to szybko puchnie wtedy. Stad moje pytania.
      Zapisalem sie na forum Gallery2 i dostalem odpowiedz, ze tylko metadane sa trzymane w bazie i 50 MB MySQLa na 5 galerii po 200 zdjec "is more than enough".

Zdaje sie, ze przycupne na easyisp.pl. Za pakiet easyWeb niecala 100 (1GB pojemnosci na wszystko, 5GB transferu/miesiac). Na webhostingtalk.pl zbiera nawet niezgorsze opinie. O e9.pl czytalem ze mieli *POWAZNA* (tak napisane) awarie kilka miesiecy temu i utracili sporo klientow. Poza tym uzywaja panelu Contixx, ktory mi sie po prostu nie podoba.
      Netlook.pl wyglada najlepiej z tego wszystkiego pod wzgledem jakosci, ale 350 MB na maile/www dla calej rodziny wyglada malo (w pakiecie do 100pln/rok)...

No to tyle ode mnie (na razie )
      Ostatnio edytowany przez dentharg; 2052.
      Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• fICHU
        Bywalec
        • 2005
        • 200

dzisiaj zachodze na nazwa.pl i widze ze maja promocje.
        5GB placu z podzialem wedle uznania i 300GB ruchu
        moze to dla kogos jest oferta...
        w sumie mam u nich serwer
        jakby ktos zakladal moze uwzglednic jako polecajacego...

pozdrawiam
        7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
        Mój śmietnik

Komentarz

• woyd
          Początki nałogu
          • 2005
          • 488

no i stało się to, czego się chyba nie spodziewałem..

Strona głowna Foxnet wygląda dziś tak:

a po mojej pół roku dopieszczanej galerii i blogu nie został żaden ślad..... wrrrrrrr

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• dentharg
            Uzależniony
            • 2005
            • 867

Od razu widac co za firma, skoro pisza 'profezjonalizm'..
            mi na easyisp.pl jest znosnie, choc czasami tez zdarzaja sie momenty, ze transfer rzednie i trzeba ponawiac..
            Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• solti
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1090

Zamieszczone przez woyd
              Czyli jeśli 4 osoby na raz zajrzą na stronę (mam galerię PHP&MySQL) to jednej z nich się ona nie wyświetli ?? Głupie to trochę...
              Proponuję przeczytać to: http://forum.ovh.pl/showpost.php?p=7979&postcount=66

Ja się zdecydowałem. Stronaka na razie w budowie:-D
              Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
              galeria na forum Canon-board
              galeria na stronie lotnictwo.net.pl
              galeria.solti.pl

Komentarz

• ukasbadu
                Coś już napisał
                • 2005
                • 94

A ja właśnie się skusiłem na promocję w nazwa.pl ... niech ktoś tylko podpowie dlaczego przy przenoszeniu bazy mySQL-owej pl-literek nie widać.
                , Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Komentarz

• rysiaczek
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 897

Zamieszczone przez ukasbadu
                  A ja właśnie się skusiłem na promocję w nazwa.pl ... niech ktoś tylko podpowie dlaczego przy przenoszeniu bazy mySQL-owej pl-literek nie widać.
                  Najprawdopodbniej inne kodowanie znaków w bazach danych - najczęstsze to latin-2 i UTF-8. Jeżeli przenosisz przy pomocy phpMyAdmina, wybierz odpowiednie kodowanie przy importowaniu pliku.

Komentarz

• ukasbadu
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 94

Zamieszczone przez rysiaczek
                    Najprawdopodbniej inne kodowanie znaków w bazach danych - najczęstsze to latin-2 i UTF-8. Jeżeli przenosisz przy pomocy phpMyAdmina, wybierz odpowiednie kodowanie przy importowaniu pliku.
                    Jakiego bym nie wybral przy imporcie to polskich znakow nie ma. W kodzie strony utf-8. Dane w bazie zrodlowej: utf-8 (na pierwotnym serwerze wszystko gra). W bazie docelowej niby utf-8 ale nie dziala, phpmyadmin z serwera zrodlowego generuje tabele w latin1. Probowalem na kilka sposobow, nawet iconvem konwertowalem i nic. Powoli koncza mi sie pomysly. Podobno problem jest charakterystyczny dla nowych wersji mySQL.
                    , Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Komentarz

• rysiaczek
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 897

Zamieszczone przez ukasbadu
                      Jakiego bym nie wybral przy imporcie to polskich znakow nie ma. W kodzie strony utf-8. Dane w bazie zrodlowej: utf-8 (na pierwotnym serwerze wszystko gra). W bazie docelowej niby utf-8 ale nie dziala, phpmyadmin z serwera zrodlowego generuje tabele w latin1. Probowalem na kilka sposobow, nawet iconvem konwertowalem i nic. Powoli koncza mi sie pomysly. Podobno problem jest charakterystyczny dla nowych wersji mySQL.
                      Zrób ręcznie. Wyeksportuj do pliku, otwórz w ulubionym edytorze, zapisz w docelowym kodowaniu i dopiero importuj. Musi zadziałać.

Komentarz

• perqsista
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 429

-jaka jest wersja serwera MySQL na starym i na nowym serwerze?
                        -czy ogonki w pliku z eksportem ze starego serwera sql są zakodowane w utf8?
                        Jeżeli tak to w pliku z eksportem .sql dodaj na samym początku:

SET character_set_client=utf8
                        SET character_set_results=utf8
                        SET character_set_connection=utf8

w linijce w której masz CREATE DATABASE dopisz deklarację kodowania:

CREATE DATABASE /*!32312 IF NOT EXISTS*/ `nazwabazy` /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET utf8 */;

w skrypcie PHP, w którym wyciągasz z bazy dane dopisz:

mysql_query("SET character_set_client=utf8");
                        mysql_query("SET character_set_results=utf8");
                        mysql_query("SET character_set_connection=utf8");

te linijki wklej zaraz zaraz za mysql_connect

Jezeli nie potrzebujesz poprawnego sortowania polskich krzaków a interesuje Cię tylko uch poprawne wyświetlanie to możesz sobie odpuścić wszystkie powyższe kroki-upewnij się tylko przed importem danych,że krzaczki w pliku .sql są rzeczywiście kodowane utf8 a kodowanie bazy i tabel zadeklaruj na latin1.
                        www.blog.mielcarek.net

Komentarz

• trampek9
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 60

FOXNET miałem tam stronkę jakiś miesiąc w tym czasie nie działa 2 tygodnie potem znów zaliczyła zwis. Radzę jak najszybciej zmienić i nie dać sie im nabrać !!!
                          pozdrawiam
                          Piotrek Wolak "trampek"
                          EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 + 70-200 4,0 + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX

Komentarz

Pracuję...