Zamieszczone przez RafalK
X
-
-
T.Goliński cyt:Mylisz się. Do Polski przyjeżdzają Białorusini, Ukraińcy, Wietnamczycy... Jakoś znajdują pracę
Pytanie brzmi za jaką cenę i w jakich warunkach mieszkają.Wynajmują pokuj w pare osób,nie płacą podatków i oszczędzają na jedzeniu-oczywiście że mają pracę i są zadowoleni.To przypomina mi też tułanie się za granicami polski,gdzie żyłem tak jak w/w osoby aby zarobić i jakoś zyć,ale to chyba nie o to chodzi żeby się zastanawiać z czego zrezygnować na potzreby czegoś innego.
Pozatym Twoja wypowiedz w ten sposób o zmarłej osobie jest nie na miejscu,no chyba ze brakuje Tobie przykładów z codzienności.EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L IKomentarz
-
A kto powiedział, że każdy ma jeździć nowym samochodem? Mówię tylko, że praca jest i da się przeżyć.Zamieszczone przez ParadoxT.Goliński cyt:Mylisz się. Do Polski przyjeżdzają Białorusini, Ukraińcy, Wietnamczycy... Jakoś znajdują pracę
Pytanie brzmi za jaką cenę i w jakich warunkach mieszkają.Wynajmują pokuj w pare osób,nie płacą podatków i oszczędzają na jedzeniu-oczywiście że mają pracę i są zadowoleni.To przypomina mi też tułanie się za granicami polski,gdzie żyłem tak jak w/w osoby aby zarobić i jakoś zyć,ale to chyba nie o to chodzi żeby się zastanawiać z czego zrezygnować na potzreby czegoś innego.
O Hitlerze i Stalinie też mam mówić dobrze?Pozatym Twoja wypowiedz w ten sposób o zmarłej osobie jest nie na miejscu,no chyba ze brakuje Tobie przykładów z codzienności.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
w kontekscie poprzednich wypowiedzi to zdaniewedlug mnie oznacza, ze posunales sie odrobinke za daleko...Zamieszczone przez Tomasz GolinskiO Hitlerze i Stalinie też mam mówić dobrze?20dKomentarz
-
Tego zdania nie odnoszę do osoby Kuronia, tylko do wygłoszonej zasady, że o zmarłych należy mówić wyłacznie dobrze.Zamieszczone przez Maciek_DDAw kontekscie poprzednich wypowiedzi to zdanie
wedlug mnie oznacza, ze posunales sie odrobinke za daleko...30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
Da się,czy MUSI się przeżyć bo to jest różnica i ja nie mam na myśli dóbr materialnych ,jak to określiłeś pisząc o samochodzie a o zwykłe życie codzienne,jedzenie,ubrania,czynsz,szkoła wyjście do kina,restauracji,teatru to co powinno być normalne.Zamieszczone przez Tomasz GolinskiA kto powiedział, że każdy ma jeździć nowym samochodem? Mówię tylko, że praca jest i da się przeżyć.
O Hitlerze i Stalinie też mam mówić dobrze?
Ogólnie pewnie zle zinterpretowałem Twoją wypowiedz,więc praca jest masz rację,ale to nie praca a CHARÓWA za marne grosze,oczywiście dla cudzoziemców ze wschodu będą to kwoty jak najbardziej do przyjęcia ale gdyby ten sam cudoziemiec miał mieszkać w polsce to ciekawe jak by się cieszył w/w wypłatą za "pracę"
Co do porównania w/w panów z J.Kuroniem to się powstrzymam od komentarza.EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L IKomentarz
-
Przecież żyją w Polsce i jeszcze zostaje im kasa, którą zawożą na Białoruś. Masz częściowo rację, że to są bardzo małe pieniądze i zgodzę się, że sama likwidacja zasiłków będzie bardzo drastycznym posunięciem. Dlatego mówie o zmianie całego systemu: podatkowego, emerytalnego, medycznego. Tylko całościowa zmiana umożliwi na tyle szybki wzrost gospodarczy, a tylko taki wzrost pozwoli uporać się z kłopotami z przeżyciem. Żadna redystrybucja tego nie zapewni. Co więcej, redystrybucja zazwyczaj zwiększa rozwarstwienie, zamiast zmniejszać, a dodatkowo demoralizuje ubogich.Zamieszczone przez ParadoxDa się,czy MUSI się przeżyć bo to jest różnica i ja nie mam na myśli dóbr materialnych ,jak to określiłeś pisząc o samochodzie a o zwykłe życie codzienne,jedzenie,ubrania,czynsz,szkoła wyjście do kina,restauracji,teatru to co powinno być normalne.
Ogólnie pewnie zle zinterpretowałem Twoją wypowiedz,więc praca jest masz rację,ale to nie praca a CHARÓWA za marne grosze,oczywiście dla cudzoziemców ze wschodu będą to kwoty jak najbardziej do przyjęcia ale gdyby ten sam cudoziemiec miał mieszkać w polsce to ciekawe jak by się cieszył w/w wypłatą za "pracę"
Nie porównywałem w/w panów z Kuroniem, mimo tego, że wyznają tą samą ideologię.Co do porównania w/w panów z J.Kuroniem to się powstrzymam od komentarza.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
OK,ja się nie zamierzam spierać i rostrzygać racji,jedno tylko że do tak drastycznych zmian powinno się zrobić solidny fundament by to z czasem nie runeło i przygotować na to naród.
Pozdrawiam i idę cyknąć pare fotek by odreagować
EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L IKomentarz
-
MASAKRA!Zamieszczone przez GaGacek- poprawna pisownia i ortografia w internecie
Komentarz
-
To samo co zrobiono z pracownikami PGR, czy ludźmi pracującymi przy azbeście.Zamieszczone przez rysiaczekSiur, pytanie tylko co później z górnikami, bezrobotnymi (często nie z własnej winy - tak tak, tacy też są
)
Z nimi się nie cackano, to dlaczego mamy robić teraz ściepe na górników?Komentarz
-
Jeszcze długo nie będzie tzw. zgody politycznej na wdrożenie tak radykalnego pomysłu. Więc można to między bajki odłożyć.Zamieszczone przez Tomasz Golinski.... i zgodzę się, że sama likwidacja zasiłków będzie bardzo drastycznym posunięciem....300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EXKomentarz
-
czy mi sie wydaje czy jezus był zydem?Zamieszczone przez GaGacek
lol przeciez to juz podchodzi pod sekte :F
Komentarz
-
10 przykazan bierze w łebZamieszczone przez Venioczy mi sie wydaje czy jezus był zydem?
lol przeciez to juz podchodzi pod sekte :FAre you brave enough?Komentarz
-
O! Obudziłeś się? Już dawno wzięło.Zamieszczone przez GaGacek10 przykazan bierze w łeb300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EXKomentarz
-
noo masz racje, to wywalmy ich z roboty... w końcu inni dostali w dupe, to górnicy tez mogą..Zamieszczone przez szymonyTo samo co zrobiono z pracownikami PGR, czy ludźmi pracującymi przy azbeście.
Z nimi się nie cackano, to dlaczego mamy robić teraz ściepe na górników?Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
Komentarz