X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Zamieszczone przez RafalK
    Obyś się nie przejechał na tym koncepcie. W naszym kraju posiadanie licznego potomstwa to jeden z lepszych sposobów na popadnięcie w ubóstwo, co pokazują liczne badania
    Aktualnie to właśnie tak wygląda niestety. I to właśnie trzeba zmienić.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Paradox
      Bywalec
      • 2004
      • 159

T.Goliński cyt:Mylisz się. Do Polski przyjeżdzają Białorusini, Ukraińcy, Wietnamczycy... Jakoś znajdują pracę
      Pytanie brzmi za jaką cenę i w jakich warunkach mieszkają.Wynajmują pokuj w pare osób,nie płacą podatków i oszczędzają na jedzeniu-oczywiście że mają pracę i są zadowoleni.To przypomina mi też tułanie się za granicami polski,gdzie żyłem tak jak w/w osoby aby zarobić i jakoś zyć,ale to chyba nie o to chodzi żeby się zastanawiać z czego zrezygnować na potzreby czegoś innego.
      Pozatym Twoja wypowiedz w ten sposób o zmarłej osobie jest nie na miejscu,no chyba ze brakuje Tobie przykładów z codzienności.
      EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Zamieszczone przez Paradox
        T.Goliński cyt:Mylisz się. Do Polski przyjeżdzają Białorusini, Ukraińcy, Wietnamczycy... Jakoś znajdują pracę
        Pytanie brzmi za jaką cenę i w jakich warunkach mieszkają.Wynajmują pokuj w pare osób,nie płacą podatków i oszczędzają na jedzeniu-oczywiście że mają pracę i są zadowoleni.To przypomina mi też tułanie się za granicami polski,gdzie żyłem tak jak w/w osoby aby zarobić i jakoś zyć,ale to chyba nie o to chodzi żeby się zastanawiać z czego zrezygnować na potzreby czegoś innego.
        A kto powiedział, że każdy ma jeździć nowym samochodem? Mówię tylko, że praca jest i da się przeżyć.
        Pozatym Twoja wypowiedz w ten sposób o zmarłej osobie jest nie na miejscu,no chyba ze brakuje Tobie przykładów z codzienności.
        O Hitlerze i Stalinie też mam mówić dobrze?
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Maciek_DDA
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 45

w kontekscie poprzednich wypowiedzi to zdanie
          Zamieszczone przez Tomasz Golinski
          wedlug mnie oznacza, ze posunales sie odrobinke za daleko...
          20d

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Zamieszczone przez Maciek_DDA
            w kontekscie poprzednich wypowiedzi to zdanie
            wedlug mnie oznacza, ze posunales sie odrobinke za daleko...
            Tego zdania nie odnoszę do osoby Kuronia, tylko do wygłoszonej zasady, że o zmarłych należy mówić wyłacznie dobrze.

Komentarz

• Paradox
              Bywalec
              • 2004
              • 159

A kto powiedział, że każdy ma jeździć nowym samochodem? Mówię tylko, że praca jest i da się przeżyć.

Da się,czy MUSI się przeżyć bo to jest różnica i ja nie mam na myśli dóbr materialnych ,jak to określiłeś pisząc o samochodzie a o zwykłe życie codzienne,jedzenie,ubrania,czynsz,szkoła wyjście do kina,restauracji,teatru to co powinno być normalne.
              Ogólnie pewnie zle zinterpretowałem Twoją wypowiedz,więc praca jest masz rację,ale to nie praca a CHARÓWA za marne grosze,oczywiście dla cudzoziemców ze wschodu będą to kwoty jak najbardziej do przyjęcia ale gdyby ten sam cudoziemiec miał mieszkać w polsce to ciekawe jak by się cieszył w/w wypłatą za "pracę"

Co do porównania w/w panów z J.Kuroniem to się powstrzymam od komentarza.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

Zamieszczone przez Paradox
                Da się,czy MUSI się przeżyć bo to jest różnica i ja nie mam na myśli dóbr materialnych ,jak to określiłeś pisząc o samochodzie a o zwykłe życie codzienne,jedzenie,ubrania,czynsz,szkoła wyjście do kina,restauracji,teatru to co powinno być normalne.
                Ogólnie pewnie zle zinterpretowałem Twoją wypowiedz,więc praca jest masz rację,ale to nie praca a CHARÓWA za marne grosze,oczywiście dla cudzoziemców ze wschodu będą to kwoty jak najbardziej do przyjęcia ale gdyby ten sam cudoziemiec miał mieszkać w polsce to ciekawe jak by się cieszył w/w wypłatą za "pracę"
                Przecież żyją w Polsce i jeszcze zostaje im kasa, którą zawożą na Białoruś. Masz częściowo rację, że to są bardzo małe pieniądze i zgodzę się, że sama likwidacja zasiłków będzie bardzo drastycznym posunięciem. Dlatego mówie o zmianie całego systemu: podatkowego, emerytalnego, medycznego. Tylko całościowa zmiana umożliwi na tyle szybki wzrost gospodarczy, a tylko taki wzrost pozwoli uporać się z kłopotami z przeżyciem. Żadna redystrybucja tego nie zapewni. Co więcej, redystrybucja zazwyczaj zwiększa rozwarstwienie, zamiast zmniejszać, a dodatkowo demoralizuje ubogich.

Co do porównania w/w panów z J.Kuroniem to się powstrzymam od komentarza.
                Nie porównywałem w/w panów z Kuroniem, mimo tego, że wyznają tą samą ideologię.

Komentarz

• Paradox
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 159

OK,ja się nie zamierzam spierać i rostrzygać racji,jedno tylko że do tak drastycznych zmian powinno się zrobić solidny fundament by to z czasem nie runeło i przygotować na to naród.
                  Pozdrawiam i idę cyknąć pare fotek by odreagować

Komentarz

• Drozdi
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 418

Zamieszczone przez GaGacek
                    MASAKRA!
                    - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

• szymony

Zamieszczone przez rysiaczek
                      Siur, pytanie tylko co później z górnikami, bezrobotnymi (często nie z własnej winy - tak tak, tacy też są)
                      To samo co zrobiono z pracownikami PGR, czy ludźmi pracującymi przy azbeście.
                      Z nimi się nie cackano, to dlaczego mamy robić teraz ściepe na górników?

Komentarz

• kocis
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 472

.... i zgodzę się, że sama likwidacja zasiłków będzie bardzo drastycznym posunięciem....
                        Jeszcze długo nie będzie tzw. zgody politycznej na wdrożenie tak radykalnego pomysłu. Więc można to między bajki odłożyć.
                        300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• Venio
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1084

czy mi sie wydaje czy jezus był zydem? lol przeciez to juz podchodzi pod sekte :F

Komentarz

• GaGacek
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 235

Zamieszczone przez Venio
                            czy mi sie wydaje czy jezus był zydem? lol przeciez to juz podchodzi pod sekte :F
                            10 przykazan bierze w łeb
                            Are you brave enough?

Komentarz

• kocis
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 472

10 przykazan bierze w łeb
                              O! Obudziłeś się? Już dawno wzięło.
                              300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• rysiaczek
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 897

Zamieszczone przez szymony
                                To samo co zrobiono z pracownikami PGR, czy ludźmi pracującymi przy azbeście.
                                Z nimi się nie cackano, to dlaczego mamy robić teraz ściepe na górników?
                                noo masz racje, to wywalmy ich z roboty... w końcu inni dostali w dupe, to górnicy tez mogą..
                                Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

Pracuję...