X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Toffic
    Bywalec
    • 2005
    • 235

Trochę czasu już upłynęło. Mam pytanie: Macie doświadczenia, opinie o ramkach cyfrowych? Zastanawiam się nad takim gadżetem i jestem pewny że z nimi jest tak jak z monitorami (jedne wyświetlają obraz lepiej inne gorzej). Głownie chodzi mi o jakość obrazu: odwzorowanie szczegółów w światłach/cieniach, kolory.
    Jeśli macie jakieś doświadczenia/opinie proszę podzielcie się.
    Fotografia

-

Komentarz

• mirhon
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1025

Zamieszczone przez Toffic
      Trochę czasu już upłynęło. Mam pytanie: Macie doświadczenia, opinie o ramkach cyfrowych? Zastanawiam się nad takim gadżetem i jestem pewny że z nimi jest tak jak z monitorami (jedne wyświetlają obraz lepiej inne gorzej). Głownie chodzi mi o jakość obrazu: odwzorowanie szczegółów w światłach/cieniach, kolory.
      Jeśli macie jakieś doświadczenia/opinie proszę podzielcie się.
      Dołączam się do pytania. Mam zamiar zrobic prezent ojcu (zupełny amator z kompaktem) i chciałbym wybrać coś do max 400-500 zł co najlepiej wyświetli fotki.
      Ostatnio widziałem Philipsa w Vobisie

całkiem ładnie to wyglądało i wyświetlało :-)
      Mnie interesuje głównie jakość wyświetlacza, wi-fi itp to jak dla mnie tylko zbędny bajer
      Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• bercow
        Bywalec
        • 2007
        • 226

polecam do poczytania informacji na tamat projektu digiramka, autorstwa pepe2k i ne555
        Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
        dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
        nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Komentarz

• CamelXP
          Bywalec
          • 2006
          • 231

A ja zalecam ostrożność. Czytałem ostatnio (jak sobie przypomnę gdzie to dam link), że te ramki są cholernie zawirusowane... i w takim stanie opuszczają fabrykę!!!
          Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Komentarz

• Chris_11
            Uzależniony
            • 2006
            • 572

Ja zakupiłem taką ramkę:

Mimo tego, że ma tylko 6" to wyższą rozdzielczość niż inne 7", co faktycznie widać. Mi osobiście ramka się spodobała, bo to tak naprawdę mały telewizor: czyta karty, wbudowane głośniki, pilot, budzik i masa innych wodotrysków.
            Niestety nie spodobało się osobie, której to kupiłem i teraz leży nówka, nieużywana w kartoniku, także jeśli ktoś byłby zainteresowany zakupem to zapraszam na PW.
            Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

Pracuję...