Zamieszczone przez Tomasz Golinski
X
-
No, napisz jeszcze, że porządni ludzie nie studiowali na SGPiSie
Akurat Wojciechowskiego znam - o ile wiem, wyjechał dość normalnie (druga połowa lat 80-tych to nie był już czas, kiedy na wyjazd do US musiał się zgodzić Komitet Wojewódzki - większym problemem była wiza i kasa na bilet) i niespecjalnie miał plan wracać do kraju (miał już wtedy zieloną kartę w US, napisane pół doktoratu i grał w uczelnianej drużynie koszykówki - czego więcej chcieć
. I myślę, że jeszcze pożałuje, że tam nie został
--
pozdrawiam,
Rafał -
Tomasz, dokladnie - mniej socjalistka, zgoda...
a wracajac do tematu:
gilowska jaka była taka była, w tym rzadzie trudno uskuteczniac podatki pogłowne (niestety), a nawet liniowy, ktory byłby o niebo sprawiedliwszy od dochodowego bandyctwa. Ta kobita starała się przytzymać wszystko w kupie - jestem pwien ze w rzadzie PO inaczej by grała na skrzypeczkach, i pewnie smiało i równo wszedłby liniowy. To jest polityka, ja to rozumiem. Ale teraz, kiedy w rządzie pozostali ekonomisci z PGr-ów, Lepper, giertych i inni artysci - przeciez to horror. Lepper jeszcze niedawno chcial sięgac do rezerw NBP zeby rozdawać to na socjal czy inne pozyteczne cele. Rzad mial wprowadzic 2 stawki 18 i 30 % - teraz kłamią, ze zrobią to od 2009 - HA HA HA <sarkazm>.
A pomysł z podwyzka kosztów uzyskania przychodu dla artystów - to jest 100 % podpucha. Najpierw wypuszcza się balon z takim pomysłem, panuje swięte oburzenie, prezydent interweniuje, ho ho ho - jak fajnie, udało się uff,obronilismy tyłki. A cała reszta barachła podatkowego wchodzi bez piknięcia - nikt juz nie pamięta ze 18 i 30 %, choć i tak wysokie, bedzie najwczesniej za 3-4 lata. Ze obnizono stawkę rentową ale teraz inaczej bedzie liczona podstawa podatku i de facto, zapłacimy więcej... Itd itp.
Ja staram się polityką nie interesowac, bo boli mnie serce, kiedy Estonia zasuwa w tempie 6 czy 9 procent rocznie, a Polska 4, i to tylko dzięki szarej strefie, bo bez tego byłoby pewnie z 1 % rocznie.Komentarz
-
No jak tak, to chyba w porządku. Po owocach go poznamy.Zamieszczone przez RafalKNo, napisz jeszcze, że porządni ludzie nie studiowali na SGPiSie
Akurat Wojciechowskiego znam - o ile wiem, wyjechał dość normalnie (druga połowa lat 80-tych to nie był już czas, kiedy na wyjazd do US musiał się zgodzić Komitet Wojewódzki - większym problemem była wiza i kasa na bilet) i niespecjalnie miał plan wracać do kraju (miał już wtedy zieloną kartę w US, napisane pół doktoratu i grał w uczelnianej drużynie koszykówki - czego więcej chcieć
. I myślę, że jeszcze pożałuje, że tam nie został
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
pozyjemy - zobaczymy.. choc Zyta ma wrocic na stanowisko w przypadku gdyby te "newsy" okaza sie tylko pomowieniami.. moze wiec jeszcze wsio wroci do "normy"Zamieszczone przez Tomasz GolinskiPo owocach go poznamy.
Komentarz
-
Bez przesadyzmu... "w kupie" to chciała ubabrać m.in. i mnie wymyślając przymusową i nieoprocentowaną pożyczkę obywatelską dla Państwa. To wcale nie żart tylko sprawa akcyzy na olej opałowy...Zamieszczone przez leiho... Ta kobita starała się przytzymać wszystko w kupie - jestem pwien ze w rzadzie PO inaczej by grała na skrzypeczkach, ..
Uwielbiam jak "wadza" traktuje społeczeństwo jak stado baranów z którym można sobie pogrywac "w kulki" stosując 100% podpuchy. Chyba lepiej, ze odeszła. Ona nie jest mniej-socjalistyczna. Ona poprostu jest socjalistyczna.Zamieszczone przez leiho...A pomysł z podwyzka kosztów uzyskania przychodu dla artystów - to jest 100 % podpucha.....
Pozdrawiam
Janusz
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
Komentarz