X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RafalK
    Bywalec
    • 2005
    • 104

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Za komuny był na stażu/stypendium/studiach w Stanach? To raczej źle o nim świadczy.
    No, napisz jeszcze, że porządni ludzie nie studiowali na SGPiSie Akurat Wojciechowskiego znam - o ile wiem, wyjechał dość normalnie (druga połowa lat 80-tych to nie był już czas, kiedy na wyjazd do US musiał się zgodzić Komitet Wojewódzki - większym problemem była wiza i kasa na bilet) i niespecjalnie miał plan wracać do kraju (miał już wtedy zieloną kartę w US, napisane pół doktoratu i grał w uczelnianej drużynie koszykówki - czego więcej chcieć . I myślę, że jeszcze pożałuje, że tam nie został
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Komentarz

• leiho
      Bywalec
      • 2006
      • 117

Tomasz, dokladnie - mniej socjalistka, zgoda...

a wracajac do tematu:

gilowska jaka była taka była, w tym rzadzie trudno uskuteczniac podatki pogłowne (niestety), a nawet liniowy, ktory byłby o niebo sprawiedliwszy od dochodowego bandyctwa. Ta kobita starała się przytzymać wszystko w kupie - jestem pwien ze w rzadzie PO inaczej by grała na skrzypeczkach, i pewnie smiało i równo wszedłby liniowy. To jest polityka, ja to rozumiem. Ale teraz, kiedy w rządzie pozostali ekonomisci z PGr-ów, Lepper, giertych i inni artysci - przeciez to horror. Lepper jeszcze niedawno chcial sięgac do rezerw NBP zeby rozdawać to na socjal czy inne pozyteczne cele. Rzad mial wprowadzic 2 stawki 18 i 30 % - teraz kłamią, ze zrobią to od 2009 - HA HA HA <sarkazm>.

A pomysł z podwyzka kosztów uzyskania przychodu dla artystów - to jest 100 % podpucha. Najpierw wypuszcza się balon z takim pomysłem, panuje swięte oburzenie, prezydent interweniuje, ho ho ho - jak fajnie, udało się uff,obronilismy tyłki. A cała reszta barachła podatkowego wchodzi bez piknięcia - nikt juz nie pamięta ze 18 i 30 %, choć i tak wysokie, bedzie najwczesniej za 3-4 lata. Ze obnizono stawkę rentową ale teraz inaczej bedzie liczona podstawa podatku i de facto, zapłacimy więcej... Itd itp.

Ja staram się polityką nie interesowac, bo boli mnie serce, kiedy Estonia zasuwa w tempie 6 czy 9 procent rocznie, a Polska 4, i to tylko dzięki szarej strefie, bo bez tego byłoby pewnie z 1 % rocznie.

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Zamieszczone przez RafalK
        No, napisz jeszcze, że porządni ludzie nie studiowali na SGPiSie Akurat Wojciechowskiego znam - o ile wiem, wyjechał dość normalnie (druga połowa lat 80-tych to nie był już czas, kiedy na wyjazd do US musiał się zgodzić Komitet Wojewódzki - większym problemem była wiza i kasa na bilet) i niespecjalnie miał plan wracać do kraju (miał już wtedy zieloną kartę w US, napisane pół doktoratu i grał w uczelnianej drużynie koszykówki - czego więcej chcieć . I myślę, że jeszcze pożałuje, że tam nie został
        No jak tak, to chyba w porządku. Po owocach go poznamy.
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Kubak82
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2348

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
          Po owocach go poznamy.
          pozyjemy - zobaczymy.. choc Zyta ma wrocic na stanowisko w przypadku gdyby te "newsy" okaza sie tylko pomowieniami.. moze wiec jeszcze wsio wroci do "normy"

Komentarz

• Janusz Body
            Moderator
            • 2004
            • 5757

Zamieszczone przez leiho
            ... Ta kobita starała się przytzymać wszystko w kupie - jestem pwien ze w rzadzie PO inaczej by grała na skrzypeczkach, ..
            Bez przesadyzmu... "w kupie" to chciała ubabrać m.in. i mnie wymyślając przymusową i nieoprocentowaną pożyczkę obywatelską dla Państwa. To wcale nie żart tylko sprawa akcyzy na olej opałowy...

Zamieszczone przez leiho
            ...A pomysł z podwyzka kosztów uzyskania przychodu dla artystów - to jest 100 % podpucha.....
            Uwielbiam jak "wadza" traktuje społeczeństwo jak stado baranów z którym można sobie pogrywac "w kulki" stosując 100% podpuchy. Chyba lepiej, ze odeszła. Ona nie jest mniej-socjalistyczna. Ona poprostu jest socjalistyczna.

Pozdrawiam
            Janusz

Janusz,
            Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

Pracuję...